Wednesday, 29 August 2018

Kembara Rakaia - Salmon World

Entry sebelum boleh gomol SINI...


Dah puas bergomol dengan segala bungaan kat Ashburton Domain... Aku pon gerak lah ke Salmon World... Perjalanan lebih kurang 30 minit... Jarak lebih kurang 29 KM...

Nampak tak? Betapa rajinnya aku bukak map... He He He...

Niat di hati ada lah jugak nak merasa ratah Salmon kat situ... Tapi... Bila aku riki kaji selidik... Ada makanan terlarang dihidangkan sekali dalam menu... Haaa... Bacon... Tahu tak Bacon? Bacon atau nama kejinya Babi... Ha Ha Ha...

Arghhh! Malas laa nak citer pasal Bacon membacon ni... U'Ouls fikir sendiri laa ye... Walau dalam Salmon tu tak lah dihidangkan bersama Bacon... Tapi... Bacon tu dimasak dengan dapur yang sama kan? Cuma.. Kalu dah was was tu... Tak payahlah makan... Kaw bukak bukak bekal sendiri sudah...

Sampai jek Salmon World... Si HH ni memula parking belakang... Tapi... Beralih ke depan... Sebab... Macam leceh nak keluarkan bento bagai... Dan tak payah risau... Parking kat sini Free...

Rakaia Welcomes You katanya... Ahhh! Tak welcome pon aku datang jugak buat muka tak malu... He He He...

Selamber jek We'Ouls picnic kat sini... Betul betul kat depan Salmon gergasi tu... Nyaman wehhh mentekedarah kat sini... Tak ada orang kacau pon... 

Lepas makan... HH dan Jay Emm gilir gilir cuci bento... Aku pulak jaga barang... Memang senang picnic kat sini dekat dengan toilet... Senang nak cuci...

Ini lah Salmon World.. Actually memacam aktiviti yang U'Ouls boleh buat kat sini...

Jom tengok apa ada kat Cafe...

Ada Visitor Centre...

Besau Cafe...

Nak lepak lama macam malas... Aku running masa... 

Dah jenguk lebih kurang kat Salmon World tu... We'Ouls pon tak nak buang masa... Tak nak berlengah lagi... Teruskan perjalanan ke Christchurch City Centre...

Layan view kiri dan kanan...

Lori kontena memang banyak sepanjang jalan...

Tu dia.... City Centre lagi 11 KM...

Tak banyak view menarik sepanjang jalan ke City Centre.... Agak membosankan jugaklah... Plus... Suhu agak panas...

4 comments:

  1. Betul tu.. bila dah was was baik tak yah makan..

    ReplyDelete
  2. Sob... sob... dh balik dh rupanya... bila nak dtg lagi ni!!!!

    ReplyDelete
  3. Baru berangan nk mkn fesh salmon..dpt bergambo dgn replika salmon pun jadik laaa

    ReplyDelete
  4. Sonok picnic cuaca sejuk..sedap woo mkn..tgh lapar plak..bento la jadi pilihan..tambah plak si Jay Emm jenis x tolak rezeki pastu badan naik x reti nk diet 😬

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...