Tuesday, 27 December 2016

Kembara Jakarta - Masakan Padang

Entry sebelum boleh ngorat kat SINI...


Berdekatan dengan Citi M Hotel... Ada restoran masakan Padang... Memacam makanan Padang ada kat situ... Pilihlah mana kaw suka...

Selama aku stay kat Citi M Hotel tu... Ada lah 2 kali We'ouls mencekik kat restoran ni...

Nak ke sini senang jek... Keluar aje dari pintu hotel... Jalan arah kiri... Terus sampai simpang 3.. Jalan paling hujung dah nampak highway... Then,., Ke kiri... Deret bangunan kedai...

Kalu tak tahu... Just tanya orang je laa ye Aci... Mulut tu ada kan? Haa tanya pakai mulut... Jangan tanya pakai lutut... Kah Kah Kah...

Bajaj bersepah depan hotel tu... Tahanlah mana kaw suka... Kalu beruntung dapatlah supir hensem dan baik macam Randy Pangalila.. Kalu tak... Rasaindi Penggalkepala...  He He He...

Dari luar nampak kecik... Pintu pon rendah jek...

Dalam luas... 

Food yang aku cekik...

Jemput udang...

Daging dendeng dia sedap... 

Ok... Dah... tu jek nak citer... Aku dah semakin malas nak menaip sebenornya.... Adehhh... Apalah nak jadi dengan aku ni... Dah semakin pemalas! Kasi aku semangat skit please... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG...

47 comments:

  1. pilihlah nak padang golf ke..padang ragbi ke..hehe. SS gelak la, orang buat lawak ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK... SS bagi 5 Ha... HA HA HA HA HA....

      Delete
  2. Jemput udang tu nampak sedap :)

    ReplyDelete
  3. pernah makan masa p medan, best2 bnyk pilihan

    ReplyDelete
  4. Menggodanyaaaa makanan ni semua. Hahaha. Sedapnyaa daging dendeng 😊

    ReplyDelete
  5. Masakan padang rasanya lebih enak di Bukit Tinggi gitu sambil menikmati alam yang nyaman sambil makan. Terasa enak sebab cuaca yang dingin buat pewot asyik berkicauan main keroncong 5 irama.... hehehehehe tu yang sedap selalu time makan.

    ReplyDelete
  6. dia orang makan tak sah kalau tak ada kerepek... tak kira lah kerepek apa pun kan. Malahan masa akak berkunjung ke rumah kawan Indonesia dan bermalam di rumahnya mesti masa makan di keluarkan hah ko satu balang kerepek buat ulam sambil makan gitu.

    ReplyDelete
  7. Janganlah malas menaip SS...kalau xlarat taip pakai jari mungkin leh try taip pakai lutut...sekali tekan, 3,4 huruf leh kuar terus...hahahha...

    ReplyDelete
  8. puuh ! puhh ! nak semngat kentut.. :P

    ReplyDelete
  9. nasi pdang sedap tapi tengok lauk jugak lah kannn

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Tulahh,..apsal malas2 nih? Rotan nak?!

      Delete
  11. buat kita terkeliuq tgk sambal cili padi diaa ;)

    ReplyDelete
  12. pas makan mulut mesti keluar api hohohohohoho

    ReplyDelete
  13. SS , mesti tabah selalu dan merajinkan jari jemari mu yang mulus tulus itu supaya menaip ape-ape pon perkataan untuk ditatap oleh pembacamu yang setia ;)

    ReplyDelete
  14. nanti peminat meroyan plak ....hahaha

    ReplyDelete
  15. awat pintu sempit giler rumah makan diorg tuu...x pedas ker masakan diorg tu...sedapp nmpak jemput udang tu mcm tempeyek

    ReplyDelete
  16. Magic la kedai tu,..dari luar macam tak muat punggung nak masuk,..dalam spacious pulak 😆

    ReplyDelete
  17. Jemput udang tu,...menggodanyaaaaa!

    ReplyDelete
  18. Speda motor kat luar kedai tu,..tumpang parking ke jadi props kedai? 😊

    ReplyDelete
  19. Eh..entry mak aritu nhhas kata kemetot..klu dia baca entry SS ni mau urut dada

    ReplyDelete
  20. Anok sapelah yg makin malas nak menaip tuu..bg mkn kerak nasi kang

    ReplyDelete
  21. Berapa rega mkn tu..mahal ke murah..ada 200k rp tak

    ReplyDelete
  22. Dah knp JM dan HH posing skema tuh..lapor tak tertahan dh ke hehe

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. ikan tu JM punya..yang lain makn daging dengdeng

      Delete
  24. ss ............psssssssssst minta address ...JM sekali.
    hantar ke emel akak ya ................ hasnidaramly@gmail.com
    email lama tak boleh buka

    ReplyDelete
  25. kenapa di panggil masakan padang eh? ;p..

    ReplyDelete
  26. kalau makan masakan padang ni suka sambal ijo tu...adehh...abis nasi sepinggan

    ReplyDelete
  27. pastu ada plak pucuk ubi rebus buat ulam..SS kat depan pun dah tak nampak hihih

    ReplyDelete
  28. kacak bergaya moto tu parkking kat depan

    ReplyDelete
  29. Ni kira rajin tau SS update entri seminggu 2,3 entri..JM? hurmmm tggu tahun depan laaa nampaknya itu pun kalau rajin

    ReplyDelete
  30. masakan padang yums! hehe tahun depan kena azam rajin update blog :)

    ReplyDelete
  31. Hahaha.. Baca entri SS ni mesti dok tersengih depan laptop. Pelik juga tetiba pendek aje ceritanya kali ini. Hahaha.

    SS, ada masa jengahlah ke blog baharu saya, blog lama dah terdelete. Sedih rasanya. Huhu.

    Tunggu cuti lagi nanti terjah baca entri SS yang lelain nanti. >__<

    ReplyDelete
  32. salam singgah, kedai unik! nampak macam kedai bergerak tapi tak

    ReplyDelete
  33. tapi terliur jugak lah tengok makanan dia tu nice!

    ReplyDelete
  34. tang semangat nak tulis blog tu tak dapek nak nolong sebab kita pon sama

    ReplyDelete
  35. Tengok jemput udang tu...rangup jak kan SS...

    ReplyDelete
  36. sejujurnya, bab makanan saya tak gemar masakan indonesia huhu

    ReplyDelete
  37. saya selalu bersyukur lahir di malaysia (syurga makanan) yeahhhhaaa

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...