Wednesday, 8 November 2017

Kembara Wuxi - The Three Kingdom Show

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Salah satu aktiviti menarik di The Three Kingdoms Park ini adalah show... Actually... Ada banyak show kat sini... Terutamanya show berkuda... Tapi aku tak sempat pegi... Ditambah pulak hujan... So... Agak terbatas nak cover semua show yang ada... U'ouls boleh dapatkan jadual show ek... Dan rancanglah masa...

Kat sini... Aku cuma dapat tengok show pentas jek... Memang tak rugi lah kalu layan Show kat sini... Pelakon stunt dia semuanya hebat hebat... Aksi bahaya dibuat secara live ok... Ngeri... 

Show ini ada lebih kurang setiap 2 jam kalu tak silap aku... Dah nak menghampiri waktu tu... U'Ouls stand by la awal... Sebab... Memang ramai orang nak tengok show ni... 

Kebetulan masa aku sampai tu... Hujan tengah lebat... Show pon belum bermula... Aku dapat duduk seat row nombor dua... Dapatlah jugak rehatkan kaki dan enjoy the show... Show ni tak lama pun... Lebih kurang 30 minit... Tapi... Serious best! 

Jom layannnnnnnnnn...

Dia cong ceng cong ceng pe menda aku tak paham... He He He...

Start berperang dah... Nampak real... Padahal lakonan semata... He He He...

Aku yang kat bawah ni pon rasa debar... Siap bertombak tajam nak berperang... Adehhh...

Ini aksi baling kapak... Part alat sulit cover dengan penutup besi... He He He... Kalu terkena alat sulit alamat tak berzuriat laa budak tu... Keh Keh Keh...

Ni pulak.. Si Amoi hulur tangan yang ada bunga... Bunyi rotan ekor pari tu kuat giler... Ngeri...

Amoi gigit bunga tu pulak... Mamat tu standby nak libas... Adehhh...

Ini aksi cucuk tombak kat leher.... Tombak tu tajam ok...

Amekkk kaww... Sampai bengkok tombak tu dia cucuk leher... Merah muka mamat tu...

Dalam banyak aksi... Part ni paling menyentuh hati aku laa... Part mamat ni belit leher dia seketat yang mungkin dengan dawai besi.... Tahap tak bernafas ok... Dawai besi tu padu... Orang lain try bengkokkan pon tak boleh... 

Lepas show... Dorang sediakan bekas hulur pada orang ramai untuk berikan tips seikhlas hati... Hulurlah walau pun sikit... Susah wooo dorang buat show tu untuk hiburkan kita... Hampir nak jerat nyawa... Kesian!



BERSAMBUNG...

15 comments:

  1. huhu, bayangkan kalau SS yang jadi volunteer pegang bunga tu.baca ni pun dah ngeri. panjangnya ekor pari tu.

    ReplyDelete
  2. Yuhuuu! Itew dtg kacau awak awal pg..dh bgn ke 😬

    ReplyDelete
  3. Part yg kena belit leher mmg kedian..muka merah padam rasanya hanya kat hujung2 dah..sanggup ‘sakit’ semata2 nk dpt sedikit wang

    ReplyDelete
  4. Mmg bestlaa sebab dpt tgk show ni FREE..bukan show biasa2 je tp mmg boleh ragut nyawa kalau salah langkah..org msia x mampu nk buat mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang ni dah biasa blakon citer stunt ni

      Delete
  5. err...nampak menakutkan tapi dalam masa yang sama rasa macam best pula ni kalau tengok live =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best tengok live... Cuak dia semacam... he he he...

      Delete
  6. serammm tengok show depa.. kalau duk dekat takuut ni

    ReplyDelete
  7. china part show macam tu memang best...tak berkelip mata tenguk kan... dek kagum padahal dalam hati dah dung dung cheng bagai gendang di palu
    bertalu-talu

    ReplyDelete
  8. Dirog negara akrobatik..dah jd budaya benda mcm tu..tu yg tabik

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...