Wednesday, 11 April 2018

Kembara New Zealand State Highway 8 Routes - Clutha River

Entry sebelum boleh ngorat SINI...


Sepanjang perjalanan ini... Aku melewati Clutha River... Cewah... Agak sastera bafuck ayat yang aku gunakan... Melewati gitewww... Kaw mampu? He He He...

Aku jenguk kanan... Kot ada tempat nak stop... Aku nak amik gambar Clutha River ni... Lawa sungai ni... Rugi tak nikmati view sesuperb ini...

Jalan punya jalan... Akhirnya ada lorong masuk untuk henti rehat kejap... Aku pon turun... Cuma... Area sini agak sunyi sepi... Dan kena menapak ke bawah bukit untuk ke Clutha River tu...

Si HH ni... Kalu parking kereta agak jauh... Dia akan resah... Tapi aku yakinkan dia yang kereta kita selamat... Kita tak pergi jauh dan tak berlama pon... Dapat rest kejap pon ok....

Bukit bukau di tempat parking...

Inilah Clutha River... Airnya jernih... Pasirnya agak kasar... Aku risau pasir jerlus jek... 

Clutha River ini dihimpit dengan bukit bukau yang indah rupa parasnya...

HH sempat berendam kaki kat sini... Ya Allah airnya sejuk macam ais... Angin pon kuat... Nyaman jek rasa... 

Kalu tengok air sungainya yang membiru jernih macam swimming pool ni... Aku rasa macam nak mandi jek kat sini... Seyes! Awesome gilakkk wehhh....

Aci tu menung apa kat sana? He He He...

Rasa tak puas nak lepak sini... Tapi apakan daya... Perjalanan kena diteruskan...

Boleh picnic kat sini kalu nak... Nice view ever... 


BERSAMBUNG...

14 comments:

  1. cantiknya....gambar pun dah cantik, apatah lagi kalau dapat tengok dengan mata sendiri kan...

    ReplyDelete
  2. Cantek sangat view tu
    Tapi tak lalu sini nanti

    ReplyDelete
  3. Wajib stop kat river ni..air jernih bersih..rasa nk terjun berendam dlm tu mcm badak sumbu

    ReplyDelete
  4. Mak aih..besar nya minah duduk termenung tu..org Maori ke tu

    ReplyDelete
  5. Pobia keter jauh2 aku paranoid kes kap lam kene rompak..

    ReplyDelete
  6. cantik sungguh view kat situ.. rasa tenang saja setenang tempat tu..

    ReplyDelete
  7. Airnya jernih dan cantik...boleh mandi tak?

    ReplyDelete
  8. Chewah... bersastera bagai nampak.... ku lewati hari-hari nan berlalu dengan jiwa gundah gulana tapi bila melihat keindahan Clutha river semua itu hilang bagai kan angin lalu....hehehehe

    ReplyDelete
  9. Waahhhh best sangat ni.. Seronok kan boleh stop & enjoy view cantik2..

    ReplyDelete
  10. Tengok gambar ini rasanya nak terjun mandi.. Kikiki..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...