Monday, 12 March 2018

Kembara Cambodia - Muslim Family Restaurant

Entry sebelum boleh picit SINI...


Perut aku dah menjerit jerit nak mintak kena sumbat... Dari pagi aku tak amik sejenis makanan berat pon... Just alas perut makan ringan jek...

Petang ni... Aku mintak Salim hantar pegi makan kat Muslim Family Restaurant... Aku teringin sangat nak ke sana... Moh lah kita pegi...

Muslim Family Restaurant ni terletak betul betul belakang Masjid An-Naekmah... Senang sangat nak cari... Sebelah Muslim Family Restaurant ni pulak.... Selain ada rumah orang... Ada sebuah Madrasah... 

Sebelum ke Muslim Family Restaurant... Aku solat jamak dulu kat Masjid An-Naekmah... Apa apa hal... Settlekan solat dulu... Kang takut berlama pulak aku kat Muslim Family Restaurant... 
Inilah Muslim Family Restaurant... Memang besar gilak laa restaurant ni...

Bolehlah amik alamat dan contact no ni... 

Masuk jek ke dalam restaurant... Wow... Luas gilak... Selesa... Bersih... Dan hanya We'Ouls je customer waktu ni...

JJCM pon dah pernah sampai kat sini...

Dua Aci ni... Tengok menu macam baca buku dalam perpustakaan... He He He...

Haa... Pilih lah apa food yang kaw nak... Harga bermula USD 3.00 untuk satu lauk... Murah ke mahal?

Aku teringin sangat nak makan sup daging... Ya Allah! Nikmat tak terkata.. Sedap gilaakkk... Daging lembut...

Sayo campur...

Agak lama jugak We'Ouls duduk dalam Muslim Family Restaurant... Walau tak ada orang lain... Ada We'Ouls jek... Tapi agak lambat jugak laa dorang masak... Lambat pon tak pe... Janji sedap! Errkkkk... Kenyang alhamdulilah...

Si Salim ni... Aku tak tahu lah... Masa We'Ouls makan... Dia menghilang entah ke mana... Jay Emm kata rumah Salim dekat area sini jek... 

Bila selesai makan... Salim pon datang dengan baju baru... Aku perasan jugak... Salim ni... Asal hantar We'Ouls ke mana mana... Dan datang semula... Mesti baju berganti baru... Dalam sehari entah berapa kali dia kerap tukar baju... Jenis tak selesa berpeluh kot... Ha Ha Ha... Pembersih jugak orangnya...

Tahu kah kaw Ajijah... Mengapa air laut itu masin? Tidak Bang Romli... Mengapa? Adakah kerana tahik hidung ku juga masin Bang Romli? Tidak Ajijah! Air laut masin kerana yang manis manis semuanya sudah kaw ambil Ajijah... Chiaaaa Chiaaaa Chiaaaa... Bongok lahhhhhhh! Gelak sensorang aku nengok gambor ni... Keh Keh Keh...



BERSAMBUNG...

25 comments:

  1. Picit? Bab2 picit ni Jay Emm mmg terror..ckp nk picit kat mana 😬

    ReplyDelete
  2. Perut awak dah menjerit? Dia ckp mcm mana? Nak nacik nak nacik! Camtu ke πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan! Nak fefen nak fefen.. he he he...

      Delete
  3. Kih kih kih masing masing mentelaah mcm esok nk exam

    ReplyDelete
  4. Ehh mmg sedap la masakan kat restoran ni..highly recommended..owner plak fasih cakap melayu

    ReplyDelete
  5. Ahaksss...rumah dia x jauh dari masjid tu..so sempat la balik mandi ke nk berak ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu berak batu abisss laaa... ha ha ha

      Delete
  6. Hoihhhh ahaahah..awak nakal ehhh..dialog tu paling kelakar...pesal si ajijah tu tdo sambil berdiri kah kah kah

    ReplyDelete
  7. mahal la jgk..dlm rm10++ satu lauk..tp boleh kongsi berbaloi jgk

    ReplyDelete
  8. apesal nmpk daging mcm sikit je tu..dua lauk je ke ss mkn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daging berketul mak dalam tu... kuah dia win... Sayo cukup makan jek...

      Delete
  9. gambar jm dgn salim tu mmg win lah..kalah abg romli punya drama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana nak dapat pelakon terbaik kat Cambodia tu mak... ha ha ha...

      Delete
  10. agknya bini salim tu kerja basuh baju je..salim mesti jaga imej gitu nk bwk gegadis 3 org☁😊☁☁😊☁😁☁
    ☁😊☁☁😊☁☁☁
    ☁😊😊😊😊☁😊☁
    ☁😊☁☁😊☁😊☁
    ☁😊☁☁😊☁😊☁

    ReplyDelete
    Replies
    1. bini dia siang malam kain jek mak... ha ha ha...

      Delete
  11. Apa sal si salim dok mengayat Jm sampai Jm boleh terlelap... hehehehehe Sketsa sehari bersama JM dan Salem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merdu sangat kot salim mendendang lagu Ajijah... tu pasal sampai tetutup mata macam sabariah... kah kah kah....

      Delete
  12. Ayat bawah gambar tu lawaklah.. berdekah sha ketawa kat kaunter ini.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slow slow skit dekah tu... he he he...

      Delete
    2. Hahahaha.. Tak mampu dah nak slow.. Orang lalu lalang usha je.. Hahaha..

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...