Friday, 5 May 2017

Kembara Bandung - Factory Outlet

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Ramai orang ke Bandung sebab nak nyoping terutama kat Factory Outlet... Antara tempat Factory Outlet yang menjadi favorite adalah di Jalan Dago... Jalan Setiabudhi... Jalan Riau... 

Tak dinafikan... Memang heaven Factory Outlet kat Bandung ni... Lebih banyak Factory Outlet... Lebih banyak pilihan...

Tapi... Untuk diri aku... Aku agak kureng skit dengan barangan kat sini... Mungkin ada sebijik dua je barang yang aku berkenan... Selebihnya... Tak berapa nak inzal... Ha Ha Ha...

Entah! Aku rasa kebanyakan barangan yang dijual macam barangan yang agak outdated... Mungkin sebab aku cuba membandingkan bandungkan dengan Johor Premium Outlet kot... Aci tak? Matik kena kecam... Kah Kah Kah... 

Kebayakan Factory Outlet kat sini semuanya berdekatan... Kalu kaw larat boleh jek jalan kaki... Tapi... Since aku hire supir... Bior ler aku perhabis minyak kereta supir kan... Ha Ha Ha...

Glow...

ILVYA...

Blossom...

Carla...



*** Jetset ***

Jetset ni agak popular dikalangan orang Malaysia...

Bila aku masuk dalam... Aku tak tahu nak beli apa... Fesyen lebih sesuai untuk orang tua kot... Ha Ha Ha...

Tengok boleh... Beli memang tak... Adehhh...



*** Episode ***

Moh singgah Episode...

Luas... Banyak pilihan...

Aku beli t-shirt jenama Guess kat sini... Tapi... Lidah pada baju tu... Pesal lah dorang potong... Dah jadi barang bundle pulak... Adehhh...

Topi dia agak awesome jugak...



*** Baju Store ***

Banyak payung jadi hiasan...

Biasa biasa aje... Dan pada aku agak mahal...



*** Cheap Outlet ***

Jom masuk Cheap Outlet ni...

Aku sambar baju bertulis "Bandung"... Sini je ada kualiti dan design menarik kalu nak banding kat Pasar Baru... So... Aku beli satu untuk aku...




*** Donatello ***

Favorite HH...

Kasut besi...

Ada banyak pilihan...

For sure bukan untuk aku... He He He...
I'm not a shopaholic... I'm just helping the economy... Keh Keh Keh...

Dah selesai terjah most Factory Outlet... Aku ajak HH minum kat satu cafe yang ada kat sini... Aku dah dahaga... 

Orang Bandung ni memang peramah...

Aku order ini... Kalu Jay Emm ada... For sure aku kena bebel... He He He...


BERSAMBUNG...

17 comments:

  1. Dulu memang meletop semua factory outlet ni..skrg rs dh slow sb shoping online byk dan lg menarik

    ReplyDelete
  2. Ss muda trang tang tang lg sb tu rs taste org tua

    ReplyDelete
  3. Amboi HH pose..bopa juta abis tu

    ReplyDelete
  4. FO kat Bandung ni bersepah kan...rambang mata

    ReplyDelete
  5. Dulu itew masuk Jetset tu...waktu tu belum ada lagi 'penasihat' cara berpakaian ni...so fesyen orang2 tua tu JM rembat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..sekarang dah ada ke? hehe..pinjam boleh?

      Delete
  6. itew pun beli kasut kat Donatello ni...ahaks..tu pun nk bg tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak cantik-cantik kasut kat situ. kiteww suka kasut design feminin ni walaupun diri tak sefeminin mana

      Delete
  7. mcm mana x bebel..pas minum ice cream..lemah2 badan...iskkk! kalau nak mkn jugak ajak JM sekali hehehe

    ReplyDelete
  8. SS... rindunye... sihat tak? lama x singgah sini.. heee :D

    ReplyDelete
  9. Wah, seronoknya kalau dapat g sini.. shopping2.. :D

    ReplyDelete
  10. heel bukan pilihan Cik Mimie.. x reti nak jalan pakai heel...hahaha..

    ReplyDelete
  11. JM bebel sebab dia sayang SS :)

    ReplyDelete
  12. Kite pun tak minat masuk Factory outlet dia sebab tadak size...hehehehe cuba ada size huh berdezup memborong

    ReplyDelete
  13. kalau tgk pada gmbr2 yang SS post ni.. erm, biasa2 je barangannya.. huhuhuhuhh

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...