Wednesday, 27 December 2017

Kembara New Zealand State Highway 8 Routes - Dog Monument And The Church of the Good Shepherd

Entry sebelum boleh imbas SINI...


Adehhh... Panjang pulak tajuk entry aku ni... Padahal entrynya sikit jek... Aci tak? Ha Ha Ha... Entry New Zealand aku ni memang pendek pendek... Actually... Idok laa pendek sangat... Cuma aku suka nak pecah pecahkan lokasi... Supaya bila orang baca... Orang tahu sequence routes aku... Aku gerak dari mana ke mana...

Bila aku dah kongsi details tu... Jangan lah pulak kaw mintak aku lagi "Boleh pinjam itenery tak?"... Sejenis komen gini ada aje aku nampak kat memana blog travel... Jangan malas eh... Orang dah jenuh menaip kasi kaw senang... Kaw lagi nak senang... Kaw ingat travel ni macam amik periksa ke? Nak spot question and bundle answer manjang... Jadah!

Travel is a journey... Not a destination! Saya faham semua ni! Gunakanlah Trivago untuk menempah! Ehhhh... Jadah apa Minah Trivago muncul kat sini... Keh Keh Keh...

Ok... Mari aku sambung... He He He...

Lake Tekapo ni... Sangat luas... Taseknya besau... Membiru jek... Memana angle pon nampak cantik... Layan lah kaw sepanjang view Lake Tekapo tu sampai puas...

Ehhh! Mana entry aku pasal Lake Tekapo???? Ha Ha Ha... Entry tu aku akan peram sehingga waktu yang sesuai untuk aku publish... Tunggulah ye...

Aku sendiri pon tak berapa nak bergambar sangat... Aku malas! Tiba kat Dog Monument And The Church of the Good Shepherd... Lagi lah malas aku nak bergambar... Orang pulak ramai... Aku just snap sekeping dua... Aku blah...

Lagipun aku memang tak boleh sangat pegi tempat tempat macam ni... Tempat ni keras... Tak bagus untuk roh aku... Faham faham sendiri sudah ler... Cukup lah sekali dua We'ouls bawak balik 'penyakit' lepas pegi tempat tempat gini... Aku tak nak kena lagi... Serik kena kacau!


Apa yang menariknya anjing ni? Entah! 

Hoiii... Turun laa! Kaw buat apa situ? Turun meehhh... He He He....

View dari tempat parking...

Tempat ni tak pernah surut dengan orang... Ehhh... Orang Malaysia pon ada... Dia senyum aku senyum...

Bacalah kisah The Church of the Good Shepherd ni kat sini... Aku malas nak translate... He He He...


Pintu tutup... Tak tahu ler cemana rupa kat dalam...

Dicelah celah semak... Ehhh...

Kecik je Churchnya... Kalu tengok dalam google macam besau... Tapi tak!

Ayuh.... Kita menuju ke Twizel...

BERSAMBUNG...

33 comments:

  1. entri pendek ke panjang ke dua2 itew suka

    ReplyDelete
  2. pasal minta itirenary tu..JM ada gak dpt email..minta mcm kita ni travel agent..siap tanya hotel mana yg best utk stay..adehh! kita ni nk travel pecah pale kot google cari dan tgk review sblm booking..bukan senang nak senang kan..nak cari hotel? TRIVAGO kan ada hihihih

    ReplyDelete
  3. Ye, setuju dengan SS..komen kat blog banyak jugak macam tu..minta itenary..semak la kat entry blog dulu..malasnya nak cari sampai macam tu

    ReplyDelete
  4. 2 tempat ni antara tempat wajib singgah..mesti masuk dalam itie kalau ke NZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat bersejarah.. Tapi... tak boleh lama...

      Delete
  5. bila ada ilmu photography ni..semua angle pic lawo

    ReplyDelete
  6. Yang jenis ni kena tunggu makan bersuap kot..kdg soklan yang tu mcm tak masuk akal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nak layan jenis ni... Dah penat kita menaip... Ujung2 mintak itienery lak... Mcm cakap dengan tembok...

      Delete
  7. Replies
    1. 2017 ditinggalkan dengan penuh suka duka

      Delete
  8. wish dulu na...advance 'selamat tahun baru 2018'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru 2018 jugak pada cik bunga!

      Delete
  9. Impressive πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜— .... NZ mmg sngt cntik, x blh nk disangkal lg...hihihi... tngk gmbr u, rsa tros terbng ke sana..hihi

    ReplyDelete
  10. Nasib baik tak pernah lagi minta itinerary dekat SS. Kalau tak, mahu kena ketuk agaknya. Hehe :D

    ReplyDelete
  11. SS ambik gmbr dari dalam semak samun pun cantikkkk!!

    hanisamanina.com

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...