Friday, 22 June 2018

EDISI RAYA : Kembara Queenstown - Butterfli Lodge

Entry sebelum boleh ngorat SINI...

Percaya tak... Aku cuti raya dari 14 Jun hingga 24 Jun 2018! Lama gilakkk kan? Ha Ha Ha... Tahun ni aku beraya kat Putrajaya... Pastu Kedah... Pastu Perak... Putrajaya semula... Dan come back to Johor... Jay Emm pulak sambung raya kat Johor.. 

Actually nak kata raya tu tak lah sangat... Tapi lebih kepada urusan rumah baru dan aku busy ulang alik hospital... Sape yang rajin layan Instagram aku memang tahu lah aktiviti aku sepanjang raya...

Ehhh... Banyak pulak aku mengomel... Moh sambung kisah kat New Zealand edisi raya ni... Jomm!

Aku booking Butterfli Lodge ni setahun yang lalu... Aku direct berurusan dengan Butterfli Lodge di SINI... Boleh jugak nak guna booking.com dan sebagainya... Tapi... Selalu jek sold out! So... Lebih senang direct web jek...

Harga satu malam adalah NZD 90.00... Tapi... Tapi... Ada tapi eh... Harga tertakluk kepada perubahan sepanjang tahun... Pihak Butterfli Lodge akan memberitahu kita jika ia berlaku... Haa... Gitew laa katanya...
* "memberitahu kita jika ia berlaku"... Direct translation bafuckkk! Kah Kah Kah....

Nasib aku agak baik... Sebab... Masa aku check-in... Aku dapat harga yang sama dengan harga yang aku booking setahun yang lalu... Huh! Selamat! Nasib baik receptionis tu tak berkira...

Ok... Actually... Butterfli Lodge ni strategik jugak tempatnya... Kalu ikutkan... Senang jek nak cari... Tapi... GPS aku si Beberuk Bebal ni guide aku entah ke mana mana... Terlajak jauh jugak lah...

Sampaikan aku sendiri tak sedar rupanya aku dah sampai Queenstown! Kecik giler rupanya Queenstown tu... Matik matik aku ingatkan sebuah bandar yang gah... Harammmm bukan... Tahap pekan jek! Adehh...

Dah sampai Queenstown tu... Set si Beberuk Bebal menuju ke Butterfli Lodge... Berpusing jugak lah... Tapi tak sesat... Sebab... Aku tak ikut sangat arah yang si Beberuk Bebal kasi... Aku main agak agak jek... Dan akhirnya sampai jugak kat Butterfli Lodge tu... Paling senang nak cari Butterfli Lodge dari bandar cuba ikut signboard nak ke arah Skyline Gondola...

Satu jek kekurangan Butterfli Lodge ni... Parking space! Memang limited parking... Kaw kena parking kat sepanjang jalan rumah orang... Tapi... Tak kena bayar parking laa...

Kelebihannya pulak... Viewnya betul betul mengadap Lake Wakatipu... Memang lawaaa laaa... Seyes best! Kebersihan pon terbaik... Kaw kena bukak kasut untuk masuk ke bilik... Even kat Hall dan Dapur pon tak boleh pakai kasut... Dapur pulak boleh diguna 24 jam! Tak tutup! Receptionist dia pon baik... Sempoi lah...

Inilah Butterfli Lodge...

Rose kuning menyambut We'Ouls... Amboiihhh...

Jay Emm berangan apa kat hujung sana? He He He...

Reception kecik jek...

Ruang tamu... Selesa...

Receptionist yang keja kat sini... Baik... Guide We'Ouls cara nak ke Queenstown Mall... Dekat jek..

Inilah rupa dalam bilik... Selesa jugak...

Ada almari baju besau... Boleh susun luggage dalam tu... Heater.. Cermin... 

Toilet kat luar... Tapi... Ok jek... Tak jauh sangat... Seberang bilik jek... He He He...

Dapur... Serba lengkap... Open 24 hours...

Ruang makan yang selesa...

Pemandangan Lake Wakatipu... Damai!

Pagi esoknya... Lepas breakfast... Aku dapat idea... Disebabkan aku tak jadi ke Glenorchy... Dan... Aku tak dapat bergambar dengan Lake Wakatipu dari jarak dekat... Berkemungkinan akan terjadi lagi masalah angin yang boleh menyebabkan mood hancur nak bergambar dengan baju kurung... Jadi... Aku "Apa kata kita shooting raya kat sini?"... HH dan Jay Emm terdiam... Lama dorang fikir...

Aku pon explain laa nape aku rasa aku dah malas nak shooting raya kat tempat lain... Dan aku rasa... kat Butterfli Lodge pon dah cantik... Akhirnya... HH dan Jay Emm setuju... 

Kebetulan semua orang belum bangun... Memang selesa nak shooting kat sini... Tak ada orang kacau... No photo boom... Ha Ha Ha...

Nahhhh! Maka... Terhasillah shooting raya di sini... Sakan dengan baju kurung... Ha Ha Ha...

Three Stooges... Kain baju silk beli sendiri di HanoiVietnam... Al-maklum tak ada penaja... He He He... Nahhh! Terimalah kad raya dari We'Ouls...

HH melaram... He He He...

Membawang apa tu? He He He...


BERSAMBUNG...

16 comments:

  1. Agak selesa hotel ni cuma parking la prob

    ReplyDelete
  2. Jauhnya awak pergi beraya 😬

    ReplyDelete
  3. Hotel selesa mcm duduk umah sendiri 😬

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya dari kami buat semua readers

    ReplyDelete
  5. Sweet je kan 3 stooges ni 😜

    ReplyDelete
  6. selesa hotel dia.. ayunyaa 3 dara pingitan.. hehe

    ReplyDelete
  7. bestnya berbaju kurung disitu...cantik sangat

    ReplyDelete
  8. Selamat hariraya buat kalian bertiga. Bestnya photoshoot raya kat obersea. Ayu-ayu dan ganteng sih model2nya. Tapi kalau JM pakai spek hitam juga dah macam panca sitara...tarakuca tarakuca ca

    ReplyDelete
  9. Beg-beg je dah penuh lantai....seorang bawa beg berapa banyak ni. Dah macam nak duduk NZ je.

    ReplyDelete
  10. cantiknye view.....wah, semua pkai baju raya...

    ReplyDelete
  11. subhanallah.. cantiknya pemandangannya

    ReplyDelete
  12. Hai SS! Lama kita tak ketemuuuuuu!

    Selamat Hari Rayaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Khayze! Ha Ha Ha...

      Delete
  13. Pemandangan cantik dh kt situ....
    Sesuai nk bergambar

    ReplyDelete
  14. Ya Allah.. Cantik bangat pemandangannya.. Sempat pula shooting raya tu.. Selamat Hari Raya Aidilfitri ye SS..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...