Thursday, 26 July 2018

Kembara Oamaru - Oamaru City

Entry sebelum cubit SINI...


Jay Emm drive slow slow siput jek... Tak pecut laju pon... Slow slow jek dia tekan minyak... Al-maklum masih dara lagi dalam arena rempit merempit di New Zealand ni... Kah Kah Kah...

Aku tak ada mende nak citer sebenarnya... Sebab... Aku just singgah menyinggah jek di beberapa tempat di sekitar bandar Oamaru ni... Dan salah satu tempat yang aku sempat pegi adalah Oamaru Blue Penguin Colony... Tapi... Pasal Oamaru Blue Penguin Colony ni aku citer kat entry lain laa ek... Aku sembang pasal Oamaru City jek dulu... Ok?

Bayangkan lah... Jam 5 petang dah sunyi sepi ok bandarnya... Seolah bandar mati... Entah mana orang Oamaru sembunyi di kala petang ni pon aku tak tahu lah... Dok diam diam kat umah agaknya... Tak nampak batang hidung orang langsung... Batang hidung aku sendiri pon aku tak nampak... Kena tengok cermin baru nampak... Ehhh... Apa aku merepek nihhh???? He He He...

Thursday, 19 July 2018

Kembara Medan - Kualanamu International Airport

Tarikkkk nafassss... Tarik nafassss laju laju... Huhhhhh... Hembusss... Tarik lagi... Adehhh... Penat! Agak lama jugak aku tak ke ke luar negara... Last trip cuma ke Singapore jek... Tahun ni memang aku tak banyak trip ke luar negara macam tahun sebelumnya... Sebab... Aku dan Jay Emm dah melabur untuk pindah rumah baru... Jadi banyak nak pakai duit untuk setup rumah baru... Huh! Eh Eh... Aku bukan serumah dengan Jay Emm taw... He He He... Jay Emm beli rumah kat Putarjaya... Aku kat Johor... Ha Ha Ha...



*** Dugaan Birthday Trip ***

Baiklah... Trip aku ke Medan ini adalah trip Birthday! Birthday sape? Birthday aku ler... Tapi... Nasib aku tak berapa baik... Lagi 3 hari sebelum aku berlepas ke Medan... Aku dikejutkan dengan pemergian Kekanda Sulung ku ke rahmatullah... Kaw boleh bayangkan tak perasaan aku waktu tu? Sudah tentulah perasaan yang bercampur baur...

Di sinilah dugaan aku bermula...