Wednesday, 23 October 2019

Kembara Hanoi - Bamboo Boat Tour

Entry sebelum boleh singgah SINI...


Dalam entry ni aku tak banyak sangat nak berceloteh... Just layan gambar aje laa ek... Hu Hu Hu...

Ferry dah nak menghampiri Jeti... 

Jeti Halong Bay...

Actually... Zaman aku ke sini... Masih ada lagi sejenis Bamboo boat yang bulat tu... Tapi tak banyak... Rupa dia macam dulang tampi beras jek... Ha Ha Ha...Tapi... Aku tak rasa secure sangat naik sejenis itu...  Aku naik bamboo boat macam sampan... Tak nampak sangat kebambooannya... Ha Ha Ha...

Sebelum aku decide nak naik Bamboo Boat tu... Aku nak tengok rupa parasnya dulu... Kacak ke idok... Sama padan ke idok bila direnjis renjis dipilis dengan percikkan air Halong Bay tu.. Kah Kah Kah... Bila aku tengok siap jacket keselamatan semua... Baru lah ada skit keyakinan aku... Al-Maklumlah... Aku ni tak reti nak berenang renang hitik... Buatnya aku terkuak lentang saat Bamboo Boat tu coner baring... Sape yang malu? Mereka dan keluarga mereka... Ha Ha Ha...

Oh ye... Harga nak naik Bamboo Boat tu adalah VND 130,000.00 sorang ek... Mahal kaw... Padahal just pusing situ jek... Bukan amik masa berjam pon...

Duit tu bayar pada Lily... Bior Lily urus... Sediakan lah duit secukupnya eh... Bukan ada mesin ATM pon kat situ... He He He...


Ada memacam aktiviti boleh dibuat kat sini...

Time ni... Badan dia ringan lagi... Ha Ha Ha...

Inilah Bamboo boat yang aku naik...
Memasing tunggu giliran...

Laluan celah bukit ni... Sejuk jek...

Punyalah ramai...

Batuan..

Seram jugak... Macam gua...

Satu boat muat 6 orang...

Budak semeja dengan aku... Yang si gemok tu janji nak hantar gambar kat aku... Harammm tak de... Harap lemak jek berkati... Nyakitkan hati... Ha Ha Ha...

Sekali imbas.... Bukit ni macam? Ha Ha Ha...

Time syok santai... Tetiba Ferry yang baru nak sampai tu horn... Ha Ha Ha... 


BERSAMBUNG...

13 comments:

  1. Part santai last tu memang syiok sembang sambil membawang....kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan takat membawang... mengunyit... menyerai... melengkuas sekali... ha ha ha

      Delete
  2. Kebambooan???? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  3. Ahahaaha...adoilaaa lawak! Di renjis dgn air d halong bay ekk

    ReplyDelete
  4. Tudiaaa..tinggi nya dak baju merah tu lompat..cuba soh lompat skrg? Ntah ntah seinci pun x naik ahah..makin lemak berkim

    ReplyDelete
  5. Dayung dayung sampan..marila kita mendayung..ehh ternyanyi plak..ingat komen πŸ˜‚

    ReplyDelete
  6. Tempat nie kan Running Man pernah buat untuk show RM 😁😁

    ReplyDelete
  7. Tengok yg lalu kat bawah BATU tue...

    ReplyDelete
  8. Heeee... Syok nyer dapat explore Hanoi

    ReplyDelete
  9. Hahaha.. baru nak melayan feeling, dah kena hon.. hampeh punya feri.. πŸ€ͺ

    ReplyDelete
  10. Ish.. budak baju merah nie.. dimanakah janji janji mu itu..

    ReplyDelete
  11. Eh.. silap.. bukan baju merah.. dia pakai baju puyih.. adoi.. kena tambah power spek lagilah Sha nie nampak gayanya.. πŸ™ˆπŸ™ˆ

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...