Friday, 16 June 2017

Kembara Jakarta - Pizza Hut Jakarta

Entry sebelum boleh jentik SINI...


Aduhai... Lamanya aku biarkan entry Jakarta yatim piatu dalam draft... Lately, aku kurang sihat... Dok ulang pi Klinik dan Hospital... Kalu tak ok... Mungkin esok aku jumpa doktor pakar kedua...

Aku sakit apa? Allah lebih mengetahui... Cuma aku nak pesan... Kalu ada sesapa yang pernah 'hantar sesuatu' yang tak baik untuk aku tu... Kaw amik lah balik... Ini bulan Ramadhan... Bulan yang mulia... Aku tak perlu nak membalas perbuatan kianat manusia... Allah kan ada... Jika aku di aniaya... Doa orang yang di aniaya Allah makbulkan tanpa batas... Insyallah... Doakan aku segera sembuh ye...

Jom... Teruskan kisah aku di Jakarta...

Balik dari Bogor... Aku stop semula di Station Gondangdia... Pada aku senang stop kat sini sebab station pon besar... Banyak Bajaj kat luar tu...

Sampai di Gondangdia Station... Hari dah gelap... Dan hujan turun agak lebat waktu tu... Perut pulak dah lapar...

Masa nak cari Bajaj... We'Ouls tanya beberapa supir kat situ... Kat mana ada Pizza Hut... Sebab dah malam macam ni... Aku dah tak ada selera nak telan nasi dah... Supir kata ada kat Plaza Atrium...

Ok... Dah tahu kat mana nak cari Pizza Hut berdekatan... And now nak riki harga tambang Bajaj pulak... We'Ouls survey harga tambang Bajaj... Ada supir yang cekik darah... Mana yang letak harga melambung... Memang aku malas nak layan...

Last last... Aku nampak sorang pakcik ni... Agak tua... Dia je beri harga yang standard... So... Tips untuk U'Ouls... Cari supir dah tua... Tua pada paras je taw.... Jangan kaw naik yang Tua keladi... Nanti merenyam satu badan... He He He...

Agak jauh jugak sebenarnya dari Station Gondangdia ke Plaza Atrium tu... Sebab jalannya sehala... So... Agak berpusing... Hujan pulak tu...

Akhirnya sampai di Plaza Atrium...

Bertingkek tingkek bangunannya... Besar...

Ada macam macam jualan... Tapi tak beli pon...

Pusing punya pusing dalam Plaza Atrium ni... Ehhh... Mana Pizza Hutnyaaa???? Tak de pon... Tanya kat orang kat situ... Rupanya Pizza Hut tu kat luar sebelah Plaza Atrium...

Nak tak nak redah skit hujan... Just menapak skit jek... Tak jauh pon...

Aku suka Pizza Hut kat sini... Bangunan luar dan dalam dia very klasik kawww... Macam bangunan zaman Belanda... Macam duduk restoran mewah... Padahal Pizza Hut biasa jek... Aku terpesona rama rama... He He He...

Dua tingkat... Bersih dan kemas...

Tangga klasik berpusing...

Kerusi yang empok... Rasa nak baring... Ha Ha Ha...

Aku mencekik ini dan beberapa menu lain... Pizza yang cukup bahan tak macam kat Malaysia...

Muka tiga Aci yang dah Gulap Gulita... Rentung dah kulit memasing...Ha Ha Ha...

BERSAMBUNG...

30 comments:

  1. Mmg ske pizza kat indon... menu ada berbezza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bezza memang Berbezza... kih kih kih...

      Delete
  2. SS;

    Kita doakan dari jauh agar Allah senantiasa melindungi SS ....

    Take care tauuuu

    ReplyDelete
  3. Itew sentiasa doakan KANDA SS cepat sembuh ..."Ya Allah engkau berikan lah kesembuhan kepada SS supaya beliau sihat seperti selalu aminnn"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuga di bulan Ramadhan Allah makbulkan doa orang yang mengaminkan doa JM. Aamiin.

      Delete
    2. Thanks Jay Emm & Ah Kak Notie... Aminnnnn Aminnnn... Ya Allah aminnnn...

      Delete
  4. ekekeke..okey faham..cari supir yg tua..tapi tak miang ek

    ReplyDelete
  5. dulu JM pernah mkn Piza..dah lama..tahun 2000 kot kalau x salah..X SEDAP! roti tebal, keras...haiwan2 kat atas tu..dia punya toping sikit...sejak tu tak masuk Pizza Huts sehingga bila SS dan HH bwk pergi mkn..WAH!!! sedap plak PIZZA skrg ni..ke sbb mkn bersama org kesayangan hihhiih

    ReplyDelete
  6. Pizza kat sini mmg sedap gileeeeeeeeeeee lah hihihi

    ReplyDelete
  7. itew nampak kurus la waktu ni ekekeke

    ReplyDelete
  8. itew bulan pose ni dah kurus sikit..suar dah boleh butang

    ReplyDelete
  9. masa kat indon hari tuh...sy xmakan pizza...saya mkan mcD...mmg menu msia n indon xsama...

    ReplyDelete
  10. wah klasik betul deco pizza nih

    ReplyDelete
  11. sorry sis ss...dah lama xjenguk blog sis huhu

    ReplyDelete
  12. Memang Pizza hut Indon best dan macam-macam ado. Semua pun rasa nak ngap je. Belum lagi rasa McD dan KFC versi Indon lagi. Kata member pun memang lain dari di Malaysia. Nak cubalah kalau Allah beri rezeki dapat ke Indon lagi.

    ReplyDelete
  13. Semua Allah melindungi SS dan semuga segala penyakit nyah dari badan SS. Aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ah Kak Notie... Insyaallah... Aminnnnn...

      Delete
  14. gambar last tu nampak nau letih...huhuhu, nak travel. sob sob *randomm*

    ReplyDelete
  15. lawanya pizza hut dia.boleh feeling restoran hotel gitu

    ReplyDelete
  16. Suka design bagunan cam tu... suka suka sukaaa

    ReplyDelete
  17. Tapi kan.. kat malaysia kat nak pizza sedap, buat sendiri tak pun soh kawan ko buatkan.. tu maksudnya ko kena keja sana laaa

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...