Tuesday, 4 April 2017

Gadget Kembara - Portable Scale, Folding Knife, FlashDrive

Hari ni... Aku saje nak share ubat merajuk yang aku dapat dari Jay Emm... Kah Kah Kah... Hadoilah... Setiap kali merajuk je dapat hadiah... Merajuk je Santa Claus datang umah... Ha Ha Ha... Matikkkk laaaa nakkkk! 

Well... Aku memang kuat merajuk pon... Dan hati aku cepat sejuk bila dapat manisan... Ha Ha Ha... Aku tak suka gaduh dengan orang lama lama hanya sebab salah faham yang kecik je... Dengan sebijik gula gula pon dah boleh pujuk aku taw... Kah Kah Kah... Propaaaaa sangatttt! Jay Emm dengan HH mesti bengang kalu aku terlebih propa... Pengsan!

Ok... Aku tak nak citer details apa yang aku merajukkan sangat tu... Sebab tak ada kena mengena dengan apa yang aku nak share ni... Ha Ha Ha...



*** Electronic Portable Scale ***

U'Ouls semua tahu kan... Bermula 1 Apr 2017... Air Asia dah semakin ketatkan dan berkira dengan kadar berat Handcarry... Berat semut sekor tersangkut kat bag pon berkira... Keh Keh Keh...

Dulu handcarry even had maksimum 7 KG... Tapi... Air Asia kasi lepas jek kalu lebih dari 7 KG... Sekarang? Jangan harap! Lebih dari 7 KG siap lah kena humban ke tepi gate! Kalu nak jugak bawak naik atas... Sedia lah 200 hengget! Hotakkk diaaaa...

Untuk elak terlebih muatan... Dan paling penting jangan spoilkan mood travel kita kerana hal remeh... Jadi... Jay Emm belikan Electronic Portable Scale... Timbanglah kaw! Selagi tak jejak 7 KG handcarry... Jangan berhenti shopping... Kah Kah Kah...

Ringan... Senang dibawa... 



*** Multi-functional Stainless Steel Folding Knife ***

Benda alah ni adalah antara benda kesukaan aku... Sebab... Aku suka gadget yang kecik dan senang dibawa ke mana mana aku nak pergi... 

Multi-functional Stainless Steel Folding Knife ni memang berbaloi ada kat tangan... Terutama kalu U'Ouls jenis yang suka berpicnic waktu travel... Means suka masak sendiri... Senang All in one... Ada pisau... Ada pembuka tin... Ada gunting... Siap ada playar? Ehhh... Buat apa playar? Playar tu buat cabut bulu hidung! Kah Kah Kah...

Lebih kurang 17 multi-tool...



*** FlashDrive ***

FlashDrive ni benda paling surprise yang aku dapat dari Jay Emm... Jay Emm memang tahu aku suka main benda gini... Disebabkan aku, HH dan Jay Emm sendiri adalah pengguna iPhone tegar... Jadi tak ada masalah untuk bawa gadget ini dalam travel... Pengguna Android pon boleh guna juga...

FlashDrive ni senang nak guna...Ringan... Cucuk je kat handphone... Campaklah segala document, photo dan apa jugak file ke dlm FlashDrive ni... Then... Bila bila masa boleh transfer ke PC... Cucuk je kat USB... Memang bestlah!  AGP apps pon diberi percuma... Fast access... Dan senang nak faham... 
Capacity 128 GB.... Best gilakkkk!

Ok... Kat mana Jay Emm beli semua Manisan aku dapat ni? Tanya dia ye... He He He,,,

Mari packing semua... Kita berambos pegi travel... Ha Ha Ha... Thank you Jay Emm... Love you! Muahhhh...


- XOXO -

79 comments:

  1. All in one product memang ohsem.. bila ada multifunction memang memudahkan mereka yang suka travel.. jimat space dan berat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... bawak sekeping tu jek... Ha Ha Ha...

      Delete
  2. Ceh..merajuk ada makna..ni umo bape?

    ReplyDelete
  3. Hmm..dok tunggu orang tu post gambo dia masak masa travel takde pulak..tapi gajet nk canggih -canggih (mood dengki)

    ReplyDelete
  4. Mcm swiss army ye yang tu..kalo rs nak tikam orang pun boleh..tambah yang sengaja carik pasal tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senjata paling berguna mak... ha ha ha

      Delete
  5. Huntungnya dapat penimbang cute macam tu! tapi rasanya yang tu elok bagi kat HH, kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm beri tu ada makna mak... Sebab dia malas nak bawak! Bukan HH je skrg ni kuat nyoping.. Jay emm pon sama! Pengsan!

      Delete
    2. Ada yg propa tak soping kunun.. sbb barang sikit tapi harga sama jek yg barang banyak

      Delete
  6. paling suka flash drive....nak kena cr gak ni....senang nak clear internal memory....tpi folding knife tu pown menarik gak...byk tools dia....biasa tgk ada beberapa je....

    ReplyDelete
  7. beruntung SS ya...rezeki merajuk tu mmg terbaik

    ReplyDelete
  8. nak pi cari flash drive..selalu screen capture je, untuk senang refer..lepas ni bolehlah gi travel tanpa kertas...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa... Idea terbaik... Ha Ha Ha

      Delete
    2. kak nohas.

      kat lazada ada - murah gak haritu beli time birthday si lazada ni.

      uishhh mmg pantas.

      dia menyedut bateri henfon pun pantas.

      kejap je drain dh bateri...
      adei

      Delete
    3. but it is a good back up lah.

      Delete
    4. Kalu rasa malas nak ngadap pc sentiasa... Tapi perlukan backup... Itu lah gunanya..

      Delete
    5. sedut bateri pun pantas..itu yg x best tu..powerbank kena full sntiasa..

      Delete
    6. Zaman skrg ni... Setiap hari mesti charge hp... kalu x nak charge pakai public phone... kah kah kah... adoilahhhh... hp tu lah camera... hp tu lah tv... hp tu lah computer... kalu hp tu pandai cakap... dah lama hp tu jerittt.... hoiiii sudah sudah lah guna aku hoiii... tak larat dah ni hari hari bontot kena cucuk power... kah kah kah...

      Delete
  9. Replies
    1. Sape soh buat orang MERAJUK? Padan muka! Kah Kah Kah...

      Delete
    2. nak merajuk gak lah...JM dah lama x singgah blog

      Delete
    3. Sal!! Itew pun merajuk ngan awak 😜

      Delete
    4. kah kah..payah ni.sesama merajuk..haha

      Delete
  10. ahahaah..SS mmg kuat merajok...so kena pandai pujok...budak bucok hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elehhhh... Cer cakap... Sape yg suka hempas hempas barang kalu majuk????? Kepek ngaku pattt! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Keh keh keh sape tu? Itew merajuk setahun sekali jek 😬

      Delete
    3. Eleh... SS kenal laa Jay Emm tu camne...

      Delete
  11. tapi titew lehh pinjam kan semua barang tu...itew pinjam jek pastu pulangkan balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk boyehhhhhhhhhhhhhhhhhh!

      Delete
  12. flash drive tu lawo..dah janji kan...nak kasi pinjam heeee

    ReplyDelete
  13. terharu titew SS share barang yg titiew kasi kat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itewwww sukeeeeeeeeeeee! Nakkkkk lagiiii! Ha Ha Ha...

      Delete
  14. kalau Jay Emm yang merajuk...agak2 dapat apa eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Emm dapat tengok jek! Kah Kah Kah...

      Delete
  15. Untongla,...merajuk2 ada yang pujuk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de maknanya... Ni semua propa.. Jay Emm propa... ha ha ha

      Delete
  16. Pisau banyak fungsi tu leh jadikan kita macam-macam! Leh jadi dentist, jadi tukang kasut, jadi Rambo pun bulehhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi Rambo tak pe.. Jangan Sheila Mambo... Ha Ha Ha...

      Delete
  17. Boleh pinjam portable scale tu? nak tengok kita makin berat ke makin ringan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ikat Cikgu kat leher baru leh timbang... ha ha ha...

      Delete
    2. haippp jangan buli kak farah

      Delete
  18. Firah cabut bulu idong guna jari je.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jari kaki ke? Patutlah lubang idong beso... Jari beso... Ha Ha Ha

      Delete
  19. Ala.. Cik Manisan bz, Cik Manisah je lah yang bgtau.. heee

    ReplyDelete
  20. ngajuk jew dpt hadiah , ngajuk jew dpt hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal dapat hadiah mesti sebab ngajuk.. ha ha ha...

      Delete
  21. suka yg last sekali...beli kat mana JM?

    ReplyDelete
  22. pisau tu pisau tu ...

    alaaaa termissed itu hari.

    huhuhu

    ReplyDelete
  23. untong le majuk je dapat hadiah....

    majuk je dpaat hadiah...

    majuk hari2 lah camtu...

    hahaha

    ReplyDelete
  24. Swiss army knives tu lepas tak kalau masuk cabin je? Ke kena check in ea?
    :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  25. Multy tools.. bagus sangat kalu dapat simpan satu set..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai jugak bawak travel ke mana pon...

      Delete
  26. wah bestnya SS merajuk je dapat hadiah camno ni digalakkan le merajuk selalu ye SS.... nanti boleh kumpul sampai 1 lemari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next merajuk nak mintak lemari lah... ha ha ha

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...