Wednesday, 5 October 2016

Kembara Hatyai - Samila Beach

Entry sebelum boleh sedut kat SINI...


"Bercanda di pasiran pantai... 
Kita bersama memadu asmara... 
Cinta setia...."

Jom kita ke Samila Beach! Buat apa kat sana? Cari Duyung! Nak buat apa dengan Duyung tu? Nak ramas tetek Duyung! Keh Keh Keh...

Yeahhh! Akhirnya jejak jugak kaki aku kat sini...

Rupanya Fridge Magnet di Samila Beach lebih murah berbanding kat Hatyai... Si HH dah start scan satu per satu gerai.... Adehhh...

Perhiasan siput... Pada aku perhiasan begini dah lama ditelan zaman... Tapi... Pada yang berminat bolehlah beli kat sini...

Topi pon banyak kat sini...

Si HH tak habis cekik mangga.. Pantang nampak orang jual mangga... Mesti dia beli... Adehhh...

Bapok ni... Berejam nak nunggu dia selfie adjust muka sendiri... Bukan boleh transform jadi Angelina Jolie pon! Adehh... Menguji kesabaran betul! Aku nak amik port dia tu... Tapi dia tak berganjak! Sakit pulak hati ini....

Bapok tu blah je... Cecepat aku amik gambar kat sini... Sebelum port ni di conquer oleh bapok lain.... Ha Ha Ha... Dah tak memasal aku kena berebut dengan bapok pulak! Kah Kah Kah...

Aku suka Samila Beach ni.., Air laut yang membiru.... Pasir yang halus dan sekitar yang bersih.., Tapi... Panas berdenting! Adehhhh....

Tu diaaaa Duyung.... Kemain lagi menyisir rambut macam iklan rejoice... He He He...

Inilah tetek Duyung yang aku nak ramas sangat tuh! Masak ranum merembes U'ouls! Seksi tak pakai coli... Ha Ha Ha...

Dah habis tenaga batin meramas mesra tetek Duyung... He He He... Aku lelepak kejap dengan Jay Emm... Sempat tertidur seminit dua even dalam kepanasan... Aku letih giler... Si HH pulak tak abis abis cuci mata kat tempat jualan... Adehhh....

Around jam 14:30 waktu tempatan... We'ouls tinggalkan Samila Beach ni... Memang tak boleh nak berlama sangat... We'ouls ada beberapa tempat lain nak pegi... 

Sian Aci Jay Emm ni... Dalam perjalanan... Dia tertido... He He He...

Kemain lagi makcik makcik ni bergosip atas jalan raya... Siap kangkang atas motor berkain batik... Sedap angin masuk... Ha Ha Ha... Abang motor sebelah tu tak bau masam kelengkang ke? Keh Keh Keh....


BERSAMBUNG...


85 comments:

  1. kite beli air kelapa yg letak kiub tu....kelapa gading ke kelapa laut .terlupa pulak nak nyebut namanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak kiub apa? kiub knorr ke? keh keh keh

      Delete
  2. boleh hilang kaki dalam pasir..halus sgt

    ReplyDelete
  3. haha..ramai betul bapok Siam kt beach ni..bajet cun, selfie lama2..sib baik tak seksi..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu seksi.... Kita ramas tetek dia... ha ha ha

      Delete
  4. Sib baik la.. duyung batu ... kalau duyung betul mmg kena tampo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak kasi chance ahahaha...kalau nak bayo!

      Delete
    2. duyung bernafas pakai insang! ha ha ha

      Delete
  5. Ganas ganas ganas !!! Hahahhahaa tapi kelakor !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganas ganas manja hahahhahaa

      By the way, bila tgk hiasan dari siput/cengkerang tuh, memang nostalgic gitu !!!!!

      I still remember kita orang ada Hiasan Ayam dari Kulit kerang, beli kat Pangkor rasanya !!!

      Delete
  6. hahahaha....dpt jugak beramas2 mesra dgn si duyung tu yer...bapok2 nie mmg suka g bangkok n hatyaii syurga plastik surgery n syurga pil hormon katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik ko..lebih cantik n gebus dari pompuan tau Azue

      Delete
  7. ada entri baru lagi!! x leh jadi ni..nk up entri gak lah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak cepat2 abiskan... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. lambat-lambat nanti hilang ingatan..haha

      Delete
  8. ahahaha..bab meramas tu x best! keras cam batu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena lembik ke baru sedap ramas? Ha Ha Ha

      Delete
    2. Adoyaiiii! Hahahah boleh tertelan anak tekak baca komen korang ni :)

      Delete
  9. tapi..tapi tapi..batu2 pun..tengok terliur tau rasa nak pegang jek tetek tu..hadoiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi,...amboi,..amboi!! [Sila baca dengan intonasi dan gaya diva Azwan Ali ye,...]

      Delete
  10. JM pun beramas mesra gak ngan duyung tu tapi dia x de perasaan...frust!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jay emm ada perasaan tak? ha ha ha

      Delete
    2. Kena matikan sumpahan duyung tu dulu baru dia ada perasaan :)

      Delete
  11. bapok!!! yes11 berlama tau dia adjust nak ambik gambar selfie...ko pusing kiri kanan adjust depan belakang tetap tak lawo hahaha

    ReplyDelete
  12. adeh!! ada gambar aci JM tdo? heeee..kalau dah mengantuk tu kat mana2 boleh..naik tuk tuk angin masuk semua arah..fuhh! nikmat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar sis JM tengah bobok tu, lagu yang sesuai utk background - rock a bye baby,...on the tree top,.... :)

      Delete
  13. Alaa... masa pergi Samila hari tu, ombak tinggi... tak pegi pun ramas tetek duyung tu... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape tak berenang? basah skit... ha ha ha

      Delete
    2. Aikkk, Firah terkilan ke tak dapat ramas2 si duyung? Kihkihkih :)

      Delete
  14. sian Sis JM berbantalkan lengan.. nah lengan Firah, empuk lagi... hik2

    ReplyDelete
  15. kenape sunyi je samila... i pi dulu siap kena beratur nak amik gambar dgn duyung.. last2 give up je la.. dah la panas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. We'ouls pegi bergambar tak sape heran... Boleh posing dengan aman damai... Ha Ha Ha....

      Delete
  16. Tercemar kesucian duyung tu dgn tgn ank dara..kalo tgn ank teruna dia sukaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramas skit je mak... Tak luak pon... kah kah kah

      Delete
  17. HH mesti sakit perut jgk ngadap mangga jek

    ReplyDelete
  18. Mak suka siput tu walau dah old fashion..(phm diri dh veteran)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa umur mak? ha ha ha... dah setahun tanya tak jawap2...

      Delete
    2. berapa umur SSS lak ...

      kih kih kih

      Delete
  19. Hai JM sempat lagik zzz...ponat sgt la tu..tido pun posing manjee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia posing manje menggoda tu mak... ha ha ha

      Delete
  20. Mabok kelapa muda ka bapok yang selpie tu..?

    ReplyDelete
  21. HH dan shopping berpisah tiada

    ReplyDelete
    Replies
    1. dunia dia gulita kalu x soping... ha ha ha

      Delete
  22. view samila tu macam kat langkawi

    ReplyDelete
  23. If Nia join SS and JM gie sini. Nia mcm akan sama dgn HH je . Tertarik dgn buah mangga tueeeeee

    ReplyDelete
  24. mangga tak effect.. kalau susu, chese or susu basi nama glamer dia yogurt yg tu akan kesan semerta.. terus lembik2 semuanya..

    ReplyDelete
  25. LOL seronok ke ramas Ikan duyung tu punya susu.... aduhaiiii

    ReplyDelete
  26. Bapuk tu macam nak terberak sambil selfie je...agaknya pada dia dah pose menarik kut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah paling jelita laa tu kot... hua hua hua

      Delete
  27. wah topi biru tu cantik menawan mata ku.... eh best apa mangga siam. Sedap lembut manis layan dengan pulut dan santan fuh walah.... Tapi kan kalau mangga manis akak pun kalau boleh nak melantak je selagi boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mangga kat hatyai ni kurang yang betul2 manis... kalu bangkok yes...

      Delete
  28. ishh dan lagi dok meramas mesra... hhahahaha.. adoiii

    ReplyDelete
  29. time saya pergi dulu.... tggu turn nk bergmbar ngan si duyung ni...
    pas2 ambek gambar ja ada ja gambar menyelit kt belkang... setiap posisi ada ja manusia dok ambek pic...

    ReplyDelete
  30. souvenior kat sini lagi murah dri tempat lain...

    ReplyDelete
  31. kat sini jugak.. ada aiskrim nyok yg sedap..

    ReplyDelete
  32. Hahahahaha meramas tetek ayat paling win la..

    ReplyDelete
  33. Penat sangat sis JM tu sampai tertidur berbantal lengan

    ReplyDelete
  34. Kalau ekin ada ni harus join HH makan buah pauh tu hahahaha hantu pauh gak kan

    ReplyDelete
  35. bahaya la pose u tu ha,..sian duyung tu kena ramas...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...