Thursday, 16 March 2017

Kembara Jakarta - Pasar Anyar

Entry sebelum boleh gomol kat SINI...


Tak abis lagi citer aku pasal Bogor nih... He He He... Ok... Jom kita tengok apa ada kat Bogor untuk di terjah...

Tempat yang paling HH dan Jay Emm nantikan adalah tempat shopping... Aci dua orang ni... Kalu part shopping memang hidup! Mata tuuu... Mataaa tuuu... Segar bugar kalau nampak barang... Ada je dorang nak beli... Adehhhh...

Jom kita ronda sekitar Kota Bogor!
Memang banyak kenderaan atas jalan... Macet gilakkk... Ni panorama menghala Taman Topi Square...





Nampak tu... Rapat rapat... Tak berlaga pulak tu... Memang terror ler orang Indonesia ni drive...

Ni jalan nak ke Pasar... Tak de apa sangat kat situ... Banyak warung dan barang basah...

Aku singgah sini... Tak de apa nak beli... Just tengok cuci mata jek...

Aku sempat singgah Pasar Anyar... Pasar Anyar ni betul betul sebelah Stasiun Bogor... Banyak barang dijual kat sini... Tapi... Aku lebih teruja nak beli t-shirt Bogor!

Punyalah jenuh aku mencari t-shirt kat Tanah Abang... Rupanya beli t-shirt Bogor lagi berbaloi... Berkualiti dan murah! Try jugak usha fridge magnet tapi tak nampak pulak...

Aku ada nampak orang jual tauhu... Nampak macam sedap... Siap dengan kicap cili... Tapi.. Aku rasa geli lak nak beli bila tauhu tu dibiarkan terbuka tak bertutup... Adehhh... 

Bag bersepah jual kat sini... HH beli buah mangga... Sedap dan fresh!

Kat sinilah aku borong t-shirt... Jay Emm dengan rakusnya memilih... He He He...

Selesa dipakai... Basuh pon tak mengecut...

Memacam menu kalu nak cuba...

Aku geram jugak tengok barangan kasut dan bag berbondong kat sini... Tapi... Tak boleh beli dengan kuantiti yang sikit... Kena beli banyak sebab tempat ni tempat borong... Adusss... Memang murah ok...

Selesai bershopping... We'ouls patah balik ke Stasiun Bogor... Sempat solat jamak dulu... Tapi... Nak solat punyalah ramai orang dalam surau.. Terpaksa berhimpit... Aduhhh...

Perhatikan gambar ini... Jay Emm tengah tutup hidung... Kah Kah Kah...

Sebelum naik train... Si HH beratur beli tiket... Dan... Aku rasa kepala aku berat... Rasa pening semacam... Mungkin aku terkena hujan... So... Aku telan pil... Letak minyak tiger balm kat kepala... Barulah rasa lega...

Sepanjang satu jam dalam train dari Bogor menuju Stasiun Gondangdia... Si Jay Emm dok menutup hidung... Sebab... Sekali sekala angin datang... Dia akan terbau tahik budak yang duduk kat sebelah dia... Ha Ha Ha... Adoiiii laaaa...

Nasib baiklah tahikkk budak... Bukannya tahik mak budak... Kalu tahik mak budak mahu rasanya semua orang terjun ke luar landasan keretapi... Kah Kah Kah...

Mak budak tu pon satu... Tak ada hidung ke? Tak de ke perasaan ke nak tuko lampin anak?... Pi cuci dulu sebelum naik train ke... Ni tak... Buat bangang dia jek tahik anak dibior berkepam dalam lampin.. Adehhh....

Aku memang tak berapa ada deria bau... So... Selamat di situ... Jay Emm lah jadi mangsa ketahian di situ... Ha Ha Ha...

Si HH pulak bantai membuta... Penat bebeno lah tuh... Tido pon ternganga seluas tidak... Aku biorkan aje dia... Malas nak kacau... Kang dia mengamok matikkk aku... Ha Ha Ha...



BERSAMBUNG...

25 comments:

  1. Shopping!!!! Dulu kan kalau SS nak tahu..suka gak shopping tp beli utk org but pas kuar travel dgn SS dan HH..beli utk diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan beli utk ss dan hh... keh keh keh

      Delete
  2. Tshirt kat sini Mur Mur! Tp frust sbb susah benor nk dpt pelekat lemari ais

    ReplyDelete
    Replies
    1. Airport je byk tapi mahal nak mampos...

      Delete
  3. Pasal bau tahik tu ya ampun! Rasa nak termuntah! Adoiii

    ReplyDelete
  4. Nanti kita nyoping tempat lain plak ehh 😬

    ReplyDelete
  5. Klau x bau tahik Jay Emm ternganga cam HH 😬

    ReplyDelete
  6. wah jm dah mcm ganti tokey kedai je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah layak Mohon gerai... kah kah kah

      Delete
  7. bogor destinasi shopping selain bandung dan jakarta...betul tak mbak SS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu nak jadi pemborong dtg laa Bogor... Cewahhh!

      Delete
  8. waduhhhh...gue rindu banget sama Jakarta...Bogor nyaman sekali..kiki

    ReplyDelete
  9. SA sempat sampai ke Tanah Abang je..nanti next la..eh nak tanya kalau SA ke Jakarta berdua ngan Dania ( anak dara) agak2 selamat x?malas la nak ajak en laki...susah jalan bawak lelaki ni...rimassss....

    ReplyDelete
  10. Bagus HH membuta sb klu x mau termuntah dia

    ReplyDelete
  11. Hadoi nasiblah JM...naya dpt seat kt situ

    ReplyDelete
  12. Surau open x? Ke mmg tutup asing llaki n pompuan

    ReplyDelete
  13. Best baca entry scdha, banyak ilmu yang saya dapt dari pengembaraan kamu..

    ReplyDelete
  14. wah rupanya bogor tempat shopping juga ke.. baru le tau

    ReplyDelete
  15. wah tahu goreng cecah sambal kicap... best ooo lagi kalau ada tempe goreng lagi mantaps... sodap hingga menjilat jari..

    ReplyDelete
  16. Itu lah pasal.

    lenkali ambik size kasut saya sesiap k.

    lesson learnt pls.

    hahahaha.... #tetiba

    ReplyDelete
  17. Huwahahaha kesian tengok JM..ingatkan sebab bau ketiak abam yang berdiri tu.. ekekekekee.. apa-apa pun, syok baca entri SS.. bersahaja..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...