Friday, 12 January 2018

Kembara New Zealand State Highway 6 Routes - Roaring Meg ANZAC Memorial

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Lebih kurang 6.2 Kilometer atau 5 minit perjalanan dari Goldfields Mining Center... Maka sampailah aku di Roaring Meg ANZAC Memorial...

Aku tak puas tengok sungai membiru kehijauan kat Goldfields Mining Center tadi... Kaler sungai tu memang asli ek... Memang membiru kehijauan gitu... Bukan pakai pewarna masakan Star Brand atau water color Buncho... He He He..

Tapi... Sebab... Kekangan hujan... Dan kebetulan waktu aku sampai kat Roaring Meg ANZAC Memorial ni... Cuaca agak baik sekali... Alhamdulilah...

Kat Roaring Meg ANZAC Memorial ni... U'Ouls boleh buat activiti berkayak... Memang exreme ler berkayak kat sini... Air sungainya deras giler... Bahaya wooo... Kena orang yang betul pandai berkayak je mampu...

Kalu aku yang berkayak? Tak jadi kayak... Jadi Dayak! Ha Ha Ha... Renang kuak lentang pon tak reti... Kuak kangkang je yang aku tahu... Ha Ha Ha...


Geram tengok air sungai ni... Rasa nak terjun...

Hingga saat ni... Aku rindu moment kat sini... Lihat air yang deras...

Memang indah pemandangan kat sini...

Time tergolek tu... Aku pulak yang rasa seram macam nak lemas... Tapi dorang selamber jek renang lawan arus... 

Bunyi air deras yang tak mungkin aku lupakan...

Tu diaaa... Ha Ha Ha... Tangan aku sentiasa pegang hand warmer... Angin kat sini... Sejuk nak mampos...

Tempat parking pon lawo...

Tengok apa tu? Baju dah kecik ke? He He He...

Ada nampak mummy happy? Mummy tak nak Shima senyum... He He He...

Ini jek gambar curik yang si HH dapat... Yang elok skit... Selebihnya memang aku suka buat muka jahanam... Ha Ha Ha...


BERSAMBUNG...

46 comments:

  1. Bersihnya air dia...dah rasa macam mata pun warna hijau je...hilang biru mata hitam ku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan tak hilang mata hitam... ha ha ha

      Delete
  2. wahhhhh dah tuko header ... i loikeeeee

    ReplyDelete
  3. SSSSSSSSSSS


    ok saja je rasa nk jerit nama ss ...

    #tanpasebarangmotifyangjelas

    hihihihi

    ReplyDelete
  4. NICEEEE i loike dis place.

    berhajat sangat nk singgah.

    tapi apakan daya.

    #nangesbucukatil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sebab... U kena repeat... he he he...

      Delete
  5. Wahhh, buat water rafting best tu!!

    Blue water rafting. Sebab air biru sangat hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok.. nanti SS carik klorok... he he he...

      Delete
    2. Amek clorox colour k? Tak nak luntur sangat hahaha

      Delete
  6. Subhanallah, cantiknyaa. orang yang snap gambar pun cantik juga..")

    ReplyDelete
  7. Tadi pagi tgk x de lagi entri baru..nk rehat mata kat sini jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Jay Emm nak update entry? SS dah penat... Tolong sambung... he he he

      Delete
    2. Itew baru publish entri baru

      Delete
  8. JM plak tahu kuak lentang 😜

    ReplyDelete
  9. Seyes! Air dia biru biru betul bukan main main..org berkayaj tu mmg ke dare to death la..dgn air nya sejuk lagi mahu keras semuanya ahaahah

    ReplyDelete
  10. Muka mummy buat shima rasa nak cium πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  11. Syukur ya allah dpt jejak kaki di tanah NZ..view sgt ohsem..wajib drop kat sini ambik gambo..

    ReplyDelete
  12. Ohh tidak! Itew nk kembali ke size M!!

    ReplyDelete
  13. Nanti kalau ada peluang, SS pegi Bosnia pulak tawwww. Sepanjang jalan kat sini mostly ada sungaiiii. Deras ada, tak deras pun ada :D Biru turquoise jugak :D :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah... Tunggu tiket... He He He...

      Delete
  14. Replies
    1. Tengok air mengalir tu... lagi geram mak... ha ha ha

      Delete
  15. Mak boleh je berenang kat sungai arus deras tuu..tapi mau terhantuk batu kiri kanan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terhantuk ok lg mak.. takut smpi ujung... terjun menjunam... ha ha ha

      Delete
  16. Cute je SS buat muka mcm tu..bkn senang nk tgk gambo close up tuan tanah ni tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS paling x suka orang amik gambar SS... ni pon si hh amik gambo curik... memang x kan buat muka elok... ha ha ha

      Delete
  17. Kamera belalai gajah tu..dasat..potographer katakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berat mak... rebeh bahu... x larat dah nak pikul... adehh

      Delete
  18. Salam kak. GV follow blog akak ya. Wahhh, bestnya gi New Zealand. Cantik air sungai tu mengalir. :D

    ReplyDelete
  19. Cantikny air... ! pakai color buncho ea.. hish hish hish ! lawoo baqhang!

    ReplyDelete
  20. lawooo kamera.. mummy punya dah tak larat angkut tau... Dok bawah tempurung ja la ni...hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak guna syg lak... nak angkut berat lak... adehh

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...