Monday, 27 March 2017

Kembara Cambodia - Supir terbaik di Siem Reap

Entry sebelum boleh mengarut kat SINI...


Sebelum aku ke Siem Reap... Jay Emm ada perkenalkan aku dengan sorang supir yang dia pernah hire masa pertama kali ke Siem Reap... Namanya Salim... Bukan Salim Iklim taw... Salim Iklim made in Terengganu dan tak de kena mengena dengan Mat Dan... Keh Keh Keh...

Jay Emm kenal Salim dah lama... Since tahun 2014... Entry Jay Emm yang berkongsi pengalaman kali pertama ke Siem Reap menjadi rujukan ramai untuk appoint Salim as driver... Dan alhamdulilah... Hingga sekarang ramai guna khidmat Salim ni... 

See... Nampak? Besar kan pahala kita jadi blogger bila penulisan kita mampu membuka rezeki berterusan dan memudahkan hidup orang lain? 

Sebenarnya.... Salim pon dah banyak kali tanya Jay Emm bila nak ke Siem Reap lagi... So... Inilah masa yang terbaik...

Disebabkan aku dapat good review tentang Salim... Jadi... Aku pon berminat nak appoint Salim untuk trip kali ini... Aku mintak Jay Emm deal sendiri dengan Salim.. Tanya tentang harga... Beri details flight dan sebagainya... Ada kisah menarik disebalik conversation antara Salim dan Jay Emm ni... Tapi... Aku akan kongsi dalam entry seterusnya... He He He...

Sepanjang aku appoint Salim ni... Aku dapati... Dia punya hati yang baik! Trust me... Service yang dia beri sebenarnya adalah lebih dari apa yang kaw bayar! Nak tahu kisahnya... U'ouls kena baca perjalanan aku hingga ke hujung... Nilailah sendiri... Hu Hu Hu...

Salim juga fasih berbahasa Melayu... Pernah berkerja di Malaysia... Insyallah tak ada masalah dari segi komunikasi...

Berminat????? Boleh contact dia sendiri eh... Memang cepat je dia balas kalu dia tak busy... Kadang kaw belum sempat message dia... Dia dah message kaw dulu... He He He...

Contact No : Whatsapp : +855 78 996 840

Harga Service :

USD 15.00 SEHARI untuk SATU Remork...
Kalu nak just Airport Transfer USD 5.00...

Mahal ke murah? He He He...

Inilah REMORK... Bentuk dia macam kereta kuda... Kuda tak de... Kuda dah pencen... Ganti motor... He He He...

Yang berdiri sebelah Jay Emm tu lah Salim... Sekali imbas... Muka Salim macam Dato Jamal Yunus... Kah Kah Kah... Setiap kali aku pandang Salim... Aku akan ingat tuala... Keh Keh Keh...


SEKIAN...

52 comments:

  1. Supir TERBAIK di Siem Reap!!! SETUJU!!!! rugi la sape yang pergi SR tapi tak hire si Salim ni...pemurah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thats y I said... Apa yang dia beri melebihi harga...

      Delete
    2. Ini yang dipanggil berbaloi-baloi!

      Delete
  2. REMORK...kalau baca cepat sekali nampak macam remuk hihih..tak pun rebork ke rebook keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remork tak pe... Jangan gemork... ha ha ha...

      Delete
    2. Gemork tu Jay Emm jek 😬

      Delete
  3. baru nak baca smpai habis...dah habis...kihkihkih...baru taw ada kenderaan nama remook...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan baca... Eja satu satu... Lambat skit abis... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Bukan remook la rietta..remok ehh remork heheeh

      Delete
  4. Replies
    1. Orang gemok naik motor... Ha Ha Ha...

      Delete
  5. Eh rs mcm nk melambai pd rakyat marheab klu dpt nek remork tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa nak lambai lambai macam Princess... He He He...

      Delete
  6. Travel blogger pun buat pahala jgk..sapa kata post kita takde manfaat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog mak dah cecah 1.3 Million PV! Congrat Mak!

      Delete
  7. Amboi Salim...dah terkenan dgn JM ke

    ReplyDelete
  8. Untung la SS selalu jumpa supir yg baik2

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ha Ha Ha... Sabar eh... Entry panjang akan menyusul...

      Delete
  10. Ait.... lorrrrr secoet je.... amboiiiiii Jm berdua-duaan dengan abang salim tokeh remork.... cam best je naik remork tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati SS pulak yang remok! Ha Ha Ha...

      Delete
  11. hahaha..ingat tuala...lawak notty aihhh SS nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip Haipp... Dah 18 tahun ke belum ni? Ha Ha Ha...

      Delete
  12. Glamourlah Salim seantero Malaya lepas nih,..

    ReplyDelete
  13. Remork tu dah macam pedati jelmaan ;)

    ReplyDelete
  14. Puas hati kalau dapat servis tiptop begini ye...senang hati nak travel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cikgu ceketed nak tahu..si salim ni asyik bg kami mencekik sampai x sempat rasa lapo

      Delete
  15. Gambar akhir - sis JM tengah fikir apa tuh?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah mengingat lirik lagu suci dalam debu... ha ha ha...

      Delete
  16. Remork tak tau remuk tau la.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remuk hati ku mengenang dikau... ha ha ha

      Delete
  17. Salim ngah ngorat sis JM benornye. Tapi sis JM malas layan

    ReplyDelete
  18. Salim kumpulan IKLIM tu ka...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan Iklim... Ni Weather... ha ha ha

      Delete
  19. itu gambo salim tengah ngayat JM ke? haha!!

    ReplyDelete
  20. melihatkan nombor contact salim tuh, saya terpikir mcm mana dia hafal

    sebab no. contact saya yang sekarang nih pun, jenuh saya nak hafal haha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...