Tuesday, 15 November 2016

Kembara Hatyai - Santisuk Market

Berminat? Boleh click Banner untuk join... Good luck!


Entry sebelum boleh ganyang kat SINI...

Ok... Sebelum aku teruskan membebel... Aku nak beritahu... Entry ini ada aku selitkan Emoji Icon... Kalu sesapa tak dapat tengok Emoji Icon aku ni... Please let me know... Kalu ada sesapa nak guna pon boleh... Just click Insert special characters dalam post U'ouls... Function tu ada antara Insert a video dengan Insert jump break... Selamat mencuba! 😍😍😍

Misi aku yang seterusnya adalah mencari Santisuk Market... Sebut betul betul ehhh... Santisuk... Bukan Sunsilk... Sunsilk tu sejenis shampoo yang kaw tenyeh atas kelapa... Oppsss silappp... Kepala... 😝😝😝

Boleh refer map ini ok...


Waktu ni... Aku macam dah malas nak bukak bukak map... Kalu nengok pon makin pening... Cara paling mudah... Tanya orang keliling...

Cuma... Kadang.. Bila tanya orang keliling ni... Ada yang guide arah yang salah... Ada ke patut dia tunjuk arah patah balik ke Kim Yong Market... Bila aku cakap "That's Kim Yong not Santisuk"... Boleh pulak dia hilang ingatan garu paler kat situ... Kaw ingat aku ni tengah cari model iklan Sunsilk shampoo hilang kelemomor ke... Ehhh betul ke aku eja kelemomor tu kelemomor? Ehhh... Apa aku merepek nih??? 😂😂😂 Pastu... Boleh pulak dia nyanyuk merasuk tak tentu arah nak mengarah jalan... Adehhhh... Orang macam ni pon ada....

Tapi ada juga orang tepi jalan yang guide betul ke arah Santisuk Market... Agak confuse jugak laa nak mencari Santisuk Market tu... Rasa nak jatuh susuk Ah Kak... 😁😁😁... Nampak senang... Tapi... Si Jay Emm masa first time datang Hatyai dulu pon tak jumpa Santisuk Market tu... Agaknya ramai kena rasuk nak mencari Santisuk... 😂😂😂....

Sesiapa nak pegi... Bolehlah ikut cara aku ni dengan mengecamkan landmark yang aku beri kat bawah ni eh...


Aku mulakan perjalanan dari area Kim Yong Market...

Aku teruskan lagi berjalan di landmark ini...

Aku nampak jalan Thanon Duangchan... Tapi aku terus jek...

Aku nampak bangunan ini... Dan tak jauh dari sinilah letaknya Suntisuk Market...

Sampai jugak aku kat Santisuk tu... More or less jek macam Kim Yong Market... Moh ler kita merasuk kat dalam... 😁😁😁

Si HH dok tawar harga bag purple tu... HH tanya aku "Nak tak?"... Aku jawap "Tak nak!"... Jalannn! Orang kedai panggil panggil tawar harga lagi... Pada aku still mahal... Berambos tak toleh lagi... 😁😁😁

Singgah kat kedai ni... Beli baju tido... 😀😀😀

HH dan Jay Emm share belikan aku baju Doraemon ni... 😂😂😂... Kain lembut... Sedap pakai untuk membuta...

Gosok gosok mata... All for 299?????????????

Betul U'ouls... Semua bag kat sini berharga THB 299! Pilih lah mana yang kaw suka... Aku pening nengok HH dan Jay Emm... Suka sangat bag sejenis mengkuang... Kalu aku yang pakai... Sah bag mengkuang tu transform jadi tikor mengkuang... Tak pon ketupat... Tinggal nak masukkan beras dan campak dalam periuk... Matikkkk!!! Ehhh... Kasut yang aku beli kat Kim Yong Market tadi pon pattern mengkuang jugak... Opps... 😂😂😂

Model Bag Mengkuang... Kalah Dato Vida... 😂😂😂

Pe lagi... Pi bayar! 😀😀😀

Aku sepatutnya jenjalan amik amik gambar kat Station Keretapi Hatyai... Tapi entah macamana... Leka dok shopping... Aku sampai lupa nak pegi Station keretapi tu... Adehhh...

Lepas beli bag... We'ouls terus menuju ke Hotel... Tapi... Sempat singgah depan hotel nak beli passport cover yang ada tulis nama sendiri...

Inspirasi untuk We'ouls terbang jauh... Insyallah...


BERSAMBUNG...

74 comments:

  1. Kita ke market lg habiskan duit heeee

    ReplyDelete
  2. Beg mengkuang tu sgt berbaloi beli sbb murah dlm rm30 je pastu bwk g opis ramai tanya..cantik beg beli kat ne..dgn bangga nye sebut hatyai 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah laa beli bag mahal2... murah sudah... boleh tuko2...

      Delete
  3. Biasa beli beg kat mall d msia ni x pernah plak ada yg tanya ishhh

    ReplyDelete
  4. Haaa semalam lepas baca entry yang kasut tu puas fikir macam apaaa. Hari ni baru dapat jawapan macam mengkuang. Hahahaha! Lawa ah beg tu. Alaa apeni semua lawa lawa. Kasut lawa, beg lawa.

    ReplyDelete
  5. Wah comelnya baju tidur doraemon fuh mesti kocek penuh sebab nanti nak keluar macam-macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam macam apa? macam macam aznil ke? ha ha ha...

      Delete
  6. Beg sengkuang Jm punya tu lawo le..... eh mengkuang layu di teratak madu eh apasal ni.... hishhh sasul pulak sebab tenguk posing JM dengan beg sengkuang tu cun lah. Ada gaya model lazada je rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bag mengkuang... yang pakai tu sengkuang... ha ha ha...

      Delete
  7. Eh byk nye Emoji!!! Nak buat jgk!

    ReplyDelete
  8. Apasal beg mengkuang tu depa tak anto Padang besar...huhuhu kalau tak shupping situ je.... tak yah masuk hadyai....cantik woooo beg dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu semua anto padang besar... nanti semua x mo pi hatyai.. ha ha ha

      Delete
  9. 299 eh murahnya. Syioknya shupping *berpinor mata nak tenguk*

    ReplyDelete
  10. Comelnya baju tidur itik quak quak ala....cute sangat comel muncungnya

    ReplyDelete
  11. Ahakss baru betul2 baca rupanya ada function tu semasa nk taip entri wahhh baru nampak meriah..nak buat la tp bila nk draft entri ni 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat dalam mimpi ehhh jay Emm? Bilaaaa nak up entry ni?

      Delete
  12. Kita nampak! Byk nye emoji sweet semua nya 🙈❤️️

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh komen pakai emoji? ajarkan please..

      Delete
  13. Nak letak emoji dlm komen lah mcm best plak 😂💋😋😘🙈🏃‍♀️

    ReplyDelete
  14. Org hatyai x tahu santusik ehh santusik tu sbb meraban tunjuk arah

    ReplyDelete
  15. Kelumomor? Keh keh keh kalau komor JM tahu eh komor ke kumur 😜

    ReplyDelete
  16. Heaven! Dpt jln2 dgn SS dan HH sbb JM dpt shopping byk brg pastu mkn x sempat lapor pastu budget pun x banyak habis tp mcm2 dpt. Dorang berdua ni pandai buat budget. Nah 💋 utk SS dan HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi kalu pegi travel tak amik peluang soping kan...

      Delete
  17. Bag mengkuang pink sesuai sgt ngan JM kan 😬 Ce kaalu SS yang gaya ngan beg tu 😂 Pitam tgk sbb KERAS jek 😅

    ReplyDelete
  18. alamak , orang lidah pendek susah nak nyebut Santisuk ler, bunyik macam apa dah >,< gagagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lidah pendek kena pakai susuk baru tahu sebutnya... ha ha ha...

      Delete
  19. beg mengkuang tu lawa, selawa orang yang jadi modelnya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm dan HH kembang setaman kanggg... ha ha ha

      Delete
  20. patutnya Santisuk tu taruk signboard. Nasib baik orang Thai sanggup tolong, macam orang Jepun. tetibe teringat entry Jepun tak berupdate.eh..

    ReplyDelete
  21. train station Hatyai tu lawa bebenor ke SS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah laa Cik Sal.. terkilan gak x sampai... tapi bersejarah lah.. adehhh

      Delete
  22. cantik yg passport tu :)

    yg beg mengkuang pn cantik jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay emm dan hh mesti kembang bontot baca komen ni...

      Delete
  23. Kalo ikut currency dlm rm30++ la beg tu kn..apesal bath x jatuh yek..rm je jatuh

    ReplyDelete
  24. Pergh.. pergh..model tu gunakn handbag buat2 cover montot besau yer

    ReplyDelete
  25. Bj tido pun HH dan JM sponsor..ngada tau

    ReplyDelete
  26. Hai SS . lama sudah ku tidak menjejakkan tangan ke sini . haha

    ReplyDelete
  27. baru tahu yang blog dah boleh pakai emoji

    ReplyDelete
  28. ok. lepas niih nak try pakai emoji jugak laah .. hehehe

    ReplyDelete
  29. dulu masa pergi hatyai. pernah kena tipu depan depan. nak beli jam. tokey kedai tuuh cakap RM 30. pastu anak tokey ada sebelah. dia tnya bukan RM10 ke ? Sekali tokey tuuh suruh diam, bagitahu je RM 30. Diorang cakap siam. mana nak paham. Nasib baik ada kawan abah yang boleh cakap faham siam. Kalau tak dah kena tipu. panjang pulak cerita nyaaa .. hhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kena tipu belakang2 lagi panjang kan citernya.. ha ha ha

      Delete
  30. passport cover bole buat nama sndri.. buat cm na tu

    ReplyDelete
  31. Wow asyik shopping je korg nih...tukar berapa rm ni masing2?? Hehe

    ReplyDelete
  32. Cute nya cover pasport tu...berapa ringgit? Camner buat?

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...