Friday, 11 August 2017

Kembara Shanghai - Mee Tarik

Sebenornya... Aku pon tak tahu nak beri tajuk apa pada entry ni... He He He... Sebabnya... Aku tak tahu nama restoran halal yang aku pegi kat Shanghai ni... Ada papan tanda... Tulis ntah cong ceng cong ceng apa aku bukan reti baca... Keh Keh Keh... Jadi... Aku main bantai je letak tajuk 'Mee Tarik'... Tajuk asal boleh je laa eh dari bogel tak bertajuk... Kanssssss? Ha Ha Ha...

Restoran ni betul betul selang beberapa kedai jek dari Blue Mountain Youth Hostel... Tak susah pon nak mencari... Memalam pon restoran ni masih bukak... Ada beberapa kali We'Ouls beli nasi kosong kat restoran ni... Sebab... Nak makan dengan lauk Bang Brahim yang di bawak dari Malaysia...

Biasanya restoran Halal di China akan di cat dengan warna hijau... Tak halal warna merah...

Nampak tu si HH... Sorok tangan...

Hadoiiiii lahhh... Aku rasa... Waktu ni aku kebulur giler... Dah lah mulut aku ni asik berzikir cuaca panas panas panas di luar sana... Apaaaaa nihhhhh??? Autumn pon panas... Mood kesal tak abis abis...


Si HH ni... Bawak baju semua t-shirt lengan pendek... Inner pon tak bawak... Sebab... Kekonon nak pakai baju berlapis thermal dan cover baju sejuk... Tup... Tup... Shanghai panas berdenting! Amekkk kaww... Berbogel lah lengan HH tak bercover... Apa pilihan yang ada? Baju sejuk yang ada untuk suhu below 16... Tapi cuaca kat sini... Macam kat Malaysia... Cecah lebih 30 di siang hari! Pitam!

We'Ouls order 2 mangkuk hayun mee tarik je... Share bertiga... As usual... Portion memang banyak giler... 

Dah laaa... Meh! Makannnnn dulu... Lepas ni kita teruskan perjalanan mencari baju kalis neraka!


BERSAMBUNG...

20 comments:

  1. tak pergi China , makan mee tarik kat malaysia jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer pegi... Sekali pegi nak lagi... ha ha ha

      Delete
  2. Rezeki tul!!! Hotel tu beberapa langkah je dgn kedai mkn halal ni..pandai SS dan HH cari hotel..si JM tu apa yg pandai..adeh!

    ReplyDelete
  3. Portion mee tarik tu mmg byk..mkn kongsi pun kenyang

    ReplyDelete
  4. Ishh kalau ingat balik pasal cuaca tu mendidih je rasa..adeh

    ReplyDelete
  5. What to do... ingat sejuk... ropenya panas...

    ReplyDelete
  6. Macam tomyam sikit rupa kuah dia. hehe

    ReplyDelete
  7. Sedap nampak mee tarik tu.. Hai ss apa khabr lama tak singgah sini hihihihi

    ReplyDelete
  8. wife pernah bertugas di kedutaan china selama 3 thn...

    ReplyDelete
  9. mi tarik dia cam mi tarik kat sini ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini SS tak pernah makan... So tak tahu nak beza... he he he...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...