Sunday, 8 October 2017

Kembara Suzhou - Retreat & Reflection Garden Tongli

Entry sebelum boleh perah SINI...


Dah puas meronda tengok canals dan perahu yang merentas sungai... Moh ler kita ke tempat lain pulak... Actually... Banyak attraction menarik nak pergi sekitar Tongli ni... Boleh lah refer map yang di berikan semasa beli tiket entrance ke sini... 

Pilih lah mana tempat kaw nak terjah dulu... Untuk aku pulak... Aku pilih mana yang sempat jek... Aku tak lah beriya nak mencari... Mana yang aku jumpa... Aku singgah... Selebihnya... Aku lelepak je kat mana kaki aku terhenti...

Ikut je laa signboard yang ada... Ikut hati nak terjah semua... Tapi... Tak larat der... Luas kot Tongli Water Town ni...

Actually... Salah satu tujuan aku ke Tongli Town ni... Sebab... Aku menaruh harapan nak masuk Sex Museum kat sini... Keh Keh Keh... Malas nak terpusing mencari... Jadi... Si HH gigih pegi tanya Tourist Service Center... 

Soalan membunuh si HH kepada staff kat situ "Where is Sex Museum?"... Matikkkk! Mesti staff situ tengok si HH atas bawah dengan sejuta soalan... Budak kecik ni pakai tudung tapi cari Sex Museum... Ha Ha Ha... 

Staff kat Tourist Service Center pon explain yang Sex Museum kat sini dah tutup... Dah lama tak beroperasi sini... Dah pindah ke tempat lain... Mendengarkan jawapan... Maka... Punahlah harapan Zaiton Sameon nak merembes nengok patung telanjang! Kah Kah Kah...
Gigih mencari info pasal Sex Museum kat sini... Ha Ha Ha.... 

Jalan ke sini tanpa arah tujuan...


Jalan punya jalan... Tanpa arah tujuan... Tetiba kaki terhenti di satu taman... Taman yang diberi nama Retreat & Reflection Garden Tongli... 

Tak banyak nak songel bila masuk taman ini... Just layan gambar aje laa eh... He He He...

Memang cantik taman ni... Kalu tengok sendiri... Pantulan air tu macam cermin...

Aci melaram... He He He...

Layan batu gua kat sini...

Nak mengendap kot kot ada cacing... He He He...

Posing Khatijah Ibrahim kat sini... He He He...

Sebahagian taman...

Ba ba chakkk... Jenguk apa tu?

Aci dah penat jalan... Tunggu order roti canai tak sampai sampai... Lupa... Aku ada kat tanah China... He He He...

Nak ke mana tu?

Lagi batu batu beropol kat sini...

Unik kan batu ni...

BERSAMBUNG...

23 comments:

  1. Jgn kata HH..Jay Emm teruja nak masuk sex museum...adehlaaa rugi!!! Huhhu..sblm pegi pun dh berangan nk masuk tau..ekeekke

    ReplyDelete
  2. Aci kacak bergaya laaa..nk ngorat leh 😬

    ReplyDelete
  3. Lamanya tak blogwalking! Nanti I'll catch up with the posts :) Amboi gigih cari museum tu ya hahah

    ReplyDelete
  4. cantiknye taman tu....nampak tenang je....cuaca mmg redup ke masa tu?

    ReplyDelete
  5. Tak puas merembes kat Amsterdam lagi tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH dan Jay Emm punya angkara... he he he...

      Delete
  6. Kat Amsterdam tak sama dgn kat China kan..size does matter haha

    ReplyDelete
  7. Taman mcm cerita puteri cina meronda terjumpa jejaka sengkek tgh pancing ikan dan cinta terhalang

    ReplyDelete
  8. Building kurun ke berapa nih..semua old skool..SS sorg je ke berposing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang posing seksi mak... ha ha ha...

      Delete
  9. Hahhaha... sian hh... punah nak compare jenis kulup...

    ReplyDelete
  10. unik betul batu kat situ.. apapun cantik tempatnya..

    ReplyDelete
  11. Sesuai lah si Model berposing pakai tshirt Hard rock di celah batu batan.

    ReplyDelete
  12. Gaya Datuk Khatijah Ibrahim macam tu ke erkkk tak pernah nampak pun... tapi rasanya Datuk Khaty lagi tinggi kut dari SS...opss larik

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...