Wednesday, 11 October 2017

Kembara Suzhou - Wang Shao'ao Memorial Hall

Entry sebelum boleh sedut SINI...


Sebenarnya... Tak banyak nak citer bila dah berada di Tongli Water Town ni... Just jalan bersiar siaran aje... Dan salah satu attraction di sini adalah Wang Shao'ao Memorial Hall...

Maaflah tak banyak sangat visual dalam Wang Shao'ao Memorial Hall tu... Sebab... Dalam tu gelap... Kurang cahaya... Malas nak main flash... Jadi... Aku banyak amik gambar kat luar jek...

Mari lah terjah...

Besau jugak Wang Shao'ao Memorial Hall ni... 

Dua Aci ni sibuk mencatat tempat yang dah dan belum pergi...

Atuk sape nih... He He He...

Sekali sekala Aci posing Latifah Omar kannnssss... Kah Kah Kah... Atuk botak belakang tu perhatik jek... He He He...

Kalu aku ada rumah... Aku nak buat sudut seperti ni...

Boleh sedut info kat sini..

Gambar gambar tokoh terkenal...

Unik kannn pintu ni...

Posing ala ala S Romainoor... Eh... Noorkumalasari... He He He...

Lorong ni ngam ngam badan jek... Orang gemok tak leh masuk... He He He...

Ini namanya Tandu... Diguna untuk angkut orang... Zaman dedulu... Biasanya raja... Orang kaya kenamaan... Atau pengantin naik Tandu ni...

Tak tahu laa tempat apa ni... Pentas laa kot...

Ini gula gula tarik... Kat Xi'an famous dan halal mende ni... Kat sini pon hado... Tapi tak halal laa...


BERSAMBUNG...

21 comments:

  1. Gula gula tarik tu pernah tengok dalam The Amazing Race je. Hehe. Apa yang buatkan gula gula tarik dekat sini tak halal. Dia guna lard ke?

    ReplyDelete
  2. Serupppo sruppp bunyi sedut ekeeke

    ReplyDelete
  3. Memorial hall tu mcm rumah kg kan..byk tingkap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa best gak umah banyak tingkap... tak panas...

      Delete
  4. Posing S Romainorr tu mmg kacak la 😬

    ReplyDelete
  5. Panjang nya dia tarik..pesal JM x pasan ehh

    ReplyDelete
  6. Bukan SS dah ade rumah ke..rumah apartment ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umah apartment tu umah Jay Emm mak... Jay Emm kaya... SS ni semekin makan sebekot jek...

      Delete
  7. Ah Kak Chak tak try ke baju drama-drama tu..mcm lengang betol kat sini..boleh posing bergolek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah Kak Chak kalu pakai cam sarung guni mak... ha ha ha

      Delete
  8. Hurm... tapi rasa meremang woii... x sanggup aku lelama.. ke aku spesis penakut ya hamat...

    ReplyDelete
  9. Memorial Hall tu macam rumah kampung jer rupanya.. tak pernah tengok gula-gula tarik tu, first tengok kat sini..

    ReplyDelete
  10. Memorial Hall tu macam style rumah kampung yang banyak tingkap tapi syiok sebab banyak angin masuk. Yang jenuh bila raya berkodi kain nak buat langsir....aiyakkk

    ReplyDelete
  11. Syioknya kalau boleh naik tandu tu....hehehehe bior orang depan belakang tak larat nak angkat opsss

    ReplyDelete
  12. Gula tarik emmm sedapnya... gula ketuk pun sedapnya... dulu-dulu yang jual apek china syiok je beli tak fikir pun halal dan haram benda dalamnya... lah ni erkkk entah berapa kilo lah dulu dok makan benda tu semua

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...