Monday, 22 January 2018

Kembara Arrowtown - Patagonia

Entry sebelum boleh baca SINI...


Salah satu tujuan aku ke Arrowtown ni sebab nak merasa Hot Chocolate dan Churos kat Patagonia... Nak ke PatagoniaArrowtown ni tak susah pon... Terletak area belakang sederet dengan Lakes District And Art Museum Arrowtown...

Jommmm... Masuk!

Nice place...

Aku suka konsep restoran ni... Simple...

Ramai jugak yang suka melepak kat Patagonia ni... Sampaikan nak duduk pon tak ada tempat... Tapi kebetulan... Masa aku sampai tu... Ngam ngam sepasang mat saleh dengan bini dia laa kot... Beredar keluar... So dapatlah aku melepak minum kat sini...

Masa nak order... Tengok tengok menu... Terus tanya ada Churos tak? Si minah cashier ni punyalah mulut bising... Dia kata "Here is not Australia... Here New Zealand"... New Zealand tak ada Churos katanya... Abis Croissant tu boleh pulak kaw jual... Nape tak suruh aku pegi France jek! Jadah! 

Aku tengok kat web ada... Time aku datang pulak tak ada... Cis! Tak jual cakap tak jual... Abis cakap abis... Tak payah laa nak bahasakan orang suruh pegi Australia ke jadah... Hangin pulak aku... Dah laa lapor... Aku gomol kaw kang... He He He...

Ni awek mulut bising... Bukan bangsa minah saleh pon... Ada mix skit.. Tak tahu asal mana... 

Dah tak tahu nak makan apa... Aku pon lanyak lah order Croissant jek dengan hot chocolate... Jay Emm yang belanja... Macih Yunk! He He He...

Si HH ni... Memula order satu jek... Dia suruh aku test rasa... Kalu sedap... Baru dia order lagi satu... Dia tengok aku makan sedap... Baru dia order... Tak nak share pulak tu... Kedekot! Ha Ha Ha... 

Last last dia makan tak abis... Tak sedap katanya... Tekak aku dengan dia memang tak sama... Aku dan Jay Emm ni jenis bantai apa ada... HH ni cerewet skit... Kalu dah namanya coklat kena laa rasa pahit pahit skit... Dia nak manis jek.. Pahit tak mo... So... Aku yang habiskan... Nasib baik amik 2 jek... Sebab... Kalu makan banyak memang muak... 

Lepaking... He He He...

Menu...

Hot Chocolate sedap gilak... Croissant tu agak pahit skit... But Chocolatenya sedap! 

Kasi zoom... Lembut jek... Tapi... Tak boleh lawan dengan kat France lahhh... Ha Ha Ha...

BERSAMBUNG...

34 comments:

  1. Patagonia!! Wajib try mkn kat sini

    ReplyDelete
  2. Staff kat patagonia ni lawa gilak..hidung terpacak mcm burung kakak tua

    ReplyDelete
  3. Mmg sedap..kat luar sejuk minum lak hot choclate..masyuk!!!

    ReplyDelete
  4. Nipu jek ckp kat Nz x dok churros..kita mm kat queenstown ada jek..ckp je la x jual..ciss

    ReplyDelete
  5. wah deko coklat atas Croissant berselirat bersimpang siur... akak tersuka croissant masa pi UK, pagi2 depa adun dan bakar pergggg semerbak bau sampai tingkat atas. Lembut, gebu panas pergghhh makan bertambah-tambah sambil jeling keliling takut orang perasan kita ambik banyak kali. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa memula dpt... ehh... penuh pinggan dgn coklat... nampak lawo lak

      Delete
  6. Meja lepakking tu sempoiiii best tu lepak ramai-ramai keliling meja

    ReplyDelete
  7. Kadang orang luar lagi kekwat dari orang local. Rasa nak luku-luku je mulut....aiyakkkkk bahasa aku...hehehehe ampun buk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun... baru jek keje situ... lom lagi jadi owner... eh tah2 owner kot..

      Delete
  8. haihhh
    sedapnya tgok benda2 coklat nih

    ReplyDelete
  9. laa.gitu ke rupa croissant NZ? tampo kang minah tu

    ReplyDelete
  10. Ceh..jenis dengki kat aussie la ni..cam indonesia dengki kat kita haha

    ReplyDelete
  11. Rupa croissant macam soft roll je mak tengok..kalo mamat perancis tengok ni sahih dia meroyan

    ReplyDelete
  12. Hahahah

    Kuajaqnyaaa cashier tuuu

    Cakap balik kat dia "so, why are you selling Croissant? Here is New Zealand, not France!" hahahaha

    gerammmm jeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org NZ yang baik cuma mouri jek... yg lain tu mendatang... mcm bangla dtg malaysia laa gitchuu... he he he

      Delete
  13. coklat...bg rietta semua sedap....hehehe...eeeh bleh plak sales girl tu ckp mcm tu...

    ReplyDelete
  14. Cantik deco coklat tu...tengok macam sedap...bila rasa kena feel betul2...nak rasa coklat tu ka roti bun tu...

    ReplyDelete
  15. Salam SS...

    Sihat kaaa...kita sempat singgah kejap jer ni....nanti nak sambung baca....hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... Alhamdulilah... Sihat... He He He...

      Delete
  16. Cuba tampar sikit budak cashieer tu , bagi beradap sikit..fuh

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...