Tuesday, 9 July 2019

Kembara Medan - Sinabung Hills

Entry sebelum boleh perah SINI...


Adehhh... Jenuh weiii nak habiskan entry Medan ni... Ha Ha Ha... Tak larat nak memerah otak mengingat detik... Dah genap setahun rupernya aku tinggalkan Medan... Trip Medan ni pon adalah trip besday aku last year... Sekarang dah Julai 2019 weiiihhh... Adehhh laaa... Makin tua dah aku ni... He He He...

Ok... Moh aku bebel skit pasal Sinabung Hills... Actually... Banyak lagi aku nak citer kisah sebelum aku sampai kat Sinabung Hills ni... Tapi tu nanti aku citer kat entry lain ek...

Aku stay kat Sinabung Hills ni cuma satu malam aje... Harga cuma IDR 540,000.00... Sinabung Hills ni adalah resort... Kiranya... Ada class skit lah... Luas... Selesa... 

Dan staff kat sini tersangatlah sporting... Bayangkan eh... We'Ouls ni bertiga... Katil pulak dapat single bed memang untuk berdua... The best part is... Staff kat sini siap tolong tolak cantumkan katil supaya We'Ouls dapat tidur bertiga! OMG! Kalu kat tempat lain sure kaw kena marah atau kaw sorok sorok nak bawak lebihan orang dan pelan pelan cantum katil betul tak? Tapi kat sini... Siap staff tolong buatkan... Dan langsung tak kenakan extra bed ke pe... Terbaikkk!

Salah satu sebab nape aku pilih Sinabung Hills ni... Sebab... Dekat dengan bandar... Angkutan pon lalu lalang depan Hotel... Tak payah kaw susah payah... Tunggu aje laa depan tu... Mesti ada jek angkutan lalu... Senang gilak!

Lepas check-in We'Ouls keluar ke Pasar Buah... Tapi next entry lah ek aku citer pasal Pasar Buah tu... Dan balik dari Pasar buah... We'Ouls meronda ronda sekeliling Sinabung Hills ni... Sinabung Hills ni luas gilakkk... Memang puas ahh meronda... Plus... Memang lawa tempat ni... Sejuk dan berkabus!

Sinabung Hills... Kat depan ni lah kaw tunggu Angkotan...

Indah kan pemandangan dari depan...

Bungaan merimbun...

Comelkan bunga ni...

Ada taman yang tersangatlah luas...

Ada swimming pool... Kat sinilah aku berselisih dengan beberapa orang dari Malaysia... Tapi... We'Ouls tak bertegur sapa....

Besau Swimming Pool sini...

Nampak tu... Luas lagi... Kat memana jek kaw boleh melepak...

Ada pondok atas pokok....

Boleh tahan gayat...

HH selfie atas pokok... Ha Ha Ha...

Jom minum petang...

Makan laa apa kaw nak makan... Semua buffet...

Tempat makan pon luas... Banyak meja disediakan dalam dan luar...

Kabus! Sejuk!

Ini toiletries yang disediakan...
Satu kekurangan Sinabung Hills ni adalah toiletnya... Ada bau hancing yang melekat... Dan keje aku adalah mencuci toilet ni setiap kali aku nak guna... Adehhh...

HH menyorok kat situ... He He He...

Bilik yang luas... 

Ni lah katil siap cantumkan... Ha Ha Ha...

Amboihhh... Kemain silang panggung kaw ye... He He He...

Malam tu... HH tanya aku... Nak makan kat luar ke? Aku macam malas... Dan penat... So... Malam tu order makan dalam bilik jek... Menunya adalah Nasi Goreng Seafood... Yummy!

Jom melantak Nasi Goreng Seafood... Rasa? Boleh lahh...

Disebabkan aku penat... Jadi... Aku tertido awal... Dan... Tetiba... Ada pintu diketuk... Aku macam mamai mamai... HH kejut aku dari tido... Dan... Jeng Jeng Jeng... Muncullah kek besday aku depan mata! Ha Ha Ha... 

Walaupun surprise ini sudah boleh ku jangka... Sebab... Aku ni sejenis boleh hidu... Mungkin dah biasa dengan surprise kot... Ha Ha Ha... Aku sendiri tak tahulah preparation di belakang tabir antara HH dan Jay Emm... Tapi... Effort count first! Bukan senang nak surprisekan aku... Kah Kah Kah...

Inilah kek besday aku! Tampan anggun kacak jelita... He He He...

Banyak ni jek yang We'Ouls termampu makan... Besau!

Million Thanks to HH dan Jay Emm yang bersusah payah arrange semua ini untuk aku... Sesungguhnya meraikan ulang tahun hari lahir di Sinabung Hills ini adalah antara yang terindah dalam hidup aku! 

Agak agak... Ada lagi tak surprise? Kemain demand kaw ye Aci... Kah Kah Kah...


BERSAMBUNG...

40 comments:

  1. Penat nk surprise... ko dengki jek plan aku...

    ReplyDelete
  2. Mula la mende2 senang jadi susah... plan dh cantik... mula ko nk ubah itu ini...

    ReplyDelete
  3. Tapi takpe la... usaha yg penting kan...

    ReplyDelete
  4. Happy birthday in advance...

    ReplyDelete
  5. Hadiah aku mana? He He He... Dapat sebijik Hotwheel pon jadik arr.. Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  6. Ye la... kalau ko pilih hotwheel... botol air takde la... nk mana ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la kalau bole dpt dua... napa nak dpt 1 kan!!!

      Delete
    2. mende boleh bazir buat apa nak jimat kan... ha ha ha

      Delete
    3. Ko dh dpt dua2... upah lain pun aku dh bayar... mana hasil kerja????

      Delete
  7. untung le sambut birthday kat obersee

    ReplyDelete
  8. Wahhh siap ada Suprise lagi ni. .

    ReplyDelete
  9. Cantik tempatnya...kalau saya pergi bercuti kat sana confirm idea buat penulisan akan mencurah-curah...sebab tu saya akan pastikan selalu bawa buku dan laptop bagi elak idea tu hilang. apa pun nice sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi ke orang guna laptop zaman sekarang ni?

      Delete
  10. Cantiknya munge-munge berkembang. Selamat ulang tahun SS. Semuga Allah lindungi dan berkati serta melancarkan segala impian dan kehidupan SS bersama tersayang. Muah ciket

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak... Aminnnnnn... Muahhhh muahhhh...

      Delete
  11. Setahun sudah trip ni? Abislah! Bila JM nk up entri ni..blog dah busok dah 😬

    ReplyDelete
  12. Best stay kat sinabung hill ni..bilik beso..sejok plak tu..tdo mlm rasa x nk bgn pg..best tdo pelok pelok 😬

    ReplyDelete
  13. Hihihhi mmg sush nak surprisekan SS ni nanti kita yg seprais sendiri

    ReplyDelete
  14. Besday thn ni..awak seprais tak? Dpt delivery gift 😬

    ReplyDelete
  15. Selamat hari lahir SS sayang..besday girl on julai..stay cute kacak jelita dan sihat selalu aminnnn

    ReplyDelete
  16. saya pernah stay kat sini dulu, tahun 2011. tenang dan sejuk je tempat ni

    rindu medan sebab banyak makanan sedap

    ReplyDelete
  17. Cantiknya.. Saujana mata memandang.. dengan kabus dan bunga bungaan.. Pastu swimming pool pun besar.. best berendam ini kalau bawa anak-anak.. hehehe..
    Ceh.. tak menjadi suprisenye ye.. udah dapat di hidu.. takpe.. usaha tu yang mahal..

    ReplyDelete
  18. tak yah surprise aarr cakap depa, cakap je siap2.. malam ni kami nak ketuk pintu bawak kek.. kau buat2 tidur.. HAHAHAHAHA

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...