Wednesday, 18 October 2017

Kembara Suzhou - Shilu Pedestrian Street

Entry sebelum boleh gomol SINI...


Akhirnya... Aku kembali semula ke Suzhou Railways Station... Diulang... Suzhou Railways Station eh... Bukan Suzhou North Railways Station...

Ronda ronda kejap kat Suzhou Railways Station tapi macam tak ada mende sangat yang boleh diexplore kat sini...

Suzhou Railways Station...

Tengok jam... Masa masih ada lagi kalu nak meronda Suzhou ni... Niat hati nak ke Humble Administrator's Garden... Tapi.. Dah petang sangat... For sure dah tutup pon... Jadi aku decide nak ke bandar Suzhou jek... Perut pon dah lapar... Jom cari makan... Kat mana?


Directions :
1. Naik Line 2
2. Stop Shilu Station
3. Exit 12


Mari beli tiket subway...

Naik dari subway Suzhou Railway Station...

Turun je dari train... Aku terus je ikut Exit 12 untuk ke Shilu Pedestrian Street... Tak susah pon... Dan naik je tangga terbuntang luas Shilu Pedestrian Street tu... Jalan je terus...

Shilu Pedestrian Street tu diapit bangunan kedai kiri dan kanan... Aku dok usha tengok apa yang ada...

Inilah Shilu Pedestrian Street... Malam masih muda...

Layan blues kat sini...

Keris ke tu? Ntah...

Ada Night Market... Tapi... Bahabi salai bako je banyak... Geli!

Sepanjang aku berjalan kat Night Market tu... Si HH ni... Asiklah Uwekkk Uwekkk... Rasa nak muntah! Bau bahabi salai tu hancing nak mampos! Seyes.. Aku sendiri pon rasa nak kembang kembang tekak... Aku suruh HH jalan laju... Takut dia betul betul termuntah depan orang... Adehhh...

Layan lampu jambatan yang bertukar kaler...

Layan sini...

Sebenornya... Aku ke sini sebab nak cari Masjid Taipingfang... Cari punya cari tak jumpa! Refer map supose dah jumpa... Tapi... Percaya tak? Aku tak jumpa! Adehhhh...

Ronda punya ronda... Tetiba...


BERSAMBUNG...

12 comments:

  1. Bahabi mmg bersepah org jual..tongkek jek..uwekk

    ReplyDelete
  2. Daging bahabi tu paling sedap di dunia tau..JM tahu pun ustazah yg ckp...tu sbb busok pun dorang telan..x ada satu bhgn pun x leh mkn..eeee!

    ReplyDelete
  3. Part last tu mmg saspen..x sabo nk baca 😬

    ReplyDelete
  4. baru nak cakap bestnye lepak night market, bila baca caption, terus xjdi....hehehe....suka lampu bawah jambatan tu, cantik merah putih....

    ReplyDelete
  5. Blues gang ado ka... busyuk kan bau kaki pendek tu, entah apa yang sedap tah

    ReplyDelete
  6. Jalan punya jalan teropps lah pulak ....nasib baik sempat brek...hehehehe suka no buat pitstop tetiba

    ReplyDelete
  7. Aduh, bau bahabi memang spoil. Nasib baik dh baca sambungan, xdela saspen. Hehe

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...