Monday, 15 January 2018

Kembara New Zealand State Highway 6 Routes - Brennan Wines

Entry sebelum boleh tenung SINI...


Sepanjang jalan dari Roaring Meg ANZAC Memorial menuju ke Kawarau Gorge Suspension Bridge... Lebih kurang 22 Kilometer jaraknya... Kita akan nampak view ladang anggur kiri dan kanan jalan... 

Haaa... Kalau bernasib baik... Dapatlah jumpa anggur anggur yang bergayut kat pokok.. Kalu tak bernasib baik... Menganggur la kaw kat situ... Ha Ha Ha... Batang anggur je yang ada... Anggur nya tak deeeee...

Biasanya yang aku jumpa... Setiap ladang anggur ada kilang arak... Tapi.. Aku tak pegi lah kilang arak tu... Aku just amik angin kat ladang anggur jek...

Dalam banyak banyak Ladang Anggur tu... Aku pilih untuk ceroboh masuk Brennan Wines... Nasib baik lah tak kena cekop... Lagi pon aku cuma nak tumpang amik gambor jek... He He He... Ampunkan patik wahai Brennan... He He He...

Jommm.... Layannnn...


Aku suka view ni... Mendamaikan...

Setiap kali nampak ladang macam ni... HH selalu tanya aku "Sapa punya ladang laa ni eh? Mesti kaya"... Ha Ha Ha...

Ni lah Ladang Anggur... Tapi.. Time aku pegi... Anggurnya tak berbuah lagi.. Dah kena petik kot... Ke tak musim?

Antara yang menarik minat aku adalah peti surat ni... Lawa kan yang pakai jaket purple tu? Keh Keh Keh...


Lagi Pokok anggur...

Daun anggur yang melingkar atas dawai...

Siap dengan kincir angin...

Zoom hingga ke puncak gunung berhampiran...


BERSAMBUNG...

27 comments:

  1. Ladang tu bukan kepunyaan pierce bresnan kan ehh betul x eh ejaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan jugak kepunyaan Pierre Andre... Keh Keh Keh...

      Delete
  2. Kalau untung jumpa anggur berjuntai masak ranum..itew takut nak mkn 😬

    ReplyDelete
  3. Ladang anggur bersepah mcm kat perth

    ReplyDelete
  4. Yg pakai baju purple tu kacak..ngorat boleh ahaahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi borang... amik nombor... beratur eh.. keh keh keh....

      Delete
  5. Aikk..pendek nya entri ..abis dohhh..x puas 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... Buat laa entry sendiri.. ha ha ha...

      Delete
  6. Betul la ckp tny tu..ladang luas mcm tu sape punya lah eh kalau owner personal mmg kaya laaa hai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kat malaysia... jual tanah baru dipanggil kaya... ha ha ha

      Delete
  7. Kalo rendang pokok anggur tu lagi lawa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'rendang' atau "rendang"... eja sama bunyik lain... ha ha ha...

      Delete
  8. Yg baju purple tu memang lagi lawa dari post box..hehe (berani ke nak cakap jujur post box tu lagi lawa?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik mak menipu... keh keh keh...

      Delete
  9. Snow capped mountain tu memang bikin jakon kuasa seribu

    ReplyDelete
  10. Jumpa tokey dia ajak la buat sparkling juice sesama kak namm!! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minum sparkling x dosa masuk neraka kan? Kan? He he he...

      Delete
    2. tak dosa.. halalaalll.. malah hidup akan lebih sparkle.. gitchuuu heheheh

      Delete
  11. Biasa org sebut bagai aur dgn tebing tp JM nye bagai pantai dengan penyu bertelur

    ReplyDelete
  12. Ehh salah tempat komen..nk komen kat entri lagi satu kah kah kah nyanyuk

    ReplyDelete
  13. dah abis ke ? ada lagi post? saya nak gain info nz dari blog awak ni...hiks..saya nak g early autumn nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaw dah balik pon belum tentu aku boleh habiskan... MALAS!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...