Thursday, 6 October 2016

Kembara Hatyai - Chang Puak Camp

Entry sebelum boleh peluk di SINI...


Wahhhh! Nampaknya aku kena maraton nak siapkan entry Kembara Hatyai ni... Adehhh... Ada beberapa episod yang masih pending... Insyallah aku cuba publish secepat yang mungkin sebelum memori aku kian monopos... Ha Ha Ha...

Lets quick view... 

Mr Boon ajak We'ouls ke Chang Puak Camp... Kalu rasa nak skip pon boleh... Sebab... Aku bukan suka sangat nengok binatang... Manusia sekeliling aku yang perangai macam binatang pon banyak... Tak payah nak tengok lagi binatang... Kah Kah Kah..

Tapi disebabkan perjalanan ini adalah routes yang dah dirancang oleh Mr Boon... Jadi aku singgahlah jugak kejap... Bak kata Mr Boon... Nanti aku balik Malaysia dia tak nak orang pertikaikan nape dia tak bawak aku kat sini kat sana... Macamana pun dia nak aku sampai jugak! Adeiii lah....

So... Kat Chang Puak Camp... Aku buat apa? Cak Pong Cak Pong ke? Ha Ha Ha... Tak! Tak! Aku just layan belalai gajah... Sebab.... Gajah tak ada tetek macam Duyung untuk ku ramas... Kah Kah Kah...

Hadoiii... Aku dah penat giler sebenarnya... Ditambah pulak cuaca bahang panas yang tak berhabisan... Haus je tekak ni... Mood pon dah merundum... Muka Jay Emm dengan HH pon dah ketat sendat jek... Jay Emm dengan muka ngantuk nak disorongkan batal... HH muka kebulur piranha... Ha Ha Ha...

Yeahhh... Aku dah sampai Chang Puak Camp...


HH dan Jay Emm saje try riki ticket...

U'ouls zoom lah harga tiket setiap aktiviti kat sini eh... 

Tuk Tuk ke nih? Kecik benor...

Jom tengok Gajah...

Naik gajah dari Elephant Station... We'ouls tak naik pon... Malas! 

Gajah dok usha usha aku ajak tonggang... Erksss... Tak mo! Busuk! Even kaw wangi pon aku tetap tak bernafsu! Ha Ha Ha...

BERSAMBUNG...

112 comments:

  1. Caakkkkkk! datang drop by kejap. Nanti saya balik KL saya berkubang kat sini lama-lama ye.
    Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa berkubang kat blog saya jugak

      Delete
    2. Farah meh berkubang kat blog Eyda jugak..

      Delete
    3. Assalamu'alaikum, baru terhegeh-hegeh datang jejak kasih kat sini. Fuhh banyak entri missed ni. Panaskan enjin jap..banyak tempat kena kubang hari ni :)

      Delete
    4. Sal, Ekin & Eyda - sabar ye,...tolong siapkan area utk berkubang yang besau sikit ;)

      Delete
  2. Lorrrrr muda lagi dah monopos.... ala JM baju kembang payung bunge-bunge comel je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak notie salah org tu, itu bukan JM la ;p

      Delete
    2. Mmg puas hatilah hire mr boon ni

      Delete
    3. Kembang payung? Jangan cakap Jay Emm tak payung... he he he...

      Delete
  3. Ayat TA semua sama aja eh...TA kite yg kat Padang dulu pon ckp gitu.."Nanti balik Mesia org kata MR X tak bawak ke sini..sini...".....

    ReplyDelete
  4. hoiiii dah bersambung...

    apa ke kemetot bebeno entry ni yong...

    adeiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak nau tak rela masuk situ

      Delete
    2. Tak kan nak citer psl gajah berak lak... ha ha ha

      Delete
  5. tapi tuk tuk merah bata tu comel... hihihihi

    ReplyDelete
  6. gajah tu macamkenyit mata kat SS je... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah miang-miang gajah namanya hihihi pandai pilih yang kacak jelita!

      Delete
  7. tak ramai, tak payah beratur lelama kalau naik gajahh

    ReplyDelete
  8. Rajin nyaaa SS dan makin rancak update entry . Tak terkejar Nia nak baca semua lagi. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa entry bodoh bodoh jek... hua hua hua

      Delete
    2. Aisshhhh, apa yang bodohnya,...kalau gini cakap entry bodoh, entry pandai tu gimana rupanya?

      Delete
  9. Kete tueee tg SS ckp " tuk tuk ke nie ? " . Comel !!!! Kenapa tak bawak balik satu .

    ReplyDelete
  10. Hahaha... ko ckp aku piranha.. ko lom kena gigit ngan gigi kapak aku! Nk rasa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigi aku takut... Kapak aku x takut...

      Delete
    2. Ayoyooo,...nak tumpang takut gak,...titew takut,...titew takutttt ;)

      Delete
  11. Replies
    1. Gajah tu busuk... Geli nak dekat... adehhh...

      Delete
  12. SS ...

    Seperti biasa, ayat tak boleh tahan !!!

    Hahhahahaa

    ReplyDelete
  13. X naik gajah ni pun x rugi sbb mahal so rugi klau naik. 500THB tu pusing2 sikit jek baik naik kuda lg gagah berlari

    ReplyDelete
  14. Mmg mengantuk betul dari pagi mr boon lenjan hehehe

    ReplyDelete
  15. Tuk tuk tu kalau akak naik mesti dia senget sebelah sebab roda depan 1 je mesti tak seimbang..... tergolek dok sebelah.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pakai kosi roda laa kalu gitu... ha ha ha

      Delete
  16. Ahkak teringin nak naik gajah tu tapi takut je gajah yang tak nak bawak akak jenjalan....huhuhu terlebih muatan gitu...*nangis balik pokok*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut gajah tu yang tonggang ahkak... kah kah kah....

      Delete
  17. Tempat gajah ni...saya akan ke hatyai november ini.

    ReplyDelete
  18. kih kih beramah mesra ngan cik Gajah lah pulak

    ReplyDelete
  19. muka ketat ketat pon kena layan kan jew

    ReplyDelete
  20. Mr Gajah nie dah berkenan ngan SS lah ... sape nak jawab nie

    ReplyDelete
  21. picture semua kat atas dah menceritakan detik-detik SS sampai kat sini lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannsss.. Pendek dan padat.. hua hua hua

      Delete
  22. nie tunggu next entry plak ;) copat jangan lambat sangat sampai tahun depan plak kang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakssss... Entah bila laa nak abis... Silap2 tepu...

      Delete
  23. puas nak mengfresh memori masa silam nie

    ReplyDelete
  24. sesekali kena juga masuk hutan dan mengenali hidupan liar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Bunga..dalam Zoo pun byk x perlu masuk hutan sbb kadang2 masuk hutan dah x de hidupanliar ni..semua dah lari masuk zoo ;p

      Delete
    2. kalau jumpa hidupan liar..tak takut ke...

      Delete
    3. Hidup tak liar.. yang liar cuma binatang... he he he

      Delete
  25. adeii lama dah tak pi climbing ngan camping ;) gindu zaman tue

    ReplyDelete
  26. aikkkk bz bebenor SS nie...pendek bebenor entry gajah nie...kat melaka pun boleh naik gajah...buat apa g jauh kan..kan..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu tak pe... Kat TV National Geograpic ulang2 citer pasal Gajah... Ha Ha Ha...

      Delete
  27. time datang sini dulu tmpt ni baru bukak.. i pun try la naik gajah sekali walaupun mahal gila rasenye.. 500tbh sorg kalau x salah time tu.. maybe tu 1st and last.. tak nak dah nak gajah.. serik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! JM pun pertama kali sampai naik jgk..mmg mahal THB500

      Delete
    2. kan.. dan naik nyesal pulak sbb kesian tgk gajah tu.. abis luka2 telinga dia kene pukul..

      Delete
    3. Sedeynyaaaaaa,...kesian gajah2 tu kan,...

      Delete
  28. slalu dok tgk org p sana..akan naik si gajah ni....

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. Komen lebih panjang dari entry... ha ha ha...

      Delete
    2. Gambar2 cantik.....saya cuci mata di pagi hari ;)

      Delete
  30. Naik ATV la thrill sikit kan dari naik gajah heheh

    ReplyDelete
  31. awat tak naik gajah? rugi je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi rugi kalau naik..THB500 sekali naik..dah le gajah busuk ;p

      Delete
    2. Sembur sikitla perfume sis JM kat gajah2 busuk tuh. :)

      Delete
  32. SS tgh nk abiskn entry sb dia nk kembara ke negara lain plak lps ni

    ReplyDelete
  33. Akhirnya kena jgk pi camp gajah tu..ada kena raba tak utk bancian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keh Keh Keh... Sedap tak mak kena raba untuk bancian?

      Delete
  34. HH boleh la mkn buah potong kt situ sambey usha sobenir

    ReplyDelete
  35. bestnye.....comel je tuk tuk tu....ke replica je...hehehe....ATV...best best...

    ReplyDelete
  36. comel tuk-tuk..muat kot 3 org..hihi...naik gajah best tapi kesian tengok kena pukul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak sampai hati nak naik gajah dah. Pernah baca, untuk jadi gajah yang ditunggang,..gajah2 ni dipisahkan daripada mak sejak kecil. Then dipukul2 ala2 didera untuk biasakan diri agar boleh ditunggang. Sebab sebenarnya tulang belakang mereka tak cukup kuat pun nak support beban...something like that la,...

      Delete
  37. Hahahahah aduhhh sakit perut baca blog ss ni ada jah yg lucu..

    ReplyDelete
  38. Naik gajah fuhhhh seram sangat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita naik gajah x seram ekin... yg seram... gajah naik kita.... hua hua hua

      Delete
    2. HahahaHahah tapi kalau saya naik gajah pun ada elemen2 seram gak rasanya ;)
      Kesian kat gajah tu,...

      Delete
  39. so far dah sampaai Chiang Mai..hatyaii lom lagi...

    ReplyDelete
  40. Entry penuh dengan gambar.. hehehe..

    ReplyDelete
  41. Banyak gak aktiviti ada kat camp tu. Bersungguh-sungguh baca harga, hati paling terpaut kat bakul berisi pisang. Oh, mauzun! :D

    ReplyDelete
  42. Tuk tuk comel tu mengingatkan saya pada kereta biru tayar 3 yang Mr. Bean selalu pedajalkan ;)

    ReplyDelete
  43. Saya pernah mandikan gajah,...tapi rasanya dengan saya saya yang mandi dan jadi bertambah masam dan hamis ;)

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...