Wednesday, 9 October 2019

Kembara Jeju - T-Money Percuma

Sape nak T-Money percuma angkat tangan! Ha Ha Ha... Eh... T-Money tu apa? Duit loteri ke? He He He... 

Adehhh... Malas betul laa nak explain panjang sampai terjelir lidah... U'Ouls petik SINI jek lah ek... Hu Hu Hu...

Actually... Aku bukan lah orang yang selayaknya nak bercerita pasal T-Money percuma ni... Walaupun idea asal untuk mendapatkan T-Money percuma ni datangnya dari aku... Tapi.. Yang pergi collect sendiri T-Money percuma tu adalah Jay Emm... Kalu nak tahu lebih details kena tanya Jay Emm sendiri... Harap harap dia ada kerajinan nak share dalam blog dia ek... Ha Ha Ha...

By the way... Aku share skit skit jek laa ek pasal T-Money percuma ni... Perlu diingat! T-Money percuma ini hanya untuk mereka yang travel sendiri sahaja ok...

Untuk dapatkan T-Money percuma ni senang jek sebenarnya... Ikut langkah yang aku beri ni ek...


Pertama : Masuk website https://www.visitkorea.com.my

Kedua : Register...  Isilah butiran peribadi yang diperlukan...


Ketiga : Login... Masukkan username atau email address... Dan enter password...

Keempat : Click What's New > Discount Coupon


Kelima : Pilih Tahun yang U'Ouls nak pergi Korea...




Keenam : Pilih Discover Korea Your Way (Tahun terkini)...

Contoh nak pergi hujung tahun 2019... https://www.visitkorea.com.my/discover-korea-your-way-dkyw-2019/ 


Ketujuh : Jawap soalan survey...



Kelapan : Lepas jawap soalan survey... U'Ouls akan diberikan Survey Code... Simpan Survey Code tersebut untuk urusan collect nanti...


Cara nak collect T-Money Percuma :

1. Collect sendiri di alamat
Korea Plaza,
Ground Floor,
Menara Hap Seng,
Jalan P. Ramlee, 
50250 Kuala Lumpur.


2. Secara pos... Sediakan sampul surat kosong beralamat sendiri... Size C4 ( 229 mm x 324 mm) dengan Setem RM 3.50... Atau ... Poslaju... Size sampul (280 mm x  200 mm)... Anggaran berat dalam 150 gram... Masukkan sekali dokumen diperlukan di bawah... Hantarkan ke alamat di atas...


Dokumen yang diperlukan :

1. Username dan Email Adress..
2. Salinan IC atau Passport...
2. Flight Itinery...
3. Survey code...


Boleh tak collect T-Money bagi pihak orang lain?

BOLEH! Just bawa jek sekali dokumen yang diperlukan...


Korea Plaza tu berada di Menara Hap Seng...

Boleh parking kat Jalan Puncak berhampiran Menara Hap Seng... Parking entry RM 4.30 untuk jam pertama... Selebihnya RM 7.40... Maksimum pon RM 10.60... Hilang kad RM 30.00... Kah Kah Kah... Detailsnyaaa aku... 

Inilah dia Korea Plaza... Di Ground Floor jek ye... 

Jumpalah dengan adik manis untuk berurusan... He He He...

Inilah T-Money percuma tu... Jimat tak payah beli...

Selain dari T-Money percuma.. U'Ouls akan diberi booklet...

Dalam booklet ada banyak Coupon Discount... Coupon makan... Coupon entrance... Ehhh! Banyakkkk lahhh! Ha Ha Ha...

Sape nak sewa kereta di Jeju... Silalah tebus Coupon discount ini ek... 

Cara nak tebus Coupon discount pon ada dalam booklet ini...


Good Luck ye U'Ouls!

16 comments:

  1. T-Money??? PERCUMA??NAAKKKK!!! Nak atue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tertinggal kat mesia dah! 🀣🀣🀣

      Delete
  2. Tanya Jay Emm??? Hihihih boleh jek..anytime tp jgn time itew tgh tdo..

    ReplyDelete
  3. Wahh!!! Detail..detail...itew suka entri ni..nora bg 5 bintang

    ReplyDelete
  4. Nak copy entri ni boyeh πŸ˜‚

    ReplyDelete
  5. Rugi oooo kalau x claim..dah la FREE..nak claim pun mudah jek..jgn x tahu kupon ni boleh guna untuk pergi seoul, jeju dan busan x semestinya kat jeju jek..so senang cite kalau ada plan nk pergi south korea..nk dpt kupon free..sila ikut langkah yg SS share ni..ramai tak tahu tau

    ReplyDelete
  6. Terima kasih SS share idea ni..pastu up dlm blog utk rujukan traveller yg lain..semoga allah permudahkan urusan SS dan allah kurniakan kesihatan yg baik aamiinnn

    ReplyDelete
  7. untung dapat t-money free tu.. pengkongsian yang bagus untuk sesiapa yang suka travel bila baca blog ni.. hihihi.... yang tak pergi travel pun dapat ilmu jugak bila baca penerangan yang SS bagi tu.

    ReplyDelete
  8. wow!! tak tahu bila nak ke korea lagi huhu

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...