Friday, 8 February 2019

Kembara Hanoi - Al-Noor Mosque Halal Food

Entry sebelum boleh jejak SINI...



Ehhhh... Dah lama aku tak tulis pasal kisah aku di Vietnam roperrrnya... Nyaris nyaris nak lupa... Adehhhh... Tu lah asik busy tulis pasal Guangzhou jek... Tapi... Tak pe... Aku try sambung balik Vietnam ni sebelum susu menjadi keju...  He He He...

Haaaa.... Lepas aku berkeliaran di Cho Dong Xuan Market dan sekitarnya... Marilah kita isi perut dulu... Usus besar usus kecik dah menjerit jerit nak mentekedarah... Moh lah cari makanan halal!

Cara paling tersenang nak cari makanan atau restoran halal adalah dengan mencari lokasi Masjid... Kebiasaannya lahhh... Area masjid akan ada jual makanan halal.. Tak kiralah kedai runcit halal atau restoran halal...

Nak cari Masjid pon tak susah... Carilah Al-Noor Mosque... Kedudukan Masjid ini tidak lah jauh dari  Cho Dong Xuan Market... Lebih kurang 170 Meter jek... Tapi... Entah cemana aku boleh terlajak simpang... He He He... Terjalan jauh skit... Tapi tak apa.. Masih dalam radar yang sama... Dan tak rugi pon kalu kaw tersalah jalan kat sini... Sebab... Kiri kanan kaw semua kedai... Boleh lah cuci mata nak menyoping... Tak gitew??? He He He... 

Jalan punya jalan... Sampailah aku di Al-Noor Mosque... Niat di hati nak solat kat sini sekali... Tapi... Aku nak mencekik dulu baru solat... Next Entry aku citer pasal Al-Noor Mosque pulak ek... Sabor!

Toleh kiri... Toleh kanan... Ehhh... Mana Restoran Halalnyeeeee???? Tak ada pon! Riki riki... Rupanya... Restoran tu berada kat dalam kawasan Masjid... Pintu masuk restoran ada kat tepi... Laaaaa... Awat tercerok beno??? Ahhh... Tak kesahlah... Janji jumpa!


Haaa... Tuuu dia... INSIDE... Kat dalam ye Aciiii... Ms. Zainab sape pulak??? 

Ha Noi Muslim Community...

Haaa... Inilah Restoran Halal Food tu.. Kecik jek...

Meh masuk dalam.... Rekaan dalamannya biasa aje... Kena bukak kasut... Tu yang pakai slipor tu pelayannya... Seksi pakai suar pendek nampak bulu kaki... Ha Ha Ha...

Memacam ada... Cekiklah kaww... Ha Ha Ha... Cuma harga makan tu dalam VND 70,000 ke atas... Lebih kurang RM 12.00 laa untuk satu menu...

Sup sayo dia ni pon seksi... Sekali ngap... Mecik recik hawauuuu... Ha Ha Ha...

Aku paling suka Nasi Goreng Seafood ni... Sedap wehhh.. Sotong dia... Udang dia... Menggoda habissss masuk mulut kaww... Ha Ha Ha...

OK... Tu jek nak citer... Memang kunyah laju laju... He He He...



BERSAMBUNG...

35 comments:

  1. Adoi.. sedih perut kita tengok gambar makanan tu.. 🀣🀣🀣 kemain sup sayur dia.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nahhh tisu lap perut tu... he he he

      Delete
    2. hahaha.. adeke bagi tisu je..
      Yeah!! komen first.. hahaha..

      Delete
    3. Komen first ek? Nak hadiah tak? Kalu nak... Bagi alamat surat menyurat... Emailkan ke scdhasein.photo@yahoo.com... Dah email address nanti drop komen kat sini ok... Thanks...

      Delete
    4. Ampun.. tak perasan komen balas SS nie..
      Sha dah hantar email dah.. TQ so much SS..

      Delete
  2. Alahai kecil je kedainya. Comel je.

    ReplyDelete
  3. Susu jadi keju pun sodap 😬

    ReplyDelete
  4. Usus menjerit??? Krokkk krookkk tu usus ke yg bunyik ahahaah

    ReplyDelete
  5. Adoiii..JM nye wntei hanoi pun dh tenggelam..ntah bila nk update..dok layan demand lak hihihih

    ReplyDelete
  6. Itew dh pandai cuci mata dh skrg 😬

    ReplyDelete
  7. Nikmat nya la hai..jumpa nasi kat luar negara..perut nasi mcm JM ni kalau x masuk nasi menyanyi x benti benti la..berangan nak kurus x kurus kurus heeheh

    ReplyDelete
  8. nasi goreng seafood fav mak ni..pi mana2 pn akn order yg ni..nmpk gmbr pn dh tau sedap

    ReplyDelete
  9. setting resto mcm kt umh gaya..pho ada tak

    ReplyDelete
  10. wow br perasan blog SS ada live chat..mmg selalu live ke ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab ramai yang nak email... SS mana lah ada masa cek email pon... Jadi boleh lah drop msg kat situ...

      Delete
  11. Seafood nasi goreng mmg mabeles. Nak Pula Kaya seafood Dlm tu

    ReplyDelete
  12. kecik nya kedai, alhamudulillah ada jugak atleast

    ReplyDelete
  13. Soup sayur tue memang merecik recik πŸ˜€πŸ˜€

    ReplyDelete
  14. Ala...keciknya macam kat rumah je. Tapi nasi goreng seafood...pergh nampak sodap.

    ReplyDelete
  15. Mekasih for entry nya ss .. kita mmg beria nak pi sblh sana.. muahsss ciked

    ReplyDelete
  16. Kita pergi dia tutupppp masa tuuu.
    Sedih.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...