Wednesday, 13 February 2019

Kembara Hanoi - Hoan Kiem Lake

Entry sebelum boleh jengah SINI...


Aku penuhkan aktiviti sebelah petang dengan meronda ronda sekitar Old Quarter... Aku tak amik sebarang kenderaan ek... Guna kudrat tapak kaki jek melangkah... 

Setiap langkah.. Aku dok perhati kiri kanan... Tengok orang... Banyak kedai jual memacam... Dan yang menjadi perhatian aku adalah nama jalan... Most nama jalan di sini akan bermula dengan 'Hang'! Tu diaaaa... Kaw ingat kat Melaka jek ada Hang... Kaw ingat kat Kedah, Perlis, Penang jek pakai Hang??? Sini lagi banyak lah kaw punya Hang! Ha Ha Ha...

Seyes wehhh... Memacam Hang ada... Hang Cot...Hang Bac... Hang Buom... Hang Cing pon ada bila kaw terkencing atas jalan dan tak basoh... Kah Kah Kah... 

Haaa... Dok leka Hang sana Hang sini... Ehhhh... Sampai lah aku kat Hoan Kiem Lake... Apa ada situ? Hoan Kiem Lake ni memang famous di Hanoi ni... Tapi... Aku tak lah cover semua area tasek ni... Besau bafuck wehhh tasek ni... Kena bertapak tapak kaki kaw menapak... Mana larat... So... Aku cover beberapa tempat jek...

Moh! Layan gambaq... He He He...         

Pintu masuk ke Hoan Kiem Bridge adalah ikut arah ke Ngoc Son Temple... Tak ada bayaran entrance dikenakan... Free jek..

Meh masuk mehhh... Buat muka tak malu macam si HH tu... Ha Ha Ha...

Inilah namanya The Huc Bridge... Jambatan merah ini yang menghubungkan Ngoc Son Temple dengan Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake ini juga dikenali sebagai "Lake of the Returned Sword" atau "Lake of the Restored Sword"...

Ini Puteri Tasek... Comel kan dia? Siap pakai tudung... He He He... Ok.. Jangan lupa masukkan 20 sen lagi dalam tabung atas pujian... He He He...

Di hujung sana tu ada Tortoise Island... Sorry aku tak cover sampai situ...

Berduyun manusia nak nengok Jambatan Merah tu...

Gigih dua budak suar ijau tu manjat...

Munge munge cinta di sini... Misha Omar jek yang tak ada... Sampai bila? 

Keindahan tasek ditemani ribuan munge munge...

Beza awak dengan bunga... Bunga mekar di taman... Awak mekar di hati saya... Ciaaaa... Ciaaaa.... Ciaaaa... 

Awak ni ibarat bunga lah... Saya ni ibarat aiskrim... Bila saya tengok awak menguntum senyum... Saya pulak cair... Ciaaaa... Ciaaaa.... Ciaaaa... 

Awak tahu tak nape air tasek tak manis? Sebab yang manis manis semua ada pada awak... Ciaaaaa... Ciaaaa...

Awak ada nampak jambatan tak? Jambatan apa? Jambatan menuju ke hati awak... Ciaaaa... Ciaaaa....

Dahhhh... Jangan nak ciaaaa ciaaa sangat... Jom... Merambu tempat lain pulak... Ehhh... Aku terbau kopi...


BERSAMBUNG...

18 comments:

  1. Hahahaha amboiiiii bercia-cia bagai....eh bunga tu bukan bunga taik ayam ka?

    ReplyDelete
  2. Comelnya puteri tasek tu..dah berpunya belum

    ReplyDelete
  3. Amboiii ciiaaa ciaaa sangat.. ahaahha..sbb manis tu dah ada kat Jari Manis kih kih kih

    ReplyDelete
  4. Awak tahu tak kenapa jambatan tu warna merah bukan warna biru?

    Tak tahu kan?

    Sbb..kalau jambatan tu warna biru..sy tak boleh tido malam teringatkan awak ciiaa ciaaa ciaaa

    ReplyDelete
  5. Awak tahu tak beza antara bunga dan awak?
    Tak tahu kan?
    Bunga tu nampak cantik tapi awak nampak encem ciaa ciaa ciaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak tahu tak apa persamaan awak dengan bunga?
      Bunga wangi... Awak Akim mewangi... Kah Kah Kah...

      Delete
  6. kelakar betul entry ni, gambar bunga pun boleh jadi bahan macam2. hihi...

    ReplyDelete
  7. manyak syokk oo lepak sini..sejuk nyaman..bunga banyak..

    ReplyDelete
  8. tak beragak SS punya pick up line.. buat Sha tersenyum depan PC sensorang.. hahahaha

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...