Monday, 11 September 2017

Kembara Shanghai - Nanjing Road

Entry sebelum boleh gomol SINI...


Satu masalah besar bagi orang kita apabila berada di mana mana bumi China adalah jamban! Betul kan? Sebab... Most jamban kat China ni... Adehhh... Memang kotor giler... Kadang tu kalu dah terpaksa... Press pundi kencing laju laju sebab tak sanggup dengan bau hancing najis keji busok nak mampos tu...

Jadi...

Ini mungkin tips yang berguna pada U'Ouls laa... Kalu U'Ouls rasa nak terkucil... Silalah cari bangunan shopping mall yang nampak mewah... Atau bangunan pejabat yang most pekerjanya berpakaian smart ala ala korporat gitew... Confirm tandasnya bersih macam kat hotel berbanding kebanyakan tandas di luar sana... Kalu nasib baik... Dapatlah kepala paip tepi mangkok jamban untuk memudahkan kaw berinstinjak!

Ok?

Pada mulanya aku tak terfikir nak buat macam tu... Sebab... Selepas makan kat Restoran Muslim... Aku cakap kat HH aku nak kencing... Tapi... HH tak kasi aku guna jamban kat Restoran Muslim tu... HH kata hazab dan siap tikos bagai... Adehhh...

Then HH tanya pekerja restoran tu kot kot ada jamban lain... Pekerja restoran tu suggest pegi cari jamban kat Shopping Mall instead of guna jamban dorang... 

Bayanglah Restoran Muslim pon tak jaga kebersihan ok... Aku buat buat tak nak fikir apa yang aku dah termakan dan minum kat restoran tadi... Kalu aku bayang lebih lebih mahu aku termuntah apa yang aku dah makan tadi... Aku sedapkan hati mungkin Restoran tu under renovation... Walau hempedu rasa nak pecah bila dapat tahu status kebersihan jamban kat restoran tu... Keh Keh Keh...

Jalan punya jalan... Sampailah aku kat satu Shopping Mall yang nampak mewah ini... Ada jual barangan branded like Dior, Gucci dan sebagainya... Masuk masuk jek... Terus tanya... Mana toilet... He He He...

Yes... Seperti yang aku jangka... Toilet kat Shopping Mall lebih bersih dan selesa... Malah most Shopping Mall amik kesah kebersihan... Mungkin sebab They'Ouls jaga status kemewahan di sini...

One of shooping mall yang aku pegi ni... Escalator dia memusing...

Kagum dengan design bangunan shopping mall ni..

Aku jenjalan sekitar Nanjing Road ini... Penuh dengan bau manusia...

HH borong baju... Sebab... Baju yang We'Ouls bawak dari Malaysia tak sesuai di sini...

Kebanyakan bangunan di Nanjing Road semuanya nampak klasik...

Dicelah kesibukan... Mana nak pegi lagi ni?

I Love SH... He He He...

Di kelilingi bangunan yang tinggi tinggi...

Ehhhh.... Kat sini ada Banana Uyu laaa...

Lepak kejap sambil menikmati Banana Uyu... Tapi Jay Emm pilih Strawberry Uyu... Memacam perisa ada...

Kalu rasa malas nak menapak... Boleh naik City Sightseeing...

Aci telefon sape tu? Ismet Ulam Raja ke? He He He....

Banyak barangan souvenir jugak kat sini yang bermula RMB 10.00...

Jalan laaa kaw sepanjang jalan..

Lagi bangunan klasik...

Metersbonwe namanya... 

Jom ke tempat lain pulak! 


BERSAMBUNG...

13 comments:

  1. Nanti dah ada notebook baru nk rajin update cam SS laaa heee

    ReplyDelete
  2. Betul..guna tips SS share tu kalau x nk muntah hijo dlm tandas awam

    ReplyDelete
  3. Minum banana uyu feel berada kat korea 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cehhh! Jay emm bila nak balik koya kg jay emm? Ikut!

      Delete
  4. Wah..bagus tip ni..tak terpikir plak sb mmg jenis x berduit jd nk pi mall rs ngeri tu ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk mall pegi tumpang kencing jek mak... ha ha ha...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...