Wednesday, 13 September 2017

Kembara Gadget - Tag La

Sejak semenjak usia dah makin menganjak dari remaja belia ke remaja purba ni... Maka... Tahap nyanyuk semakin menjadi jadi sawannya... Terkadang rasa tersampuk syaitonnn pulak... 

Iyelahhh kannn... Dah lah cari barang hilang pakai mulut! Terkadang pakai kepala lutut! Nasib tak pakai hidung suka suka kembang suka suka kuncup! Letak barang sini... Carinya kat sana... Cemana lah sel sel susu tak meroyan! Kannnnnn?

Kah Kah Kah.... 

Gelak laaa gelakkkk! Semua orang pon akan tua kebangka jugakkkk tawww! He He He...

Jadi... 

Untuk mengurangkan kadar tekanan darah menjadi tinggi dan elak orang keliling kaw jadi mangsa penderaan cari barang kaw yang hilang... Contohnya kunci kereta ke... Kunci rumah ke... Dompet ke... Maka... Tag La adalah penyelesaianya... Usahkan barang... Orang... Kucing... Tenuk... Tapir... Badak sumbu... Semua kaw boleh jumpa asalkan kaw sangkutkan Tag La ke leher dorang... Ha Ha Ha...

Kejadah apa Tag La ni? 
* Jangan jadi macam HH... Aku suruh HH search Tag La... Jadinya "Tekla"... Google pon pening nak cari! Ha Ha Ha Doiiiii...

Tag La ni adalah sejenis device atau kekdah alat yang paling pantas untuk detect di mana letaknya barang korang yang hilang... Bila dah dapat detect... Maka Tag La akan berbunyi "Tittt Tittt Tittt" sepanjang pencarian dengan menggunakan Apps Tag La yang di download menerusi Apps Store atau Google Play Store... 

Bila dah alarm tu berbunyi... Kaw boleh tahu kat mana tempatnya dia main sembunyi ibu... Dah tak boleh cari pakai mata kan... Kenalah cari pakai telinga... Sebab barang kaw tak ada kaki nak jalan sendiri menyembah kaw kan... Keh Keh Keh...

Selain dari berfungsi sebagai lost tracker... Tag La juga boleh dijadikan sebagai remote handphone camera... Senang!

Tag La akan gagal berfungsi atas tiga sebab... Pertama... Sebab telinga kaw tetiba pekak!... Kedua... Bateri Tag La kaw dah mampos... Ketiga... Rosak! Ha Ha Ha...

Special gift for special you katanya... He He He... Ada memacam warna... For sure aku pilih biru... Biar biru mata hitam ku... He He He...

Cara nak guna Tag La?

Korang ikut je instruction yang diberi bersama Tag La tersebut... Mudah sangat! 

Setting pada handphone :
1. Download Apps Tag La... 
2. Register User Account dengan memasukkan email address dan password... 
3. Login...
4. On Bluetooth dan Internet Connection...
5. Boleh tengok Map untuk tahu lokasi Tag La kita berada...


Setting pada Tag La :
1. On Tag La hingga lampu blink dan berbunyi beberapa ketika untuk pair... 
2. Bunyi "Tettt Tettt Tettt" berterusan bila Find me di click...
3. Click Stop untuk hentikan pencarian...

Harga dan kat mana nak beli?
Boleh check kat SINI...

Tapi... Selain dari brand Tag La... Boleh juga cari device seakan Tag La ini... Contohnya Nuts, iTag, Ultra Thin Triangle bluetooth dan sebagainya...


GOOD LUCK la yeee... He He He...



"Janji yang ditepati adalah KUNCI kepercayaan... Terima kasih kerana tak pernah buat aku rasa hilang... Aku percaya... Kau akan cari aku sampai jumpa"...


- XOXO -

26 comments:

  1. Replies
    1. Gadget di cipta utk bantu sifat malas manusia... he he he

      Delete
  2. kalau orang hilang kena pakai rantai tag la kut...senang nak trace mana lepak...hehehe

    ReplyDelete
  3. Wow canggih kan..takyah pakai bomoh dah nk kena tgk dalam mangkuk hayun

    ReplyDelete
  4. Ayat jiwang pada sapekah yang last tu

    ReplyDelete
  5. pernah sekali tu, saya tak ingat letak kat mana kunci rumah...menjajar2 mencarinya...pusing2 dlm rumah tak jumpa2...sekali bila dah jumpa, pecut gi sekolah...punch card kita MERAH!!! kena mengadap pengetua! adeh!!

    ReplyDelete
  6. jap, kalau hp kita yang hilang? macam mana nak search nyer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelakar laa soklan ni... kalu hp hilang pinjamlah hp member! Kah kah kah...

      Delete
  7. nak tag cermin mata boleh? stress kalau tak jumpa cermin mata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk cermin mata sesuai pakai nuts rasanya... cer tgk fungsi nuts... boleh set utk jarak x leh jauh dari tuan...

      Delete
  8. Nanti kena beli gak la hahahaha selalu sangat lupa letak barang ni

    ReplyDelete
  9. alaaa pendekna...

    dahtu kalau ada banyak barang kena beli banyak tag ke macma mana?

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...