Tuesday, 5 September 2017

Kembara Selangor - Pantai Morib

Pejam celik pejam celik... Ehhh... Dah bulan September ke? Huaaaaa... Cepatnya masa berlalu... Nasib baik pejam celik... Kalu pejam tak celik celik cemana? Ha Ha Ha...

Sempena cuti Raya Aidiladha ni... Keja aku... Makan... Membuta... Bangun... Makan... Membuta balik! Ehhhh! Tak boleh jadik ni... Nanti makin membiaklah lemak menjadi tepu kat badan aku nih... Dah lah berat badan mencanak kurang exercise... Adehhhh... 

So... Sebelum susu menjadi keju... Ehhh... Aku paksa Jay Emm cari tempat untuk melepak sekitar Selangor... Usha usha google...  Maka terpancul lah idea nak jalan area Banting - Klang... Tak jauh pon... Hu Hu Hu...

Ehhhh... Ehhhh.... Dah sampai Pantai Morib ropernyaaa aku... 
* Mood jakun is on... He He He... Padahal tak ada mende pon kat sini... Ha Ha Ha...

Inilah Pantai Morib... He He He...

Ada food court kat sini...

Memula basah basah bibir denga air kelapa... Ketam dan sotong goreng tu renang gaya bebas dalam mulut... Pastu semua lemas lalu tekak... Ehhhhh... Ada tekak ropernyaaaa akuuu.... He He He...

Burung apa tu?

Sempoi Pakcik amik angin pantai... Makcik mana?

Dua Aci kepanasan...

S going to Auckland going to Sydney... Bilakah???

Balik dari Pantai Morib... Singgah Kerepek Fazz yang famous tu... Dan singah GM Klang menyoping... Tapi still aku rasa macam tak ada menda menarik...

- XOXO -

28 comments:

  1. Pendeknya entry..sj tau..boh la gambaq mkn tu byk-byk..leh tumpang telan liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan tu jek mak... nak makan banyak tunggu mak lanje... ha ha ha

      Delete
  2. JM kalo tak pink biru..kalo tak biru pink..pastu beg ternganga..beg SS la tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyaris nak terhempas bag tu mak... adehhh...

      Delete
    2. Mak ni pasan je ek..biru or pink eh? Tu my feberet color

      Delete
  3. Saya sebagai orang Banting pun rasa Banting tu takde apa-apa. Hahahaha :D

    Lain kali kalau datang Banting, jemput singgah rumah. Kerepek Fazz tu dekat je dengan rumah saya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh masuk ke dalam kepek fazz tu... tapi murah...

      Delete
    2. Rumah saya tak jauh ke dalam macam Fazz. Hehehe :D

      Ada yang lagi murah dari Fazz tapi lagi jauh ke dalam la.

      Delete
    3. Biasanya yg murah mesti dalam... ha ha ha

      Delete
  4. Ada entri baru!! Nanti kita g mkn ikan bakar plak eh 😬

    ReplyDelete
  5. GM klang tu x yah pegi laa..mahal

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Dah bosan bosan sangat kannn... kah kah kah

      Delete
  7. best nye tgk ketam goreng tu...yummy yummy....GM Klang, rietta suka cr brg utk craft...

    ReplyDelete
  8. Tnya JM bila dia hapdet blog haha

    ReplyDelete
  9. yang ni penah sampai, urusan kerja..

    ada bhg kt pantai morib ni tmpt buang abu mayat..bhg selatan rasanya..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...