Monday, 8 October 2018

Kembara Auckland - Kiwi International Hotel

Entry sebelum boleh kaji SINI...


Kalau U'Ouls berada di Auckland City... The best stay adalah di sekitar Queen Street... Nak gerak ke mana mana pon senang...

Dalam banyak banyak hotel di Queens Street ni... Aku pilih untuk stay di Kiwi International Hotel? Nape tak Apple ke Mango ke betik ke buah keras ke? He He He... Ehhh... Dah Kiwi jek yang ada... Aku ngap aku telan... Ehhh... Banyak pulak tanya... Keh Keh Keh... 

Harga satu malam di Kiwi International Hotel cuma NZD 99.00 untuk bertiga... Inilah harga yang termampu aku boleh bayar... Hotel lain lagi mahal berdentum... Adehh...
Bukit tongek namanya... He He He...

Most pekerja hotel ni adalah orang Mauri...

Bag tu dah macam orang nak kawin lari... Keh Keh Keh...

Boleh lepak sini kalu nak...

Ini lah bilik aku... Katil untuk bertiga... Bilik ni cuma ada sinki aje...
Shared Bathroom kat luar bilik...

Bilik mandi...

Sebenarnya kan... Aku paling benci kalu stay hotel yang kena Shared Bathroom... Tapi... Apa pilihan yang aku ada? Di sebabkan kangkangan aku adalah duit.... Opsss silap... Bukan kangkangan tapi kekangan... Keh Keh Keh... Maka aku pon butakan mata jek berkongsi bilik air... Kena butakan mata beb... Negara Omputih ni memang banyak betik masak ranum.... Size NZD lah katakan... Keh Keh Keh... Lagipun aku just fikir nak tido semalaman jek bukan nak berumahescalator kat sini terus... He He He...

Ok... Ini tips dari aku ler... Kalu U'Ouls terpaksa Shared Bathroom... Jangan pergi sorang sorang ek... Kena berteman... Kadang bahaya jugak sensorang ni... Biar ada orang tunggu kita hingga selesai urusan bisnes kita dalam jamban tu... Biar lambat asal selamat... He He He...

Aku agak seram jugak Shared Bathroom kat Kiwi International Hotel ni... Sunyi semacam... Dah lah jauh dari bilik tido... Nasib baik tak ada hantu gigi macam kat Leith Valley... Keh Keh Keh... Cuma... Seksa sikit lah kalu nak terberak terkencing tengah malam... Kadang aku malas nak amik  wuduk kat bilik air... Jadi aku guna sinki dalam bilik tido jek... Kaw bayangkan cemana aku julur kaki kat sinki untuk berwuduk... He He He...

Hari terakhir aku kat Kiwi International Hotel ni... Si HH pegi sedekah balance pasta yang tak habis kat Maid bangsa Mauri kat keja kat sini... Dorang senyum jek... Mostnya peramah dan tak sombong walau badan dorang beso bagak... He He He...



BERSAMBUNG...

15 comments:

  1. nak juga tengok org mouri tu...huhu

    ReplyDelete
  2. HOTEL ATAS BUKIT....MESTI CANTIK VIEW DIA KAN

    ReplyDelete
  3. Mmg highly recommended la kiwi hotel ni..jln kaki jek nk ke area auckland town tu..strategik! Nk balik eport just tggu bus seberang jpn jek

    ReplyDelete
  4. Mestila kiwi hotel..namapun new zealand bumi kiwi..kalau durian hotel tu baru malaysian 😬

    ReplyDelete
  5. Org maori beso gilak! Tggi kulit gelap sikit rambut ala2 org asli 😬

    ReplyDelete
  6. Bukit tonggek tu kalau JM yg jalan kat bukit tu mmg tonggek abis 😬

    ReplyDelete
  7. Betik masak ranum??? Manis tu..nk sikit 😬

    ReplyDelete
  8. Toilet dia mmg agak seram la..depan laluan tangga mmg kena berteman..pepagi buto kalau rasa nk kencing baik kejut kwn ajak teman

    ReplyDelete
  9. Berumahecalator ek???? Hihhii baik berumahlift mcm dato vida 😬

    ReplyDelete
  10. Bila nk repeat nz ni..rasa dah lama x kuar obersea..rindu bau eport rindu nk tgk stewardes air asia πŸ˜‚

    ReplyDelete
  11. cantik hotel tu...share bilik teringat zaman tinggal hostel plak....

    ReplyDelete
  12. Nasib dok semalam ja. . Part share toilet xbest...

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...