Tuesday, 4 December 2018

Kembara Guangzhou - Shangxiajiu Pedestrian Street

Entry sebelum boleh jenguk SINI...


Dari Restaurant Halal di jalan Dishifu Lu... Aku pon jalan lah menuju ke Shangxiajiu Pedestrian Street... Jenuh jugaklah menapak... Tapi... Disebabkan suhu hari ni nyaman... Tak rasa penat pon... Sesekali angin sejuk menerpa muka... Wahhh! Terasa aku seolah sedang bercanda di pasiran pantai... Kita bersama memadu asmara... Cinta setia... Ehhhhhh... Ha Ha Ha...

Orang kata... Shangxiajiu Pedestrian Street ni tempat nyoping... Harga dah tak payah tawar... Dah memang manis katanya... Ha Ha Ha... Pada aku... Ok lah... Ada barang yang murah... Ada yang mahal...

Si HH dan Jay Emm sambar wallet offer CNY 10.00 sebijik... HH beli satu jek... Jay Emm rembat sampai 2 bijik design yang sama... Aku tak tahu dia beli lebih untuk sape? Tak kan untuk diri sendiri sampai dua? Adik beradik dia lah kot... Entah!

Kalu nak beli Luggage Bag murah boleh lah survey kat Shangxiajiu Pedestrian Street ni... Kaw boleh dapat bag Cabin dengan harga CNY 80.00... Kalu nasib kaw baik boleh lah cuba tawar lagi dan dapatkan harga lebih rendah...

Aku tak beli apa apa pon... Sebab... Tak ada yang menarik perhatian aku... Banyak barang ladies type jek... Souvenir pon tak murah... Lagi pon... Aku ke sini just nak survey market jek... Cuma Jay Emm baik hati belikan aku Pen ukiran kayu Doraemon... He He He...

Nampak tak palang besi bulat tu... Canggih wehhh... Time ada kenderaan nak lalu... Palang tu akan masuk bawah tanah...

http://scdhaseinphoto.blogspot.com/
Banyak kedai... Tak larat nak jengah satu satu pon...

Sini pon hado...

Jalanlah kaw sepuas hati... Hari bekerja biasa pon ramai orang... Kalu weekend aku rasa tak nampak jalan kot...

Jalan lagi...

Bag yang Jay Emm pegang tu unik weh... Bag tu glow in the dark... Kalu gelap... Bag tu dah macam lampu... Terang giler... Warna pon lawo...

Lu nak tengok magik tak? Burung Tok ni boleh jadi Biawak Komodo taw... Kejap dia masuk sangkar kejap dia terbang taw...  Kejap leher dia panjang... Kejap leher dia pendek... Ha Ha Ha...

Jay Emm dan hasil tuaian di tangan...

HH dan Jay Emm tawaf kedai!

Teko Tok skit punya beso... Cawannya kecik beno...

Jalan punya jalan... Sampailah aku di skrin beso ni... Meriah kat sini...

Banyak shopping mall tapi aku tak masuk... Cam malas... Orang ramai beno...


BERSAMBUNG...

16 comments:

  1. Replies
    1. Amboi kak nieda..sampai 2x komen yg sama..kena tawaf lg x dpt brg nk beli 😬

      Delete
    2. Ingat Tak masukk.tak pa pree...hihi

      Delete
  2. Best gak pegi sini pe taknya..kalau dh dompet leh dpt rm6 mcm mana x rembat 2 bijik 😬

    ReplyDelete
  3. Tempat ni sesuai utk ladies type mcm Jay Emm jek x sesuai dgn SS πŸ˜‚

    ReplyDelete
  4. Jay Emm pun kekadang mcm biawak komodo ahaahha

    ReplyDelete
  5. Rambang mata jgk awalnya masuk area ni tp dok mikir mgkin tempat lain leh dpt lagi murah so kita ‘simpan’ dulu..survey market dulu 😬

    ReplyDelete
  6. Adeh! Nampak nya entri SS akan complete dulu..Jay Emm nye entri dh mula tertangguh

    ReplyDelete
  7. palang turun dalam tanah...mcm dlm movie...glow in da dark...uniknye...

    ReplyDelete
  8. harap sangat satu hari nanti boleh pi gouangzhou

    ReplyDelete
  9. SA dah pernah pi sini tapi Sabtu masa tu...memang merembik manusia sepanjang pedestrian tu...penuhhhh....dapat la bergambar tengah2 orang yang berkerumun tu...nanti nak cari balik la mana pergi gambar tu semua...

    ReplyDelete
  10. bersih je kwsn dia..kt Malaysia x jumpa lg palang auto terbenam tu

    ReplyDelete
  11. Dapat jgk hadiah dr Jm..mesti cute doreamon tu

    ReplyDelete
  12. Hahaha.. tak menahan caption bawah gambar..

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...