Friday, 28 April 2017

Hanoi - Danang : Pembuka Tirai

Tuuuu diaaaa! Tajuk tak boleh blah habaq hang... Pembuka tirai katanya... Ha Ha Ha... 

PENAT! Itu jek perkataan yang aku termampu nak luah setakat ni... Aku penat giler! Memang tak sempat nak buat apa apa... 

Yeahhh! Aku baru balik dari Vietnam... Setelah 7 tahun aku tinggalkan Ho Chi Minh... Akhirnya aku kembali ke bumi Vietnam... Kali ni... Aku jejak kaki ke Hanoi dan Danang dengan pelbagai onak nan berduri... Cewahhhh! Ha Ha Ha...

Oklah... Aku kasi highlight je dulu eh... Bila nak kongsi cerita penuh? Doakan aku ada masa... Hu Hu Hu...

Layannnnnnnnnnn...

Apa rasa naik Vietjet?

Orang suruh berenang... Bukan terbang! Ha Ha Ha...

Bandar lama katanya...

Kat mana nak cari makanan halal?

Kat mana nak solat?

Orang kata jambatan merah...

Kopi apa paling sedap?

Gua Ahmad Albab ke tu? He He He...

Apa yang hebat sangat tempat ni?

Nak buat apa kat sini?

Orang datang Vietnam sibuk buat baju kain pasang... Aku? Slipar bangang ni pon nak custom made jugak kan... Ngada sangat kan? Siap dalam masa satu jam... Material kulit... Pilih lah kaw nak design apa... Jenis kulit apa... Harga? Kat mana? Nantilah aku citer? Ha Ha Ha...

Tu haa jambatan dragon... Kat Putrajaya tak de! Ha Ha Ha...

Ada banyak lagi... Tapi... Nantilah sambung ye...

63 comments:

  1. banyak jugak tempat menarik kat vietnam..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang banyak tp x mampu nak cover semua... 😅

      Delete
  2. wah betul lah tekaan ahkak....ha long bay tu cantik. akak pergi Hanoi tahun 2004 sebab kerja dan tu le 1st time pi obersea. Jakun je masa tu tapi nasib baik pergi berdua. Nebes selalu

    ReplyDelete
  3. Sandal warna biru tu mesti Ss punya.... kite suke kite suke

    ReplyDelete
  4. Tenguk rumah depa kecik-kecik dan miskin terasa insafnya dan syukur dilahirkan di Malaysia. Walaupun rasa miskin ada lagi orang lain lebih miskin dari kita tapi bahgia je jalani kehidupan yang serba daif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup mmg kecik... sebab orgnya pon kecik2...

      Delete
  5. Guna duit dong bila nak beli barang berputar otak dok mengira... hehehehe maklum le ribu-ribu angkanya. Tiap kali pi shupping kita orang le yang paling last sampaikan kena panggil... orang lain jenuh le menunggu orang mesia shupping sampai lupa masa. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit dia riban2... paling kecik yg kat tgn 500..

      Delete
  6. Tabik spring melihat simpang 4 tanpa traffik light tapi penuh motor dan kereta setiap simpang...kenderaan sedikit demi sedikit bagi jalan kat orang lain dan akhirnya kita orang boleh lalu. Yang malu ada peserta dari Brunei dok kata kalau kat malaysia ni huh memang accidentle... malunya walaupun hakikatnya tahu yang driver malaysia ada yang teruk. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org vietnam kalu nmpk kita lintas jln... dorang pandai elak... tapi kalu dorang dtg mesia.. kompom mampos! Sebab org mesia x reti elak...

      Delete
  7. mmg best..dah yg pasti murah..erkkk la ni murah lagi ka dgn RM menjunam..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. X de yg murah ye cayunk... berak pon 30 sen... ha ha ha

      Delete
  8. Senang x carik makan halal sana..?

    ReplyDelete
  9. Pat tulis full entri x sabor nk tahu story

    ReplyDelete
  10. Itew nk share tempat shopping kat murah 😬

    ReplyDelete
  11. Custom made shoes tu mmg best selesa sgt

    ReplyDelete
  12. Kat putrajaya ada jambatan sembilu 😬

    ReplyDelete
  13. Antara 3 pasang custom made shoes tu mana paling lawo 😬

    ReplyDelete
  14. cepat la SS sambung..ni yg x sabar

    ReplyDelete
  15. Lompat dek..lompat tinggi2...he he.. cantik sandal2 tu..nampak macam selesa jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selesa sebab ikut ngam2 size kaki

      Delete
  16. Wow tahniah...misi hanoi berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjaya tu berjaya mak tapi badan ku uzur!

      Delete
  17. Dot jgk melompat gediks kt halong bay hehe

    ReplyDelete
  18. Bj merah..sejadah merah..serba merah kt betnam

    ReplyDelete
  19. SS naik canoe tak? Ke gi teluk tu utk melompat je? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS naik for sure terapung... ha ha ha

      Delete
  20. Aikk..JM x ikut ke ke Danang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang melompat tu sape Mak 😬

      Delete
    2. Eh JM ke tu yg terbang? ingatkan HH..

      Delete
    3. Sejuk lagi tak kat Hanoi??

      Delete
    4. Abislah AA lps ni..SS dah pomot Vietjet nih..

      Delete
    5. Nasib x roboh... kah kah kah

      Delete
  21. assalamualaikum...

    hi ss...

    ur blog is the 2nd one who get my comment after being hiatus for abt 2 weeks.

    hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib blog mak no1 nhhas baca..#iisbanggo

      Delete
  22. ss ngan mak dah ghupe g mengembara bersama-sama dah...

    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS mana nak pergi dgn kita..dia nak dgn JM ajer..

      Delete
  23. ok cepat hapdet bab kasut kulit haritu.

    hihihihi...

    lengkap ngan alamat price sekali k...

    hahaha...

    #demandAsUsual

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...