Thursday, 2 February 2017

Kembara Selangor - Jalan Jalan Cekik Mentedarah Kajang

Entry Jalan Jalan Cekik Mentedarah kat Kuala Selangor budget rendah boleh petik kat SINI  ye... 


Ok... Aku sambung Jalan Jalan Cekik Mentedarah area Kajang pulak... Ha Ha Ha... Ada sesapa kat sini orang Kajang? Meh sepantun dua... He He He...

Kajang Pak Malau Kajang berlipat...
Mari kita lipat Kertas Kajang...
Arghhhh aku lupaaaa rangkap pantun tu... He He He... 



*** Laman Grill Steak & Bar-B-Que ***

Niat di hati nak makan kat Suka Sucre Bistro selepas puas shopping kat Ikea Cheras... Tapi... Tak kesampaian sebab... Suka Sucre Bistro tu tutup cuti raya Cina... Dapat notification masa google map dan try call tak berangkat...

Aikk... Owner Melayu tapi apa kejadahnya tutup Raya Cina lak... Dato Fazley sambut raya Cina ke? Padahal kat Ikea tu beratur orang shopping... Adehhh....

Kalu nak menggoggle lokasi... Eja Suka Sucre betul betul ye... Jangan jadi macam Jay Emm... Dia google 'Suka Sukri'... Kah Kah Kah... Lawakkk... Sampai matikk laa tak kan jumpa kan... Ha Ha Ha... Kalu tak silap aku around 10 minit je drive dari Ikea Cheras tu... 

Bila Suka Sucre Bistro tutup... Maka terpaksalah letak option lain... Aku cadangkan pegi makan kat Laman Grill Steak & Bar-B-Que Chef Zubir tu...

Laman Grill Steak & Bar-B-Que ni ada beberapa branch lain... Tapi... Aku pilih nak makan kat Kajang... Sebelum pegi... HH call dulu... Dan boleh booking secara online ok... Wahhh... Boleh refer SINI...


While waiting order...

Restoran yang terbaik adalah restoran yang tidak ada sos lain di atas meja... He He He...

Menu pilihan Jay Emm dan HH...

Desert... Apple Crumble...

Memasing punya tekak... Ha Ha Ha...

Terpampang muka Chef Zubir kat atas tu...



*** Willy Satay ***

Kalu dah sampai Kajang ni... Memang lah tak sah kalu tak pekena Satay Kajang kan... Ada ramai yang jual Satay Kajang ni... Tapi... Aku suka Willy Satay...

Satay Willy ni memang sedap... Tapi... Nak menunggu satay tu... Graf kesabaran cecah langit... Silalah sendal mata pakai lidi ok... Ha Ha Ha... 

Satay di bako pakai kipas... 

Beraturlah kaw amik nombor... 

Gini roper Satay Willy... Siap dengan burasak...

Kawasan sekitar... Memacam jualan ada...


Sekian setakat ini... Nanti aku sambung lagi... Nak baring... Aku demam... 

73 comments:

  1. kalau tengok gambar bawah tu, boleh teka dengan tepat tarikh dan waktu korang makan kat Satay Willy. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab Cik Sal tengah layan bola kan? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. Ni kalau SS buat kuiz main teka-teka, confirm si Sal jadi juaranya!

      Delete
  2. satay willy memang sedap u olls..berbaloi beratur. Chef Zubir hakak x cuba lagi. Restoran ye, bukan orang..cuba orang buat apa. kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis lah Chef Zubir kena rasa... Keh Keh Keh...

      Delete
  3. Sukri manalah tu yang kak JM ingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak gelak seround kat sini... He He He...

      Delete
  4. Mak aiiii. gambar food mengana betul.
    Rasa2 nya semua food bagi semua cawangan chefZubir ni sama ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pastilah.. but must have secret receipe chef zubir kan...

      Delete
  5. Suka sukri? 😂😂😂 sib baik bukan suka suki hadoilaaaa patutlah bila google not found..adeh! Bunyi sama ejaan lain..ramlee baca bunyi arab..sudin baca x bunyi langsung 😜

    ReplyDelete
  6. Kalau x kerana SS dan HH..JM x tahu ada restoran Chef Zubir ni..sekangkang penyu jek dari rumah

    ReplyDelete
  7. Nanti SS dan HH turun KL kita p suka suki eh 😬

    ReplyDelete
  8. Willy satay tu..ntah bila x ramai org..time kedai tutup kot! Kalau tggu x sampai 1 jam 20 min jgn harap boleh mkn satay tu..org sabar mcm kami jd leh mkn satay willy 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tutup langsung tak de orang... he he he

      Delete
  9. Semoga SS cepat sembuh..mkn ubat tido awal eh..muah!!!

    ReplyDelete
  10. wahhhh satay willy mmg happening laaa...setakat nie satay willy plg winn...yg satay kajang kureng laa...chopp yg suka sucre restorant tuu ...kita eja bunyiknya jadik suka-suka...hahaaha...camner jm eja jadik suka sukri hehehehe...

    ReplyDelete
  11. Asik mkn2 je..bkn ritu dah kata nk kurus ke

    ReplyDelete
  12. Lapaqnya tgk sate kajang ni..merecik

    ReplyDelete
  13. Laman Grill mkanan org kaya nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standard harga je mak... tak sampai 30 henget pon sepinggan...

      Delete
  14. SS;

    Waktu balik Malaya dulu, kita pun pekena Satay Willy !!! Dan tup tup Abang Ipar kita pun bukak cawangan Satay Willy kat Mentari PJ gak !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak cawagan eh... nanti SS nak try tmpt lain pulak...

      Delete
  15. Replies
    1. Memang sedap nina... hingga menjilat pinggan... he he he

      Delete
    2. Bahaya ni kalau sampai menjilat pinggan,...silap2 leh viral sebab makan sampai jilat2 pinggan.

      Delete
  16. lama grill tu depan umah saya jer..hehe.. but wiley sate tak pernah makan pun lagi. hehe

    ReplyDelete
  17. sis SS domam?? domam kus kus ke? hehe

    ReplyDelete
  18. willy? teringat motor yang pusing2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon teringat willy motor tu... ha ha ha

      Delete
  19. dessert apple crumble tu nampak macam manis sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak manis!!! Just nice! SS x suka manis sgt!

      Delete
  20. jelesnya ss mkn satay xajak irda..hahaha...memang terliur tengok satay ni...rasa nak pegi mkn sana skrg juga..tp kalau lama gitu pikio banyak kali gak ni..huhu

    ReplyDelete
  21. baru taw burasak boleh di makan dengan sate...hehehe....sate kajang...yummy.....

    ReplyDelete
  22. sis SS mana emel alamat? tak kunjung tiba emel nye...emel sesat ke hape?? hehe

    ReplyDelete
  23. Knock knock! Assalamu'alaikum.
    Tuan rumah ada tak?
    Ke tengah willy lagi?

    ReplyDelete
  24. Kajang Pak Malau kajang berlipat
    Mari kita lipat kertas kajang
    Aku kejar-kejar masih tak dapat
    Aku rembat bawak pergi Kajang...

    Betul tak sambungan pantun tuh? Betul tak?

    ReplyDelete
  25. Survey dak 'Suka Sukri' tu bukak tak raya cina? ;)

    ReplyDelete
  26. Merata dah sampai nampaknya utk JJCM nih! Kajang...Kuala Selangor..lepas ni?

    ReplyDelete
  27. Sis JM dan HH pilih menu sama ek? Bukan main cantik menggoda plating dia. Boleh buat hantaran! :)

    ReplyDelete
  28. Ni dah baik demam ke belum? Dah sihat sepenuhnya?

    ReplyDelete
  29. Tak pernah sampai lagi kuala selangor

    ReplyDelete
  30. Karipap besar kat kedah ada tapi dia panggil karipap mak dara mungkin orang yg buat mak dara kut

    ReplyDelete
  31. Mentarang tu tunjuk kat MIL dia kata tibim hahahah ekin pun xtaw apa tak pernah makan

    ReplyDelete
  32. Semoga ss cepat sembuh ya.. Jaga kesihatan taw..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...