Tuesday, 28 November 2017

Kembara Christchurch - PAK'nSAVE Riccarton Road

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Disebabkan aku stay kat YMCA Christchurch... Dan jalan nak ke Scenic Routes 72 akan lalu Riccarton Street... Maka... Aku pilih nak ke PAK'nSAVE di Riccarton jek... Senang! Dah satu jalan kan...

PAK'nSAVE di Riccarton ni buka setiap hari seawal 07:00 pagi dan tutup jam 11:00 malam... Aku datang awal pagi... Tak ramai sangat orang... Tak payah nak berlaga troli... 

Kalu nak info lebih lanjut tentang PAK'nSAVE ni boleh lah tengok SINI...

Sayuran yang sangat fresh...

Silalah beli mushroom kat sini... Tahan lama... Freshhh!

Bawang Holland kat sini manis dan pedas... Sebijik pon dah boleh masak memacam lauk... Besar ok...

Geram tengok baby spinach ni...

Nikmat ya amat dapat makan buah kiwi fresh New Zealand ni... Manisss gilakkkk U'Ouls... Tiap hari aku cekik! 

Pilihhh pilih... He He He...

Aku beli Salmon kat sini sebab aku takut aku tak sempat nak ke High Country Salmon... Pepehal amik seketul dulu buat rasa... Besar wooo Salmon sini...  

Nah telur...

Berjenis telur ada... 

Aku pilih Gluten Free... Actually... Most barang New Zealand ni ada Gluten... So... Untuk elak rasa was was... Aku amik food yang tak ada Gluten...

Jay Emm dok nyoping apa tu? Adehhh...

Aku beli roti Vogel tu... Vogel ek... Bukan Bogel... He He He...

Aku beli susu chocolate Meadow Fresh tu... Amik terus botol besau... Berhari tahan...

Inilah hasil tangkapan aku di PAK'nSAVE... Total damage aku kat PAK'nSAVE ini adalah NZD 50.20! Pejam matalah bayor! He He He...Air mineral tu rembatlah banyak... Tengah sejuk tekak jadi kering... 

PAK'nSAVE kat sini besau... Tapi... Aku tak sempat nak explore semua... Aku kejar masa... 

Banyak kedai lain kat PAK'nSAVE ni... Antaranya Cafe... Kedai jual barangan letrik...

Pepagi buta ni memang sejuk giler... Tak sanggup rasanya aku nak berada lama kat luar... Lepas shopping terus masuk kereta... Breakfast dalam kereta jek... Makan roti... Cookies... Air chocolate... Nikmat!


BERSAMBUNG...

29 comments:

  1. shopping di paknsave memang best! boleh jadi gila tengok buah yg sgt fresh dan murah.

    ReplyDelete
  2. coklat pun murah.,... kalau masuk sana... gerammm je.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Susu coklat tu..nikmat nya ya allah..rasa macam semut jumpa gula hihihi

    ReplyDelete
  4. Seronok shopping sini mcm2 ada fresh lak tu..kiwi rasa paling heaven..tapi sila jgn convert 😬

    ReplyDelete
  5. X rugi beli salmon kat sini..sedap gila..tak tun tuang..aku malas mandi..haaa sambung 😬😘

    ReplyDelete
  6. Paling syok sbb awal pagi x ramai orang..pak n save aku yang punya heeheh

    ReplyDelete
  7. wah syoknya tiba2 rasa nak jalan2 sana gak hehe...salam kenal awak!

    ReplyDelete
  8. Witakersssss.... aarrrghhhhhh...

    ReplyDelete
  9. sayur2 dengan buah-buahan kat sana slalu harga murah. dahla fresh pulak tu

    ReplyDelete
  10. bestnya..semuanya segar dari ladang..buah kiwiii..

    ReplyDelete
  11. Susu kt obersi semua fresh dan sedap manis

    ReplyDelete
  12. Mahal jgk klu convert tapi save dari mkn candleight haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taw x pe mak... Sebab tu 70% brg makan SS bawak dari Malaysia...

      Delete
  13. Wah macam-macam ado...syioknya buah fresh dari ladang...geram je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa nak bawak balik semua... ha ha ha...

      Delete

  14. Hahaha, bunyi PAKnSAVE tu ingatkan tempat parking!

    Rindunya mushroom bulat2 gituuuu. Sini yg leper2 je murah T_T

    Gluten free? Ada sesapa yg allergic kee?



    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allergic tu satu hal... Masalah besar sebab susah nak cari yang halal... Thats why amik Gluten free... Pastu... Tawakal.... Ha ha ha...

      Delete
  15. Sukanya sayur ngan buah tu.. Heaven owh..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...