Friday, 2 September 2016

Kembara Hatyai - Sleeping Buddha

Entry sebelum boleh gomol di SINI...


Tidak jauh dari Central Mosque Of Songkla... Ada Sleeping Buddha... Cuma... Lokasinya agak terceruk sikit... Mr. Boon sendiri pon sampai tersilap lorong nak masuk dari Highway... 

Ok... Tak mo sembang banyak... Saksikan sendiri...

Tu dia... Panas berdenting pun... Kemain lena lagi... He He He...

Kedatangan We'ouls ke sini... Disambut mesra oleh anjing! Adehhh... Aku dok elak elak dari anjing yang berkeliaran... Kang tak memasal satu hal nak menyamak... Haishhhh..

Masa aku kat sini.. Memacam benda mengarut berlegar legar bermain di mata ku... Berdebar debar degup jantung ku... Makin lama makin ku rasa rindu... Makin lama makin tertarik pada mu... Mungkin saja... Dia mencinta ku... Ehhhhh... Apa kejadah aku ternyanyi lagu Janna Nick pulak nihhh! Membawakkkkkk!!!! Kah Kah Kah....

Sebenarnya... Dalam kepala otak berjambul ku ini... Terfikir sesuatu... Siang malam Sleeping Buddha tu tidur tidur tidur je kan... Cemana kalu tetiba dia terjaga... Dan tetiba ada orang terserempak... Mesti orang tu lintang pukang lari keliling kampung kan.. Terpekik terlolong mintak tolong... Terpaksa selamatkan diri... Sebabbbbbbbbbbbbb... Takut kena pijak! Keh Keh Keh...

Adehhh... Nasib baik mulut aku tak celupar kat sini... Silap haribulan... Aku mangsa pertama kena pijak! Matikkkk! 

Bergambo dengan Sleeping Buddha ni...

Kiri dan kanan Sleeping Buddha ni ada bangunan untuk sembahyang...

Nampak tu... HH tu kecik jek.... Sleeping Buddha tu besar bagak... Siap tido lena alas bantal lagi... Adehhh....

Menurut Mr. Boon... Sleeping Buddha ni tak berapa besar sangat... Ada yang lagi besar dari tu... Makkk aihhhh... Sleeping Buddha yang ada depan mata aku ni pon dah cukup besar bagi aku... Boleh pulak dia kata ada lagi besar... Berapa besar? Adehhhh!!!

Dari aku datang sampailah aku balik... Anjing dok kejar... Iskkksss... Kurang belaian jiwa agaknya anjing kat sini... He He He..

Sebelum meneruskan perjalanan... Mr Boon singgah kedai runcit ni... HH mintak tolong Mr Boon belikan air meneral dengan harga THB 5 sebotol... Murah bafakkk! HH punyalah pemalas nak turun.. Just main hulur duit je kat Mr Boon dari dalam Tuk Tuk... Mr Boon releks je melayan... He He He..



BERSAMBUNG....

64 comments:

  1. kenapa Budhha tu sleeping mcm tu.. ada sejarah dia x...
    kenapa dia x tido baring ja..kenapa dia mengiring ja tdo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis nak sleeping camne? Nonggeng bontot ka? ha ha ha

      Delete
    2. Kalau dia menelentang ke meniarap ke,..susah orang nak tengok muka dia ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Main tingting,..gasing ke,..batu seremban dan congkak ke,..boleh tak?
      Oh, main ceper! Jom!

      Delete
  3. alaaa nape SS tak bagi signal..ada entri baru..signal rosak eh ;p

    ReplyDelete
  4. keh keh keh..namapun sleeping buddha..asyik tdo jek keja nya siang dan malam

    ReplyDelete
  5. buddha tu lelaki ke perempuan..ehehe..ada ke buddha perempuan? kalau ada mesti lagi seksi

    ReplyDelete
  6. Janna Nick!! Mungkin saja!! my feberet song tu..ni HH lah ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laa korang dua... Asik dgr lagu sama juta kali... Muntah!

      Delete
  7. kalau buddha tu bangun mesti dia cari nasi + tom yam!!! lapo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh dah macam hantu raya lak... ha ha ha

      Delete
  8. ahaks...Mr Boon mmg terbai lah...ingat Mr Boon ingat HH

    ReplyDelete
  9. mmg panas yak amat...asyik nk cari tempat berteduh jek

    ReplyDelete
  10. haaaai kakak.. iols datang ni.. ada orang kat rumah tak.. lepas bizi minggu merdeka akhirnya dapat ngadap tenet laju bilik guru ahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keja rajin rajin... Kalu u tak de nanti sekolah leh tutup.. :-)

      Delete
    2. Kihkihkih nanti sekolah tutup ye,..bahaya tuh!

      Delete
  11. nak kena baca trip Songkla dari awai.. kang baca dari sini tak boleh relate.. ill be back =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak related sangat... hu hu hu...

      Delete
    2. Saya banyak missed. Tapi baca lompat2. Moga dapat tampal la lobang2 yang tertinggal tuh :)

      Delete
  12. Songklaaaa celah mana.. adeh !!! Hatyai..

    ReplyDelete
  13. Dah alang2 dia beli utk dia.. Belikan la sekali utk aku...

    ReplyDelete
  14. Cuba kalau sleeping budha tu berdiri....mau cecah tinggi klcc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah pakai galah jolok buah... he he he...

      Delete
  15. Cam seronok ja HH dengan Sleeping Buddha idaman SS.. hahaha

    ReplyDelete
  16. sleeping buddha is everywhere.. ape agaknye maksud simbolik sleeping buddha ni ek.. time kat laos pn ade jugak.. kat penang pun ade 1..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 yang kat Penang tu dengan yang ni, mana lagi besau?

      Delete
  17. kat kelantan ada budhha tu baring hahahahaha... ada sejarah tu ekin pernah dengar ada siapa entah bercerita... lupa dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kat klate tu pernah gak plan nak singgah tapi tak jadi... Ingat nak menyoping jek... ha ha ha

      Delete
  18. SS cuba bayangkan kalau slepping Budhha tu bangun waktu malam habis pecah segala tempat tu besar tu slepping budhha hahhahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS bayangkan camne sleeping budha tu bangun je terus nak cari nasi... he he he

      Delete
  19. Yana pernah lah tengok si buddha ni kat kelantan, lama dah

    ReplyDelete
  20. bukak2 dak ada 2 entry ..laju SS menaip

    ReplyDelete
  21. kena kejar anjing? Adoyaiiii! Nak minta autograph kot,..;)

    ReplyDelete
  22. teringat JM gi Bangkok, nak tengok sleeping Buddha tapi nampak tiak je..kat sini tengok lah puas-puas

    ReplyDelete
  23. SS imaginasi tinggi..ni mesti banyak tengok citer Ultraman

    ReplyDelete
  24. asyik dok mengulor je 24 jam , camna nak jaga umat agaknya ... cian ... heh heh heh ...

    ReplyDelete
  25. Selamat hari raya aidil adha , SS =D

    ReplyDelete
  26. kemain sedap lagi tengok dia tido... relax jer...hahahaha

    ReplyDelete
  27. Owh anjing.. kalau Cik Mimie kat situ memang x kan keman la.. duk setempat jer... seriauu.. lagi2 dok kejar cm tu...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...