Friday, 18 November 2016

Kembara Hatyai - Tangisan di KLIA2

Berminat? Boleh click Banner untuk join... Good luck!


Entry sebelum boleh pelok ciom kat SINI...


Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa... Last enry Haytai muncul juga... Ya Allah jenuh aku nak ingat balik moment sepanjang perjalanan di Hatyai ni... Dan... Insyallah... Entry budget akan menyusul... Sabar ehhh...

Ok... Mari kita sudahkan episod akhir ini... 😁😁😁...

Lepas mencekik kedarah di Kai Tod Decha Restaurant... We'ouls pon geraklah ke Hatyai Airport... Tak jauh pon... Naik Tuk Tuk kejap ajeeee sampaiiiii... 😂😂😂

We'ouls turunkan bag dari Tuk Tuk... Mr Boon dah sengih sengih... Sebelum masuk Departure... HH bayar tambang pada Mr Boon.. Dan... We'ouls tinggalkan dia dengan sedikit tips.. Tips ni dia tak mintak taw... Tapi... Kerana dia baik.. Dan jaga We'ouls dengan selamat... Jadi... We'ouls beri dia tips... 

Bye Bye Mr Boon... Bye Bye Tuk Tuk...

Jomm masuk Departure!

We'ouls tak drop any luggage... Semua bawa handcarry aje,... Bag Jay Emm agak besar dan berat sebab terpaksa bawa hadiah besday aku sekali... Adehhh lahh... Jauh hadiah tu berjalan... Pegi bawak pegi.. Balik bawak balik... 

Urusan Imigresen berjalan lancar... Tak ramai orang sangat.. Airport pon agak lengang... Cuma... Masa nak beratur scan bag... Ramailah Cina Cina cengkuang Malaysia yang turut beratur... Seperti biasa... Sifat sifat kiasu memang menebal walau di mana bangsa ini berada... 

HH nak tarik tray untuk letakkan barang kecik sebelum scan... Boleh pulak sorang Cina jantan botak sound HH "This tray for my friend not for you"... Tak gentlement langsung! Cam gampang ayat kaw kan... Sah sah tray tu semua berlonggok kat depan kaw... Mana si HH tahu tray tu untuk kawan kaw... Sebab... Orang yang kat depan depan boleh je hulur hulur kat orang orang belakang termasuk untuk kaw sekali...   

Tiba turn Jay Emm untuk scan... Tetiba... Bag Jay Emm kena tahan... Masa tu aku dah nak ke depan... Tapi aku dengar... Polis tu cakap gini kat Jay Emm "Take out bottle"... 

Si Jay Emm ni.... Boleh pulak dia pekak badak kat situ... Dari jauh aku nampak dia terkais kais bag... Keluarkan semua barang... Dengan bersepah semua baju busuk... Adehhh... 

Then... Aku patah balik kat dia... Aku tanya "Nape keluarkan semua? Just tunjukkan botol jek... Dia nak tengok ada botol ke tak"... Jay Emm balas "Laaaa... I ingatkan dia kata take out to bottom"... Aduhhhhhhh laaaa sayangggg....

Korek punya korek... Rupanya bukan botol... Tapi bekas shampoo yang Ceketed hadiahkan kat dia... Time ni aku dah rasa nak membaran... Nasib baik dorang kasi lepas... Kalu tak? Nanges kat bucu Airport!

Masa tengah duduk... Aku bebelkan Jay Emm sebab tak reti nak manage bag... Kalu travel tu tak payahlah angkut shampoo besau bagak... Baikkk angkut satu rumah aje pegi berjalan... Jay Emm muka dah masam mencuka... Tapi aku try la jugak pujuk dia.. Aku kata gini "Nanti balik JB I carikan You bag compartment lain eh"... Terus dia ok... Adehhh... Manja tak boleh tahan!

Dok lepak lepak sini dulu...

Dah tiba masa untuk beratur naik pesawat... Skemanya aku sebut perkataan 'pesawat' tu... Bahasa Dewan Pustaka habis U'ouls... 😂😂😂...

Masa tengah beratur... Ada lane untuk Hot Seat... Dan lane biasa... Kadang aku pelik dengan sejenis perangai manusia nih... Kaw dah tahu Kaw hot seat pegi laa beratur kat Hot Seat... Ini pi semak kat lane biasa dah kenapa?... Baru first time naik pesawat ke apa nih? Kampung ulu bendol mana mari nih??? Iskkss...

Tepat jam 16:35 waktu Hatyai... Flight AK873 terbangkan aku pulang ke tempat asal ku... Ehhhh.... Dah macam seru Jin pulak.... 😂😂😂...

Pemandangan indah Hatyai...

Marilah pulang si paku gelang... Ehhh....

Dalam pesawat... Tak ada aktivi yang boleh dilakukan... Borak... Tengok awan.. Dan minum di cawan... 😋😋😋

Alhamdulilah... We'ouls selamat sampai KLIA2 lebih kurang jam 18:45...

Masa nak keluar dari pesawat... Aku nampak Cina Cengkuang Botak kiasu tadi try nak selit selit untuk keluar... Tiap kali dia nak move.. Orang lalu tak kasi dia laluan... So... Dia terselit kat celah kerusi... 

Time aku jalan depan dia... U'ouls rasa aku nak kasi tak dia keluar depan aku????? Apa aku buat? Aku buat muka haram berlagak depan dia... Aku balas dendam tunai kat situ jugak... Aku halang dia keluar dengan tangan... Jangan harap kaw boleh menyelit depan aku... Kepala dah la macam padang golf... Perangai khinzir najis macam kaw tak layak dekat dekat dengan aku... Gi mampos keras kat situ... 

Aku berjalan ke Kaunter Imigresen... Scan passport dan keluar ke Arrival Hall...

Dari Arrival... Jay Emm hantar aku dan HH ke Domestic Departure pulak... Sebab... Next Flight ke Johor Bahru adalah jam 20:50...

Masa kat depan Departure Hall... Si HH keluarkan bungkusan plastik dari bag... Dok selongkar bag untuk berikan bungkusan plastik tu pada Jay Emm as surprise gift... Masa dok kais kais bag... HH keluarkan bungkusan plastik tu dan letak atas lantai...  Tapi... Boleh pulak si Jay Emm ni beriya masukkan balik bungkusan plastik tu dalam bag... Aku dah rasa nak gelak guling guling kat situ... 😂😂😂... Aku tengok si HH pon tahan gelak... 😂😂😂...

Then HH tempek "Ehhh tak payah masukkan dalam bag"... Jay Emm terkejut... Then... HH kata "Jay Emm... I know You suka sangat baju tidur yang kat Hatyai hari tu kan... And this is for You!"... Aku sampuk "Baju tido kat Hatyai tu ikut You balik Malaysia!"... 😂😂😂... 

Dengan tak semena mena... Jay Emmm terus tekap muka dia dengan lengan... Menangis teresak esak kat situ! 😭😭😭... Sambil nanges dia kata "Korang dah kasi macam macam... Ini kasi lagi!".. Nanges... Nanges dan terus nanges... Polis yang jaga pintu masuk dan orang keliling dok perhati drama airmata Ning Yatimah apakahhh... 😂😂😂...

Sambil salam ciom peluk peluk... Jay Emm masih tak henti nanges... Aku dengan HH dah gelak gelak cuak sebenarnya... Hadoiiii laaaa Jay Emm... Slowly slowly We'ouls pujuk dia hentikan tangisan... 

Apa apa pun plan surprise untuk Jay Emm ini menjadi... 😂😂😂... Kalu nak baca bermulanya kisah baju tido kat Hatyai tu... Boleh baca kat Entry SINI... 😝😝😝...

Sementara nak tunggu next flight balik Johor Bahru... Aku masih berwhatapps dengan Jay Emm yang on the way naik train balik ke Putrajaya... Dalam train pon dia masih mengalirkan airmata... Dan aku story balik plan nak kenakan dia pasal baju tido tu... 

Memang aku saje dengki dia... Tak kasi dia beli baju tido tu... Sebab... HH dah kenyit mata kat aku nak kenakan dia masa kat Floating Market tu... 😂😂😂... HH memang niat nak hadiahkan Jay Emm baju tido tu... 

Sebenarnya... Banyak lagi kejutan yang aku buat kat Jay Emm sepanjang trip ini... Tapi... Tak perlulah aku citer... Kalu Jay Emm nak citer... Biar dia kongsi dalam blog dia... 😅😅😅... Aku dan HH memang dah biasa kenakan surprise among family pon... Jadi... Tak salah rasanya... Aku dan HH pon treat Jay Emm macam family jugak... Just nak tengok dia happy... Lagi pon dia jaga aku dan HH elok elok... 😇😇😇...

Gambar sekadar hiasan... Sebab... Gambar sebenar hilang dalam hardisk.. 😝😝😝...


- TAMAT -

87 comments:

  1. aloloo terharu si JM dapat hadiah tu..

    ReplyDelete
  2. ala sweetnye....bab xreti sabar nak potong line beratur rietta pown xberkenan...

    ReplyDelete
  3. banyk sgt adengan kais beg.. confuse i...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tggu JM share dalam blog dia x tau la bila kan...

      Delete
    2. jangan tunggu Nina..Damdam dapat adik pun lum tentu entri tu kluar heheh

      Delete
  4. kalau tu gambo hiasan, gambo sebenar macam mana agaknya ;p mesti lagi pilu kan. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambo sebenar lagi sedih pilu... ha ha ha

      Delete
  5. Hahahahaha... Best btl la.. Bila la ada rezeki dtg

    ReplyDelete
  6. akak sedih baca JM nanges...huhu..

    ReplyDelete
  7. Alololo comelnya korang ni :') Nasib sis JM tak melutut dkt airport tu. hahahaha kalau dak haru HH dgn SS nak pujuk. Yeyyyy next entry trip mana pulak >< Naissss lah SS !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak entry tertunggak... Kemalasan melanda...

      Delete
  8. Mangkok botak tu pun satu.. ko dh menonjang kat depan hulur la tray tu.. dasar makan vav*

    ReplyDelete
  9. wahhh betul2 suspen nie baca tajuk...rupernya airmata neng JM yerkkk...syokk laaa dpt deyah kann...legaa trip nie dah settle..penuh dengan drama & fantasi...cpt2 updet story China pulakk..x sabar niehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini realiti bukan fantasi... Ha Ha Ha...

      Delete
  10. Adoyaii. Sian di jm :) tkpela, at least bju tu ikut dia balik. Hahha.

    Hareemm btoi botak cing tu --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkejut dia baju ikut balik... ha ha ha

      Delete
  11. haaaaaaaaa, apsal manis sangat niiiii T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab pelakonnya pon manis... ha ha ha...

      Delete
  12. mak pun menangis kat sini...huhuhu

    ReplyDelete
  13. berdebor betul bila baca...ingatkan baju tido tertinggal masa JM selongkar bag kat airport...kalau tertinggal sure rabak mata huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tinggal bukan Rabak mata jek... Rabak poket sekali.. Ha ha ha..

      Delete
  14. baca dari atas asyik gelak je, sampai bawah, alahai sweetnya korang. beruntung JM dapat kawan macam korang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip haippp... gelak tutup mulut tu... ha ha ha...

      Delete
  15. bagus nya SS ni dapat menaip entri berangkai macam nih. saya memang lemah nak tulis entri bersambung2 ni. takde mood huhu
    p/s: cer bagi tips sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba amik tali... sambung sambungkan... ahaksss...

      Delete
  16. begitu menghayati irda cerita ini,macam berada di airport tu,,hihi,padam muka si botak tu...baru kau tau kan...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss... menghayati ekkk..
      * Tutup muka.. malu... he he he...

      Delete
  17. Punyalah lama kurasakn trip hatyai ni.
    Sampai dh lupa kisah hadiah utk JM tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan hadiah utk Jay Emm... Hadiah SS laa...

      Delete
  18. Ehhhh tapi berapa kali hari jadi JM setahun ?

    Errrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang diberanakkan berkali ke? Ni mesti tak baca entry betul2 nih...

      Delete
  19. JM menangis?? ooouucchh. touching nye

    ReplyDelete
  20. oeh rupanya dlam hati JM ada banyak taman rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tu nampak keras di luar... Tapi.. Lembut di dalam... ha ha ha..

      Delete
  21. "This tray for my friend not for you"... hahahahhaha.. lawak la...

    ReplyDelete
  22. Alolo JM nages..meh nk peluk-peluk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pat Mak! JM mmg suka kaalu kena pelok ni 😍😜

      Delete
    2. Muahhhhhh peluk cium..eh ketiak masam sape tu

      Delete
    3. Amboiihhh... beromen pulakkk korang yeahhh... ha ha ha

      Delete
  23. SS mood membalas memang wajib kan..kena ajaq org cmtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kan nak diam patung je kan... ha ha ha...

      Delete
  24. Sblm ni buka nampak emoji nih..arini buka dah hilang..tak nampak dah..segi empat je adooo..

    ReplyDelete
  25. PC mak ni ke yang problem?? nasib muka JM nampak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merajuk laa Jay emm kalu mak tak nmpk muka dia.. hua hua hua...

      Delete
  26. Bagus jgk kena marah ngan SS tu sbb pas sotuasi tu, JM lebih proper simpan baju dlm beg leh kemas n tersusun..macih SS muah 💋😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berehatlah... Jay Emm dah puas kena marah... ha ha ha...

      Delete
  27. Setiap kali kiar travel ngan SS n HH, JM will get something..ada je barang surprise dorang kasi..tu sbb terharu sampai kuar air mata kegembiraan..love so much both of u 💋

    ReplyDelete
  28. Kah kah kah.
    Take out bottom.
    Which bottom?

    ReplyDelete
  29. Bagi hadiah memang bagus. Mengeratkan hubungan

    ReplyDelete
  30. sweetnya korang bertiga ni... adehh !

    ReplyDelete
  31. SS nampak sado, tapi hati penuh bungaaa... ececeh !

    ReplyDelete
  32. Sian Sis JM selongkar abes beg... adeh la !!

    ReplyDelete
  33. Hahahaha.. Kalau Firah pun sama, tak kose nak bagi dia jalan.. huh !

    ReplyDelete
  34. alolo akak pun nanges tau... apa pun seronoknya pi hatyai

    ReplyDelete
  35. Eh ada ketod restoren? orangnya semua ketod ke?

    ReplyDelete
  36. ingat apakah lah ada scene2 nangih2 ni hehe. Terharu JM ye

    ReplyDelete
  37. sedih..nangis sambil lap airmata dengan baju tidur yang dibeli sendiri..eh

    ReplyDelete
  38. alolololo manisnya SS HH , mana tak terharu termenangis Sis Jm kak situ!

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...