Friday, 16 December 2016

Kembara Jakarta - Citi M Hotel

Entry sebelum boleh teropong kat SINI...


Sepanjang aku di Jakarta... Aku cuma menginap kat Citi M Hotel aje... Urusan booking dibuat secara online di Booking.com...

Pada awal perancangan... Sepatutnya hanya aku dan HH saja yang travel ke Jakarta... Di sebabkan Jay Emm nak ikut sekali... Jadi... Aku cancel bilik untuk berdua dan booking bilik untuk bertiga...

Harga bilik Super Deluxe Triple Room untuk 3 malam adalah IDR 1,500,000.00 atau RM 472.00... Including breakfast untuk 3 orang... 

Hotel ini juga menyediakan shuttle van untuk ke Tanah Abang secara percuma... Percuma ye U'ouls... Tapi dari jam 10:00 hingga 17:00 aje... 

Ada storage luggage untuk letakkan bag U'ouls...

Tak ada apa nak citer... Just layan gambar aje laa eh...

Ramai pelancong suka stay sini... Paling ramai yang aku jumpa adalah orang Dutch!

Hotel ni besar...

Tak susah nak dapatkan Bajaj kat sini... Tunggu je laa depan hotel... Ada aje Bajaj lalu...

Gambar ni aku snap dalam lift... He He He...

HH dan Jay Emm busy setelkan payment...

Bilik agak luas... Satu katil kecik satu lagi katil besar...

Toilet yang bersih...

TV flat screen besau.. Air mineral dan kettle...

Rak simpan barang...

Towel untuk bertiga...

Overall aku suka stay sini... Kalu U'ouls tengok rupa paras hotel memang sempurna... TAPI... Got one night... Ada satu peristiwa mistik berlaku kat bilik We'ouls... Meremang bulu ketiak sampai ke bulu kaki Mbakkkkk! Rasa nak larikkkk... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... 
* Gelak mengilai mak iloi iloi... Ha Ha Ha...

Apakah kejadah kejadian serammmm tu? Kena tunggu next episod... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... Eeeeiiiiikeh kehhh kehhhh... 
* Mengilai lagik... He He He...


#PrayForJM semoga cepat sembuh!

BERSAMBUNG...

75 comments:

  1. Yes bilik agak selesa la tp part kena usik tu mmg sgt seram

    ReplyDelete
  2. Adoii ingat lagi dia dok main suiz econd main tutup2 lampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib dia tak main 'suis' lain... ha ha aha

      Delete
    2. Alemakkkk! Dia main bukak tutup suis ke? Boleh terkincit dibuatnya πŸ˜‚

      Delete
  3. Jgn plak lepas ni x de org stay kat sini 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumpang menempek tanya kat sini,...Sis JM dah betul2 sihat ke belum?

      Delete
    2. Jay Emm masih MC... Dah 2 minggu...
      * SS tolong jawap...

      Delete
  4. macam best je hotel ni... nak masukkan dlm list la..thanks coz bg info

    ReplyDelete
  5. dia nak berkenalan ngan 3 awek cune tue

    ReplyDelete
  6. nampak snagat cantik dan kemas....alamak....ada peristiwa ke....adoi seram lak....

    ReplyDelete
  7. antu tu bukan nak kacau..tapi dia nak share katil je....bagi warm2 the body u know..hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkkk warm warm ehhh.... Larikkkkk!

      Delete
    2. Kihkihkih diorang pun tahu nak beramas mesra! 😊

      Delete
  8. nampak menarik laa hotel nie SS..kemas dan selesa...opsss ader makhluk yg nak berkawan dgn uolss laaa tu..JM x sihat ker...kenapa dgn dier...hope cpt sembuh tauuu...makan ubat...jaga diri elok2..

    ReplyDelete
  9. ss dan jm....selamat sampai semalam souvenir uolls. tq.
    lot of luv

    ReplyDelete
  10. Erkkk, baru nak masukkan dlm list!!

    ReplyDelete
  11. hotel yg moden, mcm baru..ada peristiwa mistik??..takutnya..

    #kiriman sudah diterima, thanks to you & JM..luv, luv..

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Kaya laa sangat mak... Padahal nan hado... ha ha ha

      Delete
  13. Tapi bilik agak mahal pun dapat shuttle percuma utk soping..untung

    ReplyDelete
  14. Terima kasih byk-byk SS dan JM atas kirimanmu..mengubat hati mak tak menag GA, hehe..banyak pulak tu barang..muahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Ha Ha... dah dapat ehhhh.... Santa claus dah mai...

      Delete
    2. Jingle bell..jingle bell..jingle sampei jakarta

      Delete
  15. Hotel dan biliknya memang namak superb dan puas ati..sb tu mak lampir suka tenggek kot??

    ReplyDelete
  16. Cantik bilik tu..
    Tapi... Apa kejadian seram tu???
    Tak sabar nak baca nie..

    ReplyDelete
  17. jeng jeng jeng apakah ituuuuu..... huhuhu *naik bulu roma* adakah kena ganggu.... huhuhuhu *poh kiri poh kanan*

    ReplyDelete
  18. Kawan akak selalu boleh rasa kalau ada benda lain dalam bilik.... akak pulak selalunya hentam saje... bila dah balik bila dia cerita baru nak seram... kalau masa tu juga ada juga yang tak leh tidur malam. Tapi bila dah penat berjalan huh letak kepala terus wasalam entah sampai mana siap ada alunan muzik lagi.... kekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon boleh rasa gak... Tapi utk kes ni... Lain skit.. ha ha ha..

      Delete
  19. Bila dah banyak travel kan suka tenguk deko bilik hotel kadang-kadang cantik kadang-kadang basic biasa je. Tapi suka cuci-cuci mata tenguk keindahan hotel

    ReplyDelete
  20. cepat la SS update cerita mistikkkkkkkk...

    ReplyDelete
  21. besar jugak bilik ni... sama macam kat china kan china ke? main petik je

    ReplyDelete
  22. cepat update nak baca apakah mistik itu?

    ReplyDelete
  23. nape Firah nampak katil dedua sama saiz.. adeh !

    ReplyDelete
  24. cepatlah crita part seram..teruja nak tau part tu

    ReplyDelete
  25. not bad dengan harga including breakfast dan shuttle.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...