Friday, 2 November 2018

Kembara Auckland - Halal Eateries I

Entry sebelum boleh kunyah SINI...


Adehhh... Mood kemalasan aku nak mengupdate entry New Zealand berada pada paras ke laut nampaknyaaa... Ha Ha Ha... Dasar pemalas betul! Tapi semalas malas aku... Tak semalas Jay Emm lah... Jay Emm tu bukan tahap malas dah... Monopos terus dari dunia blogging... Matikk laaa nakkkk... Ha Ha Ha.... 

Sebenarnya... Aku banyak mende nak kongsi saat saat akhir aku kat Auckland ni... Antaranya kisah airmata sadis yang tetiba gugur di Airport... Bukan sebarang airmata ye Aci... Dan tak ada kena mengena dengan Jay Emm atau HH... Kisah ni jadi viral di Malaysia... Bersepah kat Media Sosial dan siap masuk peti telebesen lagi... Haa... Dasyat tak dasyat laaa... Ha Ha Ha... Itu pon kalu ada yang perasan dan amik tahu lah... Adehhh... Entahlah... Tak tahu lah aku nak citer ke tak? Citer ke tak? Citer ke tak? Ada ke orang nak baca? Ha Ha Ha...

Oklah sementara aku fikir nak citer ke tak... Aku sembang Halal Eateries dulu laa ek kat entry ni... He He He... Actually... Aku ternampak beberapa kedai halal sekitar depan Sky Tower... Aku teringin nak mencekik... Lagi pon kat luar tu hujan... Jadi... Meh lah lepak dulu...

Aku tak ingat apa nama Restoran ni... Sebab kat luar kedai tak ada signboard... 

Pilih jek menu apa kaw nak...

Aku amik menu ni... Fish filet... Kentang dia besau bagak... Berganda ler dari Malaysia... Gehtar tu sebenarnya sebatang pen... Ha Ha Ha... Jay Emm hadiahkan untuk aku... Dia beli kat Countdown yang sederet dengan restoran ni...

HH order Ayam Guring untuk dia... Ha Ha Ha...

Moh ler teruskan perjalanan...

BERSAMBUNG...

28 comments:

  1. Hi salam SS ku sayang dengan trio travelnya..apa kabar?? harap SS dah sihat lepas admitted..muah ciket

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu ada doa untuk SS.. Doakan SS sihat semula ye mak... 😘

      Delete
  2. Apa kes itu yang viral..mak tak hambek tau ni..cer citerrr

    ReplyDelete
  3. cantik gitar tu...xsangka plak tu pen sebenarnya...

    ReplyDelete
  4. Huh drama air mata apa lagi weh...

    ReplyDelete
  5. gehtar comel biru beb....mai secawan eh

    ReplyDelete
  6. Apa kebebdanya jang oiiii yang viral tu...meh citer sikit *ala-ala makcik bawang menyibuk*

    ReplyDelete
  7. Tahap monopos eh? Cisss πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  8. Baca senapas jek..dah abishh..pendek na

    ReplyDelete
  9. Cekci tul pen awak tu..pinjam 😬

    ReplyDelete
  10. Itew dah baca citee viral tu 😜

    ReplyDelete
  11. Hamboi.. bahagianya muka kakak dapat makanan..

    ReplyDelete
  12. fuh first time entry pendek SS tulis. tak puas nak baca. get well soon SS.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...