Saturday, 24 December 2016

Kembara Jakarta - D'penyetz

Entry sebelum boleh jolok kat SINI...


Kalu U'ouls dah rasa penat setelah menyoping tak hengat kat Pasar Tanah Abang ni... Bolehlah naik ke Tingkat 8... Yeahhh! Boleh mentedarah kat Food Court...

Namun... Jangan meletakkan harapan terlalu tinggi... Pada aku... Most tempat makan kat sini tidak lah begitu merangsang tekak... Tapi... Bolehlah mengalas perut dari kebuluran...

Dalam banyak banyak kedai... Aku pilih untuk makan di D'penyets... Nafsu aku tak berahi sangat nak telan ayam... Aku amik ikan jek...

Mak Hayammm...

Dok sibuk interview cewek cashier...

Jom mencekik...

Penyet ikan bawal... Kecik giler ikan bawal tu... Rasa tak cukup! Pi order satu lagi... Rasa tak laa sedap mana... Dah lapar telan jugak lah...

Nak cari jus Sirsak tak ada... Yang ada Alpukat campur coklat...

Food Court ni besar jugak...

Disudut lain...

Lazat? Lazat? Dah puas mencekik? Jom ikut aku! Pegi mana? Pegi jamban!!! Keh Keh Keh...

Closet Jongkok katanya... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG...

28 comments:

  1. Dari armsterdam kita ke Jakarta lak 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. kan belanda jajah indon dulu.. tu yang kena ada link tu

      Delete
  2. Food court ni mmg luas tp pilihan menu? Adehhh x rasa nk gomol 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, kekadang rasa nak makan kat tepi jalan je..huhu

      Delete
  3. Ikan bawal penyek tu mmg kecik besar tapak tgn SS jek, 2-3 kali kulit dh tggal tulang lain la kalau besar tapak tgn Jay Emm 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik tapak tangan, tapak kaki saya tadahkan..

      Delete
    2. apa ? tapak tangan Sis JM ? kati situ penuh urat kasih sayang... haha

      Delete
  4. Closet jongkok utk cangkung klau untuk duduk punya..closet apa an ya buk 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang duduk punya nama apa pulak

      Delete
    2. Closet duduk. Hanya yang jongkok beda 😆

      Delete
  5. haha.. nasi penyet sana sedap ke? sama tak dgn malaysia?

    ReplyDelete
  6. Food presentation kemain lawa...rasa x kena tekak ye

    ReplyDelete
  7. Sama mcm mak..beras kt sana rs x umpp mcm kt sini..lauk pn biasa je rasa..alas perut boleh la

    ReplyDelete
  8. Eh mcm x caya jek..meja x meriah makanan kali ni;))

    ReplyDelete
  9. Mak oii jauhnya nk pegi mkn kena naik level 8

    ReplyDelete
  10. kalau Jong kook tau ni mesti dia datang buat episod runningman

    ReplyDelete
  11. Makanan di indonesia ni kadang yang pendalaman rasanya lebih asli dan penak lor.... Yang di bando rasanya kadang emmm ikut tekak memasing ler... ada yang sedap ada yang tidak tapi paling ahkak suka mesti masuk Pizza hut atau KFC dia... memang sedap menu-menu yang jarang ada di malaysia. Dah masuk Pizza hut baru 2 kali di Jogjakarta dengan di Malang. Lain kali nak rasa di jakarta pula

    ReplyDelete
  12. Jongkok jongkeng jongkok jongkeng hehehehe macam main jongkang jongkeng je... errkkk

    ReplyDelete
  13. hahhaa....comel bangattt gambor jambannye...

    ReplyDelete
  14. sambal penyet tu mesti kau an.. dap mmmm

    ReplyDelete
  15. Baca entri ni terus teringin nak minum jus sirsak. Mana nak cari durian belanda nih?!

    ReplyDelete
  16. Luas dan bersih kawasan food courtnya 😊

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...