Wednesday, 17 May 2017

Kembara Bandung - Bye Bye Bandung

Entry sebelum boleh petik SINI...


Dari Pop Hotel ke Airport aku naik Taksi Blue Bird... Pihak hotel tak ada contact Taksi Blue Bird... So... Terpaksalah aku dan HH pegi dapatkan sendiri Taksi Blue Bird tu kat depan Festival City Link Mall... Memang banyak taksi kat situ... Ada yang try nak nego harga padahal kenalah ikut meter... Aku malas nak bagi muka kat supir Bandung ni... 

So... Aku pilih yang betul betul pakai meter... Tapi hujung hujung kena jugak kencing pasal parking... Ahhhh! Bayo aje lah... Dah dasar pembongak kan... Nak buat camne... Aku dah malas fikir... Aku fikir nak balik Malaysia dengan selamat aje...

Sepanjang jalan aku layan view... Entah bila akan kembali lagi... Mungkin tunggu minyak wangi ku habis... He He He...

Motor makin banyak atas jalan... Still macet...

Sampai airport belum boleh check-in... So... Aku lepak kat restoran...

Memerhati orang main chess di luar restoran...

Lapar nasi... Food kat sini sedap... Aku pulun air durian belanda semahunya... He He He...

Masa untuk drop bag...

Masa aku nak drop bag... Aku ternampak sorang pelakon perempuan... Ehhh... Macam kenal... Kalu tak silap aku... Nama dia Aleza Shadan... Kenal? Haa... Cer google... Sebab nak dapatkan nama dia pon aku sendiri kena google... He He He... 

Aku pernah ternampak dia berlakon dalam beberapa drama cuma yang paling aku ingat dalam drama Awak Sangat Nakal dengan Aida Jebat tu... Dia biasa pegang watak mak datin jek... He He He... Dia duduk sambil main handphone... Dia perasan yang aku sedang memerhati dia... 

Aku nak amik gambar dia pakai DSLR tapi takut dia perasan lak... So... Aku curi curi amik gambar dia pakai handphone... Cuma... Aku lupa mana aku backup gambar tu... Tak dapatlah aku nak menempek gambar dia kat sini... He He He... Sorry...

Aku dok perhati je si Aleza Shadan tu... Banyak jugak dia nyoping kat Bandung ni... Dan dia ada bawa beberapa orang escort dia... Aleza Shadan ni... Orangnya tinggi lampai taw... Badan agak besar bagak... Muka dia tak banyak berubah dalam tv... Kalu aku tetiba jerit "action" depan dia... Agak agak dia akan melatah berlakon depan aku tak? Keh Keh Keh...

4 bijik bag yang aku check-in...

Ada wifi free...

Kat dalam pon ada pc untuk surf internet...

Bye Bye Bandung...

Padat giler kan Bandung ni...

Layan awan memutih... Langit membiru

Ngopi sambil layan ipod...

Alhamdulilah... Aku selamat pulang ke Malaysia... Dengan ini tamatlah kisah Mbak Jambu ke Bandung... Huh! Lega! Dan kita sambung di lain kisah kembara ye... 



Tiring? - Yes!
Regret? - No!
Experience? - Priceless!



- TAMAT -

39 comments:

  1. Pelakon Aleza shadan tu selalu jadi mak tiri jahat....tak suke tak suke....agaknya dia perasan kut kan dia artis gitu...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal angkat camera dia pon jeling... ahakss

      Delete
  2. wah shopping sakan tu sampai 4 beg beranak pinak

    ReplyDelete
  3. supir Bandung ni..adeh..same je dengan driver teksi HCM..asyik nak menipu jek

    ReplyDelete
  4. Aleza Shadan? tak kenal...jap nak google

    ReplyDelete
  5. Tapi kalau Exora Turbo ..JM kenal hehehe

    ReplyDelete
  6. Akhirnya TAMAT sudah Kembara Bandung..pasni nak sambung Kembara ke mana lak..tak boleh jadi..JM pun nak publish entri baru jgk laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal mana suka baca entri JM 😜

      Delete
    2. baca je..ce tengok ada selit komen sepatah dua

      Delete
  7. ahaa..itu ke Aleza shadan..kenal kenal kenal..nama tak tahu

    ReplyDelete
  8. SS;

    Itulah satu turn off point kat Indonesia nih ... asyik nak ke pauuu jer !!! Kadang kadang tuh sakit ati sangat !!!

    Tapi nak buat camno ....

    ReplyDelete
  9. rindu nak ke Bandung lagi...welcome home mbakk Jambu hehe

    ReplyDelete
  10. kita tak kenal aleza shadan? siapakah? kita kenal SS je..ekeekkeekek

    ReplyDelete
  11. retis dan rerupis memang ramai shopping Bandung u olls...haha

    ReplyDelete
  12. Mana muka pelakon guna hp tuh?? mai nk tgk..amboi SS siap bentuk bdn sekali review yek

    ReplyDelete
  13. Berapa karton perfume yang dibeli tuh? mandi bg habis cpt, boleh repeat hehe

    ReplyDelete
  14. Cantik view dari kapal terbang tu..

    ReplyDelete
  15. jeles tgk org amik gambar awan lawa2..banyak kali dah i dpt dok seat tepi tingkap dalam flight.. tapi masalahnye belum sampai atas i dah ngantuk.. hahahaha.. buka2 mata dah sampai bawah pun..

    ReplyDelete
  16. shopping sakan sampai beg jadi punya banyak

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...