Thursday, 23 February 2017

Kamus hari ini "SILLY"



Aku memang orang yang kalah...
Aku tak perlu lagi berdebat pon...
Sebab... Sampai bila bila pon aku tak akan menang!
Ambillah seberapa banyak kemenangan yang kaw nak...
Hinalah aku semahunya...
Berkatalah apa pon...

Kerana...

"Di hujung takdir... 
Kamus tetap tidak akan pernah lupa mencari makna yang sudah tertulis"...




Kepada sahabat sahabat ku di SINI... Terima kasih di atas sokongan kalian dari dulu sampai sekarang... Semoga Allah perlihara kalian... Dan... Di atas kata kata semangat kalian... Alhamdulilah... Aku move on perlahan lahan... 

Semoga ukhwah kita berterusan dan semoga kita bukan tergolong dalam golongan kurang kasih sayang Allah swt...




SEKIAN...

69 comments:

  1. semoga kita semua dijauhkan dari sikap membuat entry puji diri sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape yang buat entry macam tu nina? SS tak baca pun... SS nak ketawa boleh tak Nina?

      Delete
    2. hahahhahaaa... i x abis gelak lagi bila teringat balik..

      Delete
    3. Entry syok sendiri ke nina? Mana lawak? Maharaja Lawak Mega atau entry tu?
      * Skit perut gigil taip komen... He He He...

      Delete
    4. hmmm... i tak tgk maharaja lawak.. rumah xde astro.. save bajet.. hahahhahaha.. org biasa2 cam nina ni nak travel kena la save bajet..

      Delete
    5. SS tengok maharaja lawak kat youtube...
      * Tak abis sengih nih...

      Delete
    6. Entri puji diri sendiri? Ahaahah terbaik lah Nina..

      Delete
    7. Jay Emm... Nina kata entry puji diri sendiri... Hadoiiii laaaaaa... Tak tahan betul ayat nina....

      Delete
  2. Yeah... dan juga entry menegakkan benang yg basah.. dan menyorok kebenaran.. entry bajet suci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedihkan... Aku TAK BACA LANGSUNG entry tu! Orang yang sampaikan kat aku... Ko rasa perlu tak aku gelak bodoh sekarang?

      Delete
    2. entry tu cam x de kaitan pun dgn situasi i rase..

      Delete
    3. Sokong Nina...orang yg bijak sahaja faham entri SS yang lepas tu

      Delete
    4. siries.. tak sangka ada entry cam tu.. igtkan entry nak mintak maaf.. heheheh

      Delete
    5. Kalu u baca email yang dia send kat i... Tak tahu laa apa pulak yg u rasa nina... Zahirnya kotoran itu terlihat... Kesucian terlinding jua... Ehhh ternyanyi pulak...

      Delete
    6. * terlindung.. typo lak... ha ha ha

      Delete
    7. oo.. dia ade eamil kat ss ke.. hmmm..

      Delete
    8. Lebih teruk dari entry yg u baca... Kalu dia ngaku yang dia memang tak baca entry SS kan senang... Dah ko tanya SILLY QUESTION... Kamus apa yang ko pakai nak menunjukkan SILLY itu adalah terarah kepada kebaikan?

      Delete
  3. "Saya minta maaf sebab saya x baca entri tu jadi saya komen 'silly question' saya komen depend on status kat IG rupanya dalam entri SS dah ada jawapan so saya x perlu tanya silly question tu" haaaa itu baru stmt yg betul....adehlaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakan daya... Itu semua khayalan... The best tu... pengomen tegar blog dia pegi kat blog SS semata nak maki hamun SS bagi pihak dia... Hopes pengomen blog SS tak perlu buat gitu ye... Biar dia dan pengomen tegar dia yang silly... Kita di sini... chill chill sudah...

      Delete
    2. betul JM.. mati2 nina igtkan dia nak update entry mintak maaf.. VIP mmg cam tu kot.. dah la.. jgn layan..

      Delete
    3. Dia yang bukak pekung citer pasal keburukan keluarga dia dalam entry entry dia... Pastu dia nak salahkan kita pulak... Kalu menulis tu nak 'A' jek... Ada orang kesah ke?

      Delete
    4. Nina!!! Love u ahaahah terbaiklah Nina...kalau la ramai yang faham mcm Nina ni ada kwn mcm Nina ni mmg best kan SS

      Delete
    5. Kalau nk komen menghina kat blog SS tu pastikan selidik dulu hujung pangkal jgn main nk hentam je pe faedah pun x dpt..x perlu nk keruhkan lagi keadaan..kalau dah salah komen pastu x sensitif dgn situasi sebenar baik diam je..

      Delete
    6. Bagi JM pengajaran kat sini..kalau nak komen baca dulu entri tu pastu jgn tanya soalan sindiran yg dh ada jawapan dlm entri..tu je..allah maha besar..

      Delete
  4. Jangan sedih2 lagi ye SS..life must go on dan paling penting sedekahkan al fatihah buat arwah..doa JM semoga roh arwah tenang di sana aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... Itu paling penting kan... Insyallah...

      Delete
  5. Sedey org camni... lagi sedih yg kaki support..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaki support? They are wut they read... Alhamdulilah tak ada pengkomen aku di sini pi hamun dia kat sana... I hopes tak de... Tapi pengkomen dia banyak menghamun aku di sini... Kesian... Penat2 tulis... Aku biarkan komen mereka REST IN PEACE dalam spam... Haters gonna SILLY!

      Delete
    2. Kahkahkah...buleh dak mak pi hamun kt sana?

      Delete
    3. Saja nk curah petrol kasi panassss

      Delete
    4. Mak... Jangan nak buat lawak sangat taw makkk... SS dari tadi gelak tak henti ni tawwww...

      Delete
    5. Petrol mahal tau sekarang mak... Jangan bazir bazir... He He He...

      Delete
    6. Hehe mak pun lupa petrol dah mahal ni..dok tergelak dr td bc komen SS

      Delete
    7. Haaa... Bila harga petrol naik... Harga Data plan pon naik... Bila harga Data plan naik... Kita rakyat marhaen kena berjimat taw mak! Nak jimat data plan... Next time... Tak perlu loading full entry taw mak... Terus hembus romen SILLY... Ehhh komen SILLY... Jadi... Bukan SILLY yang salah... Petrol yang salah... Ehhh... Macam dah bangau ohhh bangau... He He He...

      Delete
  6. Ye betul..defend yg tak power langsung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua orang baca... SS je tak baca...
      * Sengih sengih...

      Delete
  7. Defend kata nkkan kepastian tp dah tu ko komen lps baca kronologi tak? Dah tu letak silly question pulak..ehhh nk defend pun ingt org takde phd xleh pikir ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dia cakap tak dia guna kamus apa? Keh Keh Keh...

      Delete
  8. Hahahahahahaha..hahahahaha nak gelak guling-guling pd yg percaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitew laa kekdah kalu orang tak pernah naik kapal terbang... ha ha ha...

      Delete
  9. Eh tp dlm defend tu nk jgk taruk rasa bangga dgn war2 ke elitan other half..come on man..bg la hujah yg saksama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keELITan yang kurang kasih sayang ke mak? He He He... Hadoiiii sakit perut...

      Delete
    2. Setakat pergi sb kerja..company tanggung boleh laaa..

      Delete
    3. SS tak mampu naik kelas perniagaan mak... Ehhh... Betul ke direct translation ni? he he he...

      Delete
    4. kan.. igt nina je yg fikir camtu.. sbb tu nina kata entry tu cam lebih kepada nak puji diri sendiri je.. mcm x de kaitan dgn nak defend entry ss je..

      Delete
    5. Sebab tu... Bila orang cakap pasal entry counter back kononnya... SS malas baca... Sebab dah tahu dahhh.... Mesti entry Typical Malay POYO!

      Delete
  10. Oklah nanti org kata kita jahat sb bakar sini sanun..jd jom comolot skrg..

    ReplyDelete
  11. Ahaahahha komen Mak mmg lawak! Hadoilahhhh sakit perut JM

    ReplyDelete
  12. Komen mak paling terboik... ups... kang dikatanya membako ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen kat sini x pe... Jangan ko komen kat sana... Nanti kita ikut sama bodoh mcm dia...

      Delete
    2. fuh ayat paling win sekali... tul tu bior si luncai terjun dengan labu-labunya.... biarkan biarkan

      Delete
    3. Gitew je nak ngajornye... Baru berakal...

      Delete
  13. Assalamualaikumm SS, wah lamanya tak singgah sini, maaf SS.
    no matter what happen to you,
    moga kuat moga tabah .
    Yana selalu je ingat SS, sebab selalu nampak kat ig! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... Belum ada mood nak blog... dok ig je rajin

      Delete
  14. tak tau citer apa ni...sah2 kena baca entry sebelum2 ni...apa2 pun..be strong k SS

    ReplyDelete
  15. ade haters ke blog SS yg ohsem ni., fuyoh dh mcm jdt dahh., kipidap dongibap ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni SS dah boleh senyum bangga Wak!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...