Tuesday, 19 December 2017

Kembara Hangzhou - Grand Canal

Entry sebelum boleh ngorat SINI...


Bangun pagi... Dengan niat... Nak isi waktu yang ada sebelum aku bertolak balik ke Malaysia... Aku pon dah tak tahu nak ke mana lagi dah... Jadi... Aku decide nak ke Grand Canal...

Pagi ni... Mendung... Hujan rintik rintik... Adehhhh...


Directions:
1. Naik Line 1
2. Stop at Wulin Square Station
3. Exit B

Sampai je kat Wulin Square Station... Terus lah aku ke Exit B... Pastu toleh kiri... Toleh kanan... Nak ke kiri ke nak ke kanan? Mana?

Depan Exit B baru nak mengelupur keluarkan map... Aku cakap ikut kanan... Kanan dekat... Sah sah lintas dah terus nampak Grand Canal tu... Si Jay Emm kata nak ikut kiri... HH... Of coz lah nak ikut kiri... Sebab... Arah ke Shopping Mall... Dua nak lawan satu... Dan tentu lah aku kalah... Tepuk dahi! Adehhh...

Exit B...

Lihatlah muka tak boleh blah bila nampak Shopping Mall.. Muka HH paling poyo sekali... Muka kemenangan... Adehhh....

Ramai pulak rombongan ke sini...

Kehujanan laa Aci...





Banyak boat kat sini... Boleh naik... Tapi... Aku tak find out lebih...

Tugu....

Menapak lalu canal...

Lalu canal... Nampak dekat... Tapi boleh tahan jauh... Nampak tak tengah lantai ni... Unik sebab ada ukiran pada marmar....

Unik kan ukiran pada marmar lantai ni... Sepanjang Canal kaw... Seolah cerita tentang sejarah... 

Aku tak larat nak menapak ke dalam... Just layan view luar jek...

In Future... Aci kangkang... Ha Ha Ha...

Singgah minum kat Caffe Bene di Grand Canal ni... Hilangkan dahaga...

Beli dua jek... Share bertiga... Jimat... Ha Ha Ha...

BERSAMBUNG...

14 comments:

  1. Muka HH &JM tu muka jotawan..xleh lawan la SS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan jotawan mak..puluhwan jek heeee

      Delete
  2. Itew jeles awak rajin update blog..nk draft jap lah 😬

    ReplyDelete
  3. Ikut kiri la leh cuci mata 😬

    ReplyDelete
  4. Berst gak leh g cuci mata kat grand canal ni..pastu lepak kat cafe bend rasa cam kat koya lak 😬

    ReplyDelete
  5. Kalau cuaca cantik mmg best lepak sini

    ReplyDelete
  6. Aci kangkang? Kah kah kah hati2 kang koyak suar

    ReplyDelete
  7. Jom kita plan ke china lagi nak tak? Jeling kat Mak 😬

    ReplyDelete
  8. Entri pendek tetapi tetap enjoy baca..SS! Bg tips sikit nk kasi rajin dan byk idea nk tulis ni 😬

    ReplyDelete
  9. Hahaha... 2 dlm 1... kan forte lain2

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...