Thursday, 26 July 2018

Kembara Oamaru - Oamaru City

Entry sebelum cubit SINI...


Jay Emm drive slow slow siput jek... Tak pecut laju pon... Slow slow jek dia tekan minyak... Al-maklum masih dara lagi dalam arena rempit merempit di New Zealand ni... Kah Kah Kah...

Aku tak ada mende nak citer sebenarnya... Sebab... Aku just singgah menyinggah jek di beberapa tempat di sekitar bandar Oamaru ni... Dan salah satu tempat yang aku sempat pegi adalah Oamaru Blue Penguin Colony... Tapi... Pasal Oamaru Blue Penguin Colony ni aku citer kat entry lain laa ek... Aku sembang pasal Oamaru City jek dulu... Ok?

Bayangkan lah... Jam 5 petang dah sunyi sepi ok bandarnya... Seolah bandar mati... Entah mana orang Oamaru sembunyi di kala petang ni pon aku tak tahu lah... Dok diam diam kat umah agaknya... Tak nampak batang hidung orang langsung... Batang hidung aku sendiri pon aku tak nampak... Kena tengok cermin baru nampak... Ehhh... Apa aku merepek nihhh???? He He He...

Banyak kedai pon dah tutup...

Jalan jalan... Sana sini kedai tutup... Hampaaaa... Sebab tak dapat usha souvenir kat sini... Jay Emm buat apa situ?

Disebabkan banyak kedai tutup... Aku pon dah mati kutu tak tahu mana nak pegi... Jalan sampai hujung... Tengok tengok.. Ehhh... Ada Coundown Shopping Mall laa... Pe lagi... Marilah kita membeli... Ha Ha Ha...

Ada Tugu... 

Ni haa Countdown... Bukak tiap hari jam 7 pagi sampai 9 malam... Parking pon free...

Aku nak beli... Tapi... For sure HH dan Jay Emm tak kasi... Adehhh...

Ini Smarties... Comel kan...

Jay Emm tu muncung kira kerugian ke tu? He He He... HH dah hilang pedoman... Semua dia nak angkot... Ha Ha Ha...

Aku geram jek tengok iTunes Card tu... Berleluasa dijual kat sini... Adehhh...

Tak yah gado... Sorang satu... Sedap giler wehhh...  Pink tu sape punya? Keh Keh Keh...

Ini bangunan Mahkamah Oamaru... Kecik giler... Tapi cantik...

Dapat usha luar pagar jek lah... Unless kaw buat jenayah... Dapatlah kaw berlama kat dalam tu... Keh Keh Keh...


BERSAMBUNG...

25 comments:

  1. shopping complex dia ramai orang tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ramai pon... Bandar hantu.. Kul 5 dah lengang...

      Delete
    2. tu lah.. nampak kosong je.. takkan pukul 5 dah tido?

      Delete
    3. sebab tu org suka keje NZ... waktu keje pendek gaji beso... 😬

      Delete
  2. alamat rumah still sama or dah pindah rumah baru?

    ReplyDelete
  3. Jm wat muka gitu kalau busuk. Tapi aku tak kentut kot.

    ReplyDelete
  4. Aku hilang pedoman??? Ko siuman sangat ke? Apa aku amik .. ko pun nk sama.

    ReplyDelete
  5. Ko nk beli tengkorak gitu. Mmg tak la aku setuju.

    ReplyDelete
  6. Dh xde soping sangat weh. Tu jek yg ada.

    ReplyDelete
  7. Cepatnya depa menyorok kat rumah kan. sunyi dan sepi bandar dia. Orang tak ramai kut

    ReplyDelete
  8. Scary candy bowl tu menakutkan je bekasnya. kalau akak tak berani nanti termimpi-mimpi

    ReplyDelete
  9. Itew pemandu berhemah kat NZ tp kat msia mcm pelesit bwk 😬

    ReplyDelete
  10. Kah kah kah kita nampak batang hidung awak..mancung

    ReplyDelete
  11. Pekan ni sunyi ..org pun boleh bilang je..pesal bambam sgt si jay emm tu terlebih zat agaknya..ptg tu sejuk semua org dok depan heater dlm rumah 😬

    ReplyDelete
  12. Tengkorak tu?? Jgn carik pasal..kang semua org x leh tdo

    ReplyDelete
  13. Air kotak pink tu..mesti la i nyeee..awak tu kalau ada warna biyu mesti awak nak jgk kan 😬

    ReplyDelete
  14. Omak aih.. Sunyi sepi.. Nak susu pink tu.. Kikikiki..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...