Tuesday, 1 November 2016

#TravelLovePeople - October - Ku Bawa Kamu Kembara Bersama Ku

Entry ini aku up sebab nak ucapkan... Jutaan terima kasih kepada semua yang menyokong Pondok Buruks yang sendu ni... Tuan dia je yang #TampanAnggunKacakJelita... Kah Kah Kah... 
* Sekali sekala Aci perasan bagus... He He He...

Baiklah... Tidak kiralah U'ouls Top Commenter ke... Berada dalam carta ke... Luar carta ke... Or.. Silent reader ke... Terima kasih banyak banyak banyak...

Rasanya... Tak terbalas jasa U'ouls menemani aku kat sini setiap hari... Jadi... Untuk itu... Aku hanya mampu senaraikan TOP 7 Sticky Notes ku bawa terbang kembara bersama ku ketika berkelana di luar negara! 

Pemilihan TOP 7 Sticky Notes ini... Aku nilai berdasarkan siapa yang melekat dalam list carta sebelum aku terbang ye... Pat pat siku lipat... Sape melekat dia dapat... He He He... Kalu nak kekal ikut aku kembara Sticky Notes... Pastikan nama U'ouls ada dalam TOP 7 setiap hari! Hu Hu Hu...


*** Kembara MONAS, Jakarta, Indonesia ***
TOP 7 #TravelLovePeople 01 October hingga 09 October 2016

My sweet Jari Manis... He He He...

Siti Nurzafirah a.k.a Cik IR... He He He..

Cik Manisah Lesing... I know you dah sampai Jakarta... But I still wanna bring you here...

Yang ku panggil MAK!

Cik Bunga a.k.a Cik Tim...

Ah Kak Notie... Jangan nakal nakal... Ha Ha Ha...

Yana Samsudin ke nih? Bukan... Bukan... The real one is Yana TKK... He He He...


*** Kembara Yuyuan Garden, Shanghai, China ***
TOP 7 #TravelLovePeople 10 October hingga 20 October 2016

Tiada apa yang mustahil di dunia ini... Perkenalan dari Alam Maya... Membawa ke Alam Realiti... Dari usik usik ajak sembang di Cafe... Hinggalah merancang nak Travel Bersama... Alhamdulilah... Ini destinasi luar negara kita yang ke empat selepas Singapore, Thailand dan Indonesia pada tahun ni... SS doa semoga ada the NEXT! Aamiin... Love you Yunk!

Cik Manisah Lesing...

Ekin...

Pesanan buat Mak... Jangan putus asa kerana kebodohan orang lain... SS harap Mak consider semula untuk kembara ke China...Chaiyokkkkkk!

Cik Bunga a.k.a Cik Tim...

Cik Sal Munge...

Dah lama menghilang... Tetiba muncul... He He He...



*** Monthly Top Commenter October 2016  ***
 01 October hingga 31 October 2016

Kepada yang tidak tersenarai dalam TOP 7 Sticky Notes atau Top 10 carta bulanan... Insyallah aku akan susun masa buat Blogwalking Cari Pasal di rumah U'ouls sebagai tanda balas sokongan... As Blogger We Support Each Others!





*** Special For You ***

Ehhh.. Dah nape pulak ada Special For You??? He He He...

Special For You ini adalah tanda penghargaan buat orang lama seperti Ah Kak Nieda Ramly, Ah Kak Nohas, Cikgu Ceketed dan Ekin kerana sudah lama menyokong Pondok Buruks aku ni dari zaman aku hingusan lagi... Ha Ha Ha.. Aku nilai kerana kesungguhan mereka mengikuti dan feedback mereka dalam entry kembara ku yang penuh merapu meraban tu... Kah Kah Kah...

Ah Kak Nieda Ramly a.k.a Cempaka Biru...

Ah Kak Nohas adik beradik dengan NHHS tapi lain mak bapak... Ha Ha Ha...

Cikgu Ceketed wartawan Cekebon... He He He...


Ekin...


*** Segmen Beri Caption ***

Masih ingat dengan Segmen Beri Caption? He He He... Dengan ini... Penyertaan ditutup!

Pemenang untuk Segmen Beri Caption adalah Ah Kak Notie! TAHNIAH!

Aku pilih sebab caption ini tak skema... Merapu macam aku... Dan... Think out of the box! He He He...

- XOXO -

157 comments:

  1. kita nampak Sticky Notes Jari Manis lah hihihih

    ReplyDelete
  2. setiap hari? ahakss...so sape yg masuk top list tapi x de 'setiap' hari tak di ambil kira..kan SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesiapa yg ada melekat sebelum SS terbang... nama tu yg akan ku bawa... yes! 7 nama!

      Delete
    2. sis JM klu nama tak melekat pun kini mampu terbang bersama SS.. hehehe..

      Delete
  3. susah tau nak ambil pic sticky notes ni..nak cari angle lagi..so terima kasih SS bawa nama i ke sana..terharu sgt..meh MUCHHH sikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi susah bila SS sakit kaki jay emm tukang urut! Ha ha ha...

      Delete
    2. wah siap jadi tukang urut lagi sis JM ya..

      Delete
  4. kah kah kah caption kak Notie KELAKAR!! layak MENANG!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah kak notie memang kelako orangnya.. selalu bg komen buat org ketawa...

      Delete
    2. terbaik laa ah kak Notie.. tahniah..

      Delete
  5. Empat org special for u tu jugak special di blog JM like kak nohas dan kak nieda walau .x pernah masuk top list kami tetap hargai kalian

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tanpa mereka mesti tak meriah blog kan..

      Delete
  6. Hahahaha.. caption tu memang stle SS...

    ReplyDelete
  7. Ehh ! nama kita adalah.. pes time.. boleh buat pes nasi goreng.. :p

    ReplyDelete
  8. Wartawan Cikebon ? muhehehehe ingatkan penglipur lara Cikebon...

    ReplyDelete
  9. Maseh la bawak kite terbang bersama... merasalah terbang beramai-ramai.. yippie !!!

    ReplyDelete
  10. Eh nama kita ada la...tenkiu SS

    ReplyDelete
  11. Suwitnya caption JM tu..macam berlakon sblh aci tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai utk drama tamil deepavali tv 2... ha ha ha

      Delete
    2. Haa heronya saper? Rajnikanth ke?? sesuai benorr

      Delete
    3. Klu dia idup lagik sangup ker SS nk bg JM tu

      Delete
    4. sesuai untuk drama sempena deepavali..

      Delete
  12. Tuan punya badan tak sampai Shanghai tp nama dah sampai kira terubatlah jgk

    ReplyDelete
  13. Wuuuuu seronoknyeeeee cik SS kite ni

    ReplyDelete
  14. wah... adakah itu nama kite. yeh yeh lompat tinggi2..aku menang aku menang opsss *toleh kiri kanan* oh adikku Ss tercayang i lap u i lap u opss *uluq towel good morning* cam tak caya je padahal adegan tersebut memang selalu akak buat sebab akhkak selalu tidur dalam train hehehehe kaki lelap tidak kira dimana saja.... hehehehehe toche toceh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haippp jangan tinggi sangat kang sangkut pokok! Ha ha ha

      Delete
    2. Takperrrr kita sengayut je hehehe

      Delete
    3. hahaha sangkut pokok ya SS..

      Delete
  15. wah terima kasih bawak kita ke kaki tangga MONAS.... Yang part special for you tu memang akak sokong yang baru akan jadi yang lama. Tiada yang lama tiada yang baru eh apa ayat aku ni.... pusing 7 keliling lah pulak.... huh i poning belasah maruku ni haiyak

    ReplyDelete
  16. Semuga uoulsss sentiasa berjemaah mengembara bersama-sama. Aamin.

    ReplyDelete
  17. nak kena banyak komen la lepasni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pondok buruk ini terbuka pada semua... sila sila... ha ha ha

      Delete
  18. nama saya Rahimi, tak nampak pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena ke pangkal rahim baru nampak... keh keh keh...

      Delete
  19. tahniah tahniah semua dapat melancong free bersama ss jm hh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebagai tanda tulus ingatan... cewahhh!!

      Delete
  20. tak pe tak pe...

    jakarta tu kita pergi kerja dan makan bakso je.
    tak de g jalan2 pon.

    dataran tu kat mana pon tak ada I tau...
    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakso adalah makanan yang perlu dielak bila ke jakarta! Adehhh

      Delete
  21. orang lain jalan sebulan sekali.
    or setahun beberapa kali.
    or maybe setahun sekali.

    uols???
    seminggu sekali...

    cayalahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha... Alhamdulilah... tapi ni kes special...

      Delete
    2. Jm tu berkurun entry tak hapdet lagik..SS ada jgk Mr Boon dia kuar

      Delete
    3. Mahu terbako jay emm baca komen mak! Kah kahksh

      Delete
    4. Mak!!! hahaha...terbako baca komen Mak ni but bagus jgk kalau tak..mmg x gerak si JM tu

      Delete
    5. hahaha kan mesti tercabar sis JM dengan entry SS yang banyak nih..

      Delete
  22. time kasih tuan rumah bawa kite jenjalan

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Alhamdulilah! Ada jugak sudi baca entry merapu tu.. he he he

      Delete
    2. Cik Bunga baca entri JM tak..entri skema tu ;p

      Delete
  24. Replies
    1. He he he... lama SS sesat eh...

      Delete
    2. Cik Bunga cari kat mana sblm ni ;p

      Delete
    3. baru terjumpa ,kalo jumpa awal kan best

      Delete
  25. Replies
    1. Cik Bunga..bila dah juma susah nak lupa kan kan kan heeee

      Delete
    2. yar lar, asyik terkenang-kenang jew , kalo tak tengok satu hari jadi miung sikit (dpt tgk blog pon jadi ler sbb tak dpt tengok orang kan )

      Delete
  26. tq naa , sudi bawa kita kat situ , sini ;)

    ReplyDelete
  27. tq juga sbb selalu drop kat blog CB

    ReplyDelete
  28. apesal muka JM ade kat sini?

    gi tempek kat blog sendiri pulak..

    hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh..ni komen carik pasal ke apa...cium bambam kang

      Delete
    2. nak tunggu masuk dalam entry sis JM mungkin lambat lagi, baik SS tempek kat sini dulu kan..

      Delete
  29. wah ...ah kak pun ada juga di situuu.
    Tq SS .
    baru dapat singgah almaklum lah coti raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti banyak telan muruku kannnn? Saree mana saree? he he he

      Delete
  30. nak jugakkkk up nama kiter...best lsysn blog SS nie memang ckp direct...xder tapis2...xder drama sgt kiter suker....layan...gigih kiter belek2 yg lama2 punya entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS buat teh je pakai tapis... He He He.... Terima kasih yeah....

      Delete
    2. teh kalau j=guna jenis uncang tak payah guna penapis dah SS..

      Delete
    3. SS x pakai teh uncang! SS minum teh daun... he he he

      Delete
  31. luv u, luv u..ada jgk termasuk nama..hihi..

    ReplyDelete
  32. Ehh tempat yang sama dengan JM. Hahaha ! Nama nama bertuah ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nama pon pegi sekali kan... keh keh keh

      Delete
  33. salam...selamat bercuti sis..seronok jenjalan ni..tgk tmpt orang... hilang rasa stress keje.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Alhamdulilah... Sekali sekala bermusafir...

      Delete
  34. SS ...

    Rajin rajin followers SS ...

    Kita setakat satu comment per SS nyer entry jer ... tak tau bila boleh tercalun hahahahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. En li... satu komen pon dah besar rahmat... terima kasih...

      Delete
  35. awat stiker note ekin punya ada dua ya... hahhahaha.... SS ni mesti rindu ekin sampai dua letak :P

    ReplyDelete
  36. Tahniah kepada NOTIE di atas kemenangan teka caption kat gambar tu...

    ReplyDelete
  37. Wow.. Selamat mengembara bersama..
    caption tu win..
    Ohsem..

    ReplyDelete
  38. SS kita nampak nama kita masih disitu ....

    ReplyDelete
  39. walaupon kita tak tak sempat nak datang komen berduyung macam awal tahun ritu huuuuu

    ReplyDelete
  40. dah tahniah pada yang menang caption! . tak boleh move on gambar sis JM ni

    ReplyDelete
  41. tahniah tahniah tahniah semuaaa....

    ReplyDelete
  42. ishhh ada gak noh tersenarai... hihi...
    tenggelam timbul pon..masih wujud lagi ni... dok membaca gak..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...