Tuesday, 13 March 2018

Kembara Cambodia - Lotus

Entry sebelum boleh pegang SINI...


Ayuh... Kita teruskan perjalanan last kopek aku di hujung waktu ni... Rasa dah penat jugak badan ni dari subuh nak membawak ke petang berjalan tanpa henti...

Gini ler keadaan jalan raya di Siem Reap ni... Mereka lebih senang menunggang motor jek..

Sepanjang jalan... Aku ada terpandangkan kolam teratai... Menarik jugak... Ada tempat yang kena bayar... Ada yang free jek... 

So... Aku mintak Salim berhenti... Sebab... Aku nak amik gambar... Salim bawak ke kolam teratai yang freee.. 

Bila sampai jek kat kolam Teratai... Ehhh... Nape kering jek air kolamnya... Daun teratai pon macam kecut jek... Aiseyyyy... 

Seluas mata memandang... Ada pondok... Dalam pondok tu ada buai... Boleh tido...

Daun teratai dah layu..

Dapat lah sebatang bunga teratai si Salim petik.. Ha Ha Ha...

Ini pulak kolam teratai di tempat lain... Nak masuk sini kena bayar.. Aku tak masuk pon... Just snap gambar dari luar jek...

Lagi kolam teratai...

Ku lihat hijau...


BERSAMBUNG...

22 comments:

  1. time i pi, lotus dah kering.. sedih.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Mesti banyak biji-bijinya.. Pergh!! Terbayang-bayang.. Kikiki..

      Delete
  3. Replies
    1. Nanti mak pegi amik gambo bebanyak taw... he he he

      Delete
  4. SS tak nak nyanyi ke..bkn selalu boh lirik lagu..teratai layu di tasik madu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tidak sudi melihat dia lagi~. walau dalam mimpi pun tidak ku ingini~~~ aku rela menjadi teratai yang layu~~ daripada mekar di dalamnya tasik madu~~

      Delete
    2. Tu haaa makkk... AAA dah dodoikan untuk mak! 🎶🎵 Siap pitching ke laut lagik! 🤣🤣🤣

      Delete
  5. Replies
    1. Aku mandi... Ko yang kambing.. he he he...

      Delete
  6. Teratai tu masih ‘dara’ sbb belum kembang 🤪

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanges Pojiah Latip baca komen jay emm... 🤣

      Delete
  7. Alaaa itu jek..pendek ngat..hari2 ada entri baru..si Jay Emm tu pe cite 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni dah genap sebulan aniversary jay emm tak update blog... keh keh keh...

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...