Wednesday, 11 January 2017

Terima Kasih Sayang

Yeahaaaaaaaaa... I'm back... Tapi... Tak lama... Kejap aje... Aku tak sempat nak kongsi travel entry pon buat masa ni... Tak sempat balas semua komen... Tak sempat nak blogwalking... Ahhhh... Macam macam aku tak sempat... 

Aku busy gilak... Kadang dalam sebulan aku terjah 4 hingga 5 destinasi... Ahhh... Kalah Jamal Yunos Tuala... Kalah Ahmad Maslan Kangkung... Kalah Rani Kulup Dongibab... Kah Kah Kah....

Sorry ye U'ouls... Dalam sibuk travel... Aku belum nak adakan masa yang sesuai untuk post GIVEAWAY... Aku cuma sempat siapkan post untuk Top Komentar jek.... 

But don't worry... Insyallah your GIVEAWAY is ONTHEWAY... Ha Ha Ha... Sabar ye... Sebab ada beberapa orang yang masih gagal beri contact lengkap dan urusan pos agak tergendala... 

Dikesempatan ini... Aku hanya sempat up entry penghargaan sebagai tanda ucapan terima kasih di atas beberapa utusan yang aku terima dari rakan blogger...


Gift ni utusan dari Ah Kak Nohas! Kekanda aku yang sorang ni macam tahu tahu jek aku memang kumpul koleksi Fridge Magnet Masjid! Dan ditambah lagi Masjid Ubudiah Kuala Kangsar... Aku memang tak pernah ada Fridge Magnet dari Kuala Kangsar pun... Ni lah satu satunya... Ha Ha Ha... Insyallah SS akan terjah KK satu hari nanti... Doakan... Dan satu lagi Fridge Magnet motivasi... "Always think outside the box" katanya... But honestly... Sometimes I always think out of my tengkorak... Ha Ha Ha... Terima kasih Ah Kak Nohas di atas ingatan ini! Muahhhh! Silalah terjah rumah Ah Kak Nohas kita ni di http://al-pakri.blogspot.my/

Gift ni memang legend... Sebab... Siap Name Tag... Ha Ha Ha... Tertera nama aku... Jay Emm dan HH... Gift ni datangnya dari Nina Garcia... Dia baru balik dari Siem Reap... Agak agak bila Nina nak update entry pasal Siem Riep pulak? Ha Ha Ha... Matik laa aku kena bambu kejap lagi sebab beri dia tekanan hidup update entry... Ha Ha Ha... Silalah terjah umah Nina kat http://ninatraveldiary.blogspot.my/

Utusan ini datangnya dari Kekanda Nieda Ramly... Kekanda aku yang sorang ni baru balik Umrah... Hingga kini aku masih tak jejak kaki lagi ke Tanah Suci sebab aku tak ada Mahram untuk ke sana...  Tunggulah umur aku jejak 46 tahun nanti... Insyallah inspirasi aku untuk ke sana one fine day.... Silalah terjah umah Kak Nieda di http://cempakabiru-nieda.blogspot.my/

This one datangnya dari Dorsettpink... Bukan Dorsettputrajaya ek... Ha Ha Ha... Intan kasi aku... Sebijik poskad... Sebijik buku nota... Dan voucher Manhattan... Puan Intan kita ni tengah sibuk nak habiskan PHD... Doakan semoga impian dia tercapai ye! Silalah ketuk pintu rumah Intan di http://dorsettpink.blogspot.my/

Aku sakit hati betul tengok poskad ni kena air hujan sepanjang aku tak ada kat rumah... Posmen tak masukkan dalam posbox betul betul... Aduhaiiii... Sayang giler poskad jadi macam ni... Poskad ni datangnya dari Mazuriah... Nak kenal Mazu yang bambam comel tu... Sila laa ke http://mazuriah.blogspot.my/

Ini jemputan Kahwin dari Cik Mimie yang dah tukar status kepada Puan Mimie... Selamat Pengantin Baru! Sorry SS tak dapat datang sebab waktu majlis berlangsung SS tengah dalam musafir... Jom ucap tahniah untuk Cik Mimie kat http://norshamimi.blogspot.my/

Terima kasih sayang semua! Ehhh... Dah macam Dato' Vida QuPuteh pulak aku.... Ha Ha Ha... Semoga Allah beri ganjaran berganda... Makbulkan doa doa baik... Dan semoga ikatan ukhwah sesama kita semakin erat... Love U'ouls... Muahhhhh!


- XOXO -

89 comments:

  1. laju tak souvenir i sampai.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laju giler... Siap tulis urgent lagi... Nasib baik SS mmg ada kat umah.. Ha Ha Ha...

      Delete
  2. manyaknya.. comel je utusan dari Nina Garcia tu

    ReplyDelete
  3. Tahniah Pn MImie.... kite bile lagi ? ahaks

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sayang? Ingat ucapan tu untuk Jay Emm 😂 Perasan!

    ReplyDelete
  5. Hadiah dari nina tu sweet sbb colour shawl tu my febereg color..leh melaram ramlah ram dgn baju raya sbb baju raya iols warna pink..macih nina muah 💋💋

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg igt JM suka pink.. yg SS dgn HH tu kekeliruan identiti sikit.. x pasti dorg suka kaler ape.. so i pilih ikut suka hati i...

      Delete
    2. I suka semua kaler kecuali kuning diraja... ha ha ha... tapi lebih suka biru... he he he... nasib u bagi i cream oren.. sesuai dgn most baju... lawa kalu bawak pi 4 musim...

      Delete
  6. Tapi kan...umah JM kat Putrajaya..pesal Nin pos ke rumah kedua JM ni 😜 Nak jimat kos postage eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh ngata orang... Dia pon nak jimat kos postage... Sibuk je tumpang SS... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hahaha... ingat JM dah pindah.

      Delete
    3. JM alamat umah JM masih sama ke?

      Delete
    4. Jay Emm dah x jadi orang putarjaya... ha ha ha

      Delete
    5. sbb takut JM hilangkan macam teh aritu... hahahahha...

      Delete
  7. Alaaaa org tu dpt ole2 dari kak nieda..titiew x dpt pung..kak nieda dh dapat alamat JM kan?

    ReplyDelete
  8. SS nak pergi Umrah? Jgn tinggal daku...kita pergi sama2 eh 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi SS nak sampai palestine dan masjid ansar tu...

      Delete
    2. Ss... if so call happened u plan a trip to palestin... if possible ... count me in ya...

      Huhu... de only mosque yg i tak sampai lg spt yg Rasulullah s.a.w pesankan...
      Huhu...

      Delete
    3. "Tidak dikerahkan melakukan suatu perjalanan kecuali menuju tiga Masjid, yaitu Masjid Al-Haram (di Mekkah), dan Masjidku (Masjid An-Nabawi di Madinah), dan Masjid Al-Aqsha (di Palestina)". (H.R. Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah Radhiyallahu ‘Anhu).

      Delete
    4. Terima kasih atas peringatan...

      Delete
  9. Kita pun dpt poskad dari Mazu ni 😬 X nk kalah tu 😜

    ReplyDelete
  10. JM pun mcm SS gak..busy! Dah laam x updatr blog dan blog walking..sorry ye kwn2..ada masa nanti kita jln2 rumah korang eh..nk reply komen pun lum sempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS busy... jay emm pon busy... he he he

      Delete
  11. Semoga SS dapat sampai ke tanah suci dengan penuh keberkatan dan dipermudahkan urusan.

    Semoga sss diberi mahram yang baik serta teman dalam perjalanan yang baik.

    Insya Allah

    ReplyDelete
  12. Manalah nk tau arab saudi tarik balik syarat mahram tu setelah pembesaran kawasan siap...

    Bolehlah 3stuges frens ni pergi bersama2 ya.

    Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doakan SS boleh kembara sampai palestine jugak ye..

      Delete
  13. Cantik dan bermanfaat hadiah nina...

    #untonglah...

    Hihihi


    Ninaaaaaa nak jugak.
    #tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina skip komen ni... kah kah kah...

      Delete
    2. hahahah.. alamak.. next time eh huda.. nnt sblm travel nina amik alamat siap2..

      Delete
  14. JM dah pindah jaybee ea? Sbb pos ke jaybee...

    Hihi

    ReplyDelete
  15. Assalam, SS baik dan pemurah, jadi orang pun baik lah dengan SS

    ReplyDelete
  16. moga dipermudahkan urusan travel SS and the gang

    ReplyDelete
  17. moga ukhuwah kita berpanjangan walau tak bersua , ehehehe :P

    ReplyDelete
  18. sebulan 4,5 destinasi bole p..syok tu

    ReplyDelete
  19. As Salam SS.. huwaaa lama x datang sini..heee... nasib baik x sesat td..hahaha

    ReplyDelete
  20. Wah, banyaknye dapat ole2.. tahniah2!! comel2 belaka.. :)

    ReplyDelete
  21. Terima kasih tok ucapan SS.. Alhamdulillah semua berjalan lancar.. heee... kalau still nk guna Cik Mimie jugak boleh x? hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry cik mimie... ehhh puann mimieee... SS tak dpt hadir... SS doakan semoga puan mimie bahagia hingga ke jannah!

      Delete
  22. JM dah pindah ke? Cik Mimie pos kad kahwin aritu dapat x? mmmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time letak satu kad jek... jimat... ehhh... ada lagi ke next time? Tunggu anak cik mimie kawin... ha ah aha

      Delete
  23. sweet jew tajuk ;)
    terima kasih sayang

    ReplyDelete
  24. waaahhhh! ada nama i di situ.... terharuu nye (khikhikhi).. terima kasih SS

    ReplyDelete
  25. JM dah jd ahli tetap kembara SS and HH...huhu...patotlah dua2 busy..hihi..

    cantik tasbih Cempaka Biru..warna biru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm ahli mesyuarat tingkap... ha ha ha

      Delete
  26. SS kawin cpt bg ada mahram hihi

    ReplyDelete
  27. /NNti boleh gi sekali yer bertiga umrah tu..pada tahun???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubaan mak utk meneka umor SS... Ha Ha Ha...

      Delete
  28. HH pun dapat yer..untung kwn dgn rerupis nih

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. Nak sebut jamal yunos jamban tak sampai hati lak... kah kah kah

      Delete
  30. sayangnya poskad yang kena air tu...cantik tau setem tu

    ReplyDelete
  31. sweetnye...sayangnye poskad tu...4 kali sebulan? busy sesangat tu...hehehe....

    ReplyDelete
  32. dah selamat dan ai ke tuannya.....mesti yg JM dapat satu.je.kesian JM....ada rezeki akak pos balik ye

    ReplyDelete
  33. PS: Terima Kasih Doakan Baby Eya yea...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...