Monday, 19 December 2016

Kembara Hangzhou - Hangzhou Bokai Westlake Hotel

Entry sebelum boleh terjah kat SINI...


Sepanjang aku di Hangzhou... Aku cuma stay kat satu hotel aje ek... Sebab... Aku malas nak merengkeh heret bag bagak ke sana sini... 

Aku stay kat Hangzhou Bokai Westlake Hotel... Cuma 3 malam untuk bertiga kat sini... Dari 15 October 2016 hingga 16 October 2016 dengan bayaran sebanyak RMB 348.00 atau RM 209.00... Dan dari 20 October 2016 hingga 22 October 2016 dengan bayaran RMB 666.00 atau RM 401.00... 

Hotel ini terletak di Qingnian Road... Kedudukan hotel ini agak strategik sebab dekat dengan Ding'an Road Station... Lebih kurang 260 Meter je berjalan kaki... Kalu U'ouls stay sini sila guna Exit A... 

Kalu nak ke Phoenix Mosque... Hefang Road... Middle Zhongshan Road... Just guna Exit D... Faham?

Sekitar Hotel ini ada beberapa restoran halal... Memang senang sangat!

Hotel ni ada sediakan breakfast tapi tak halal... He He He...

Inilah roper bangunan hotel... 

Ada sofa untuk melepak...

Nak tumpang letak luggage boleh... Tapi just letak tepi dan belakang receptionist je laa... Tak ada bilik luggage khas pon...

Bilik ni besar giler ok... Ada 3 katil... Katil yang sebelah kanan belakang tu besar skit,,, TV flat skrin beso di tengah...

Siap ada komputer dan internet... Almari baju pon besau...

Katil kanan tu beso skit... Muat tido bertiga... Ha Ha Ha...

Toilet bersih... 

Masa malam pertama tido kat hotel ni... We'ouls terbawak bawak pasal kejadian mistik masa stay kat hotel Jakarta... Lagipun... Jarak travel antara Hangzhou dengan Jakarta cuma seminggu aje... Jadi... Memasing penakot... Kah Kah Kah...

Ditambah pulak... Malam tu... Aku bukak aircond punya laa kuat... Sampai dah naik beku... Cuma... Masa nak tido... Dah penat sangat.... Memasing malas nak cari remote aircond kecikkan suhu aircond... Dan aku lupa aku letak mana remote aircond tu ... He He He... 

Then... Disebabkan penakot dan sejuk ya amat... Jadi... Semua tido atas satu katil jek... Aku tido tengah... Jay Emm ngadap dinding... HH tido tepi... Adoi laaaaa.... Dua katil lagi bior kosong! Kalu Najwa Latif ada... Mesti dia suka dua katil tu... Sebab boleh tido sambil nyanyi... Kosong... Kosong... Kosong... Kah Kah Kah.... 

U'ouls bayangkan... Bilik punya beso... Katil punya banyak... Nak jugak tido berhimpit satu katil... Ha Ha Ha... Nasib baik yang satu katil tu muat muat untuk tido bertiga... Keh Keh Keh... 

Jam bunyi... Semua masih pekak membuta... Aku lah yang kena bangun bersiap dulu kan... Sebab... Aku kena berdandan mengkacakkan diri! Sedar sedar... Bangun bangun... Terpisat pisat mata... Tangan teraba raba cari suis lampu.... Dalam teraba raba... Ehhhh.... Aku teraba tetek sape? Ingatkan suis... Kih Kih Kih...

Untuk pengetahuan U'ouls... We'ouls cuma tido beberapa jam aje kat sini untuk hari pertama... Pepagi buta dah kemas gerak ke Shanghai.... Nampak tak kebodohan buat planning? Ada rasa beribu sesalan Shila Hamzah di sini... Nanti aku explain lagi tahap tahap kebodohan yang seterusnya...



BERSAMBUNG...

101 comments:

  1. Yeayy ada entri hangzhouuu nk baca jap before buat tahi mata 😬

    ReplyDelete
  2. Yes! Mmg berbaloi laaa stay sini depan hotel ada restoran halal pastu ada kedai buah...buahnua manis, byk n murah mmg recommend la hotel ni

    ReplyDelete
  3. Nk pegi mkn sate sedap d phoenix mosque pun x susah masuk ikut exit A kuar ikut exit D x perlu naik subway

    ReplyDelete
  4. Paling best mestilah tempabt shopping d hefang road tu heaven..bila kita nk ke china lg eh 😬

    ReplyDelete
  5. Ahahahaa katil ada tiga tp lg best tido bertiga di satu katil rasa panas jek pastu best kalau leh pelok 😂

    ReplyDelete
  6. Haip! Teraba tetek sapo tu ish!!! 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetek TR... ehhhh... TR x de dlm ini citer... ha ha ha

      Delete
  7. Bila bilik dah beso sgt seram plak rasakan tp bila dpt tdo sekatil mcm best la plak 😜

    ReplyDelete
  8. Sib baik lah econd sejuk ce kalau panas mmg bogel la tdo x nk kongsi katil 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu panas... SS tido dlm bilik air... ahaksss

      Delete
  9. Alahai.. ruginya katil yang kosong tu...
    Best owh golek2 atas katil dalam keadan yang sejuk gitu.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh nak golek... Sempit... ha ha haa

      Delete
  10. Kompem bkn tetek aku.... aku x dok tepi suis

    ReplyDelete
  11. pendek benar entry, baru nak raba mouse nak scroll bawah dah habis..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian mouse kena raba... ha ha ha...

      Delete
    2. Saya pun teraba-raba pergi klik kat perkataan BERSAMBUNG tuh. Biol jap 😆

      Delete
  12. kalau sejuk tak apa tido berhimpit.kalau panas memang tak naklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu panas kena tido bilik air... ha ha ha

      Delete
  13. hehe.irda cuba bayangkan satu katil 3 org,makk aih berhimpit2 tu...hehehe

    ReplyDelete
  14. Hahhaha....mcm2 la korang ni..sanggup tu berhimpit2 tido satu katil...

    ReplyDelete
  15. Nk berhimpit jgk dia...klu mak harus ku tolak sorang-sorang bawah katil

    ReplyDelete
  16. Cuma 3 mlm kat sini..15-16/10..ooo..amik masa jgk otak nk cerna sb kira tarikh mcm semalam je..rupanya SS selang seli kan stay sini

    ReplyDelete
  17. Cuma 3 mlm kat sini..15-16/10..ooo..amik masa jgk otak nk cerna sb kira tarikh mcm semalam je..rupanya SS selang seli kan stay sini

    ReplyDelete
  18. Lps ni boleh amik kapsul hotel je SS..tgk sanggup berhimpit tak..kata sehari sejiwak

    ReplyDelete
  19. bestnya hotel tu... kalau dah penat2 berjalan confirm lena terus....

    ReplyDelete
  20. ni yg nak tau apakah peristiwa mistik kt Jakarta tu..hihi..
    bila la giliran entry Jakarta lg, ke lepas ni entry Belanda/Paris..

    btw..besar bilik, mmg selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadoiii... banyak entry tangguh... lelama lupa... ha ha ha

      Delete
  21. siap ada komputer.. hhahahhaha... x penah lg jumpe hotel ade pc

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah beberapa kali gak nginap otel yg sedia pc dlm bilik...

      Delete
    2. Sempat guna tak pc tuh? Ke balik jalan penat terus terbongkang!

      Delete
  22. cantik nye hotel tu...besar....suka tgk pokok kt dinding dia...

    ReplyDelete
  23. Lorrrrr baru nak tarik nafas eh dah habis...... awat sikit sangat

    ReplyDelete
  24. Ahkak tidur ganas kalau berhimpit macam tu ada juga yang kena terajang kebawah katil hohohoho

    ReplyDelete
  25. Bestnya banyak katil boleh golek-golek sonang hati... apasal le yang single 2 tu tak di jadikan katil double kan boleh lagi luas tapi cun lah bilik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mintak sebenornya... tapi recep tak paham... adehhh laaa

      Delete
  26. Nampak selesa sangat....Akak rasa, kalau kongsi katil, 7 org pun blh tidur dlm bilik tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 70 orang pon boleh tapi tido berdiri... keh keh keh

      Delete
  27. saya pernah tido 1 katil 5 atau 6 orang haa...macam sardin, tak leh pusing-pusing badan, statik je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pusing boleh... tido berdiri... ha ha ha

      Delete
  28. pintu bilik air tu lut sinar ek? kalau saya, memang taknak bilik air mcm tu...serammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tetap was-was, even cover dengan cermin hehe

      Delete
    2. kalu tak nak was was... pakai ubat gigi zaitun... he he he...

      Delete
  29. 3 orang 1 katil, SS umpama daging burger lah hehe

    ReplyDelete
  30. untungla dpt raba tetek., ammvoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apabila sekali sekala wak menjenguk

      Delete
    2. Wakkkk,....amvoiiiii amvoiiii amvoiiii

      Delete
    3. Tengah dok imagine, camne nak raba suis leh teraba tetek? Ekekekek

      Delete
    4. mungkin bentuk muka buminya lebih kurang sama... keh keh keh...

      Delete
  31. Datang sini mengah semput jap! Lost! Banyakkkknya entri yang saya missed!
    Kena gi minum kacip fatimah nih! 😆

    ReplyDelete
  32. Katil lagi dua tu memang untuk Najwa Latif performla gamaknya ye

    ReplyDelete
  33. Salam.singgah sini SS....besarnya bilik dia kan...

    ReplyDelete
  34. sanagt besaq bilik nyaaa... almari siap.
    komputer lagi

    ReplyDelete
  35. kenapekahhhhh....lagi bahaya tau biar satu katil kosong...jeng..jeng..jeng...hahahha

    ReplyDelete
  36. suka lah susunan katil dia.. jimat space

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...