Thursday, 2 January 2020

Dua Kosong Dua Kosong

Assalamualaikum... Bismillah... Subhanallah...


Tidak ada ayat kias bahasa indah yang mampu aku susun... Cuma mendoakan... Agar tahun 2020 ni... Memberi harapan baru untuk kita semua... 

Dikesempatan ni... Aku juga mohon maaf atas apa juga kesilapan kesalahan kekhilafan yang sengaja atau tidak sengaja... Terlanjur kata... Terlajak perbuatan... Sepanjang aku jadi blogger dari mula hingga ke hari ni... Sesungguhnya... Yang baik tu datang dari Allah... Yang buruk tu dari diri aku sendiri... Aku manusia biasa dan lemah... Banyak kekurangan here and there... Jadi... Kosong kosong ye...

Dan aku dah maafkan semua orang... Tiada simpan apa apa dendam dalam hati... Sebab aku tak nak urusan dunia aku tertangguh hingga ke akhirat nanti... Bayangkan lah kalu lagi selangkah kaki aku nak masuk syurga... Tetiba Allah kata tunggu dulu! Sebab Allah kata masa kat dunia dulu.. Aku nak bior si polan merangkak rangkak kat akhirat cari aku untuk minta maaf? Tak ke haru... Kalu salah yang si polan buat tu 2 juta tahun sabit salah? Tak ke 2 juta tahun tu jugak aku kena membatak depan pintu syurga tunggu dia? Ha Ha Ha... Macam lawak kan? Tapi itu lah hakikatnya... Jadi maafkan lah orang supaya dosa kita pon diampunkan!

Jika ditanya apakah azam aku tahun ni? Sejujurnya aku tak suka berazam... Takut tak tertunai...  Cuma aku meletakkan beberapa perkara yang aku cuba nak buat... 

Antaranya perlahan lahan untuk remove gambar aku yang tidak menutup aurat... Dan aku harap... Mana mana blog lain yang ada gambar aku yang tidak menutup aurat... Please remove it ok... Thanks in advance...

Keduanya... Perbaiki silaturahim yang mungkin dah lama terputus... Tak kira lah dengan sape pon... Blogger ke... Sahabat ke... Geng bas sekolah ke... X kira sape...  Cuma aku ni jenis tak banyak cakap kalu kat luar sana... Aku ni pemalu sebenornya... Kah Kah Kah... Percayalah aku ni memang pemalu... He He He... Kalu rasa nak menegur dalam blog ni... Just say Hi or bagi salam... Insyallah... Aku ok jek...

Kalu nak tanya apa apa... Sila gunakan live chat atau komen di entry berkaitan... Sebab sampai sekarang ramai masih inbox aku... Pemalu macam aku mungkin... Hu Hu Hu...

Selebihnya... Teruskan mantap kerohanian dalam diri... Dekatkan diri pada Allah dan memilih sahabat dunia akhirat...

Happy New Year Dua Kosong Dua Kosong ye... Bukan Dua Dua Kosong! Dunia hebat... Akhirat juga hebat... 

Semoga kita semua dijemput menjadi TetamuNYA... Insyallah... Aminnnn..



Wasalam....

23 comments:

  1. Tahniah...semoga tahun baru lebih baik dr semalam utk kita semua.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah untuk penghijrahan itu. Semoga Allah s.w.t permudahkan setiap urusan SS. Happy new year 2020, SS.

    ReplyDelete
  3. Aku doakan kebahagian ko dunia akhirat... ye la... kalau ko sedey... aku pun sedey senanya... seMoga segala impian ko tahun ni dan seterusnya... di TUNAIkan ALLLAH.. dgn kadar SEGERA... AMIN YA RABBAL ALAMIN....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnn 🀲🏻 Ya Allah... Semoga kita terus dikasihi... Disayangi... Dimurahkan rezeki... Dikurniakan segala kebaikan... Jangan lupa bangun awal pagi esok... Aku ada date dengan Ustazah! I dont want to miss! Permudahkan lah langkah ini... 🀲🏻🀲🏻🀲🏻

      Delete
  4. Alhamdulillah.. Semoga Allah permudahkan semua perancangan SS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnn 🀲🏻... Terima kasihhh! Semoga urusan sha juga allah permudahkan...

      Delete
  5. Saya ni pembaca senyap blog ni. Bila baca pos ni terus nak tinggalkan komen.
    Semoga Allah sentiasa memberi petunjuk dan kemudahan pada saudari. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah! Alhamdulilah... Terima kasih... 🀲🏻

      Delete
  6. Saya doakan agar Allah memberkati dan merahmati kehidupan SS ... agar di beri kesihatan yang baik buat mu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah... Alhamdulilah... Terima kasih en li... Yang terbaik juga buat en li sekeluarga... insyallah!

      Delete
  7. Happy 2020 SS.. Sihat & ceria sentiasa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy 2020 to u too... Subhanallah! Terima kasih... semoga allah lindungi awak juga ye...

      Delete
  8. JM sentiasa doakan agar semua perkara yang SS yang nk buat tertunai..semoga Allah permudahkan segala urusan..aaminn..hidup kita hanya pada Allah yang satu..kepada nya kita mohon dan tempat bergantung

    ReplyDelete
  9. Selamat Tahun Baru...kalau ada gambar SS di blog rietta, mohon maklumkan rietta yea...rietta cuba cr utk padamkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru juga... x ingat ada ke x... lama beno..

      Delete
  10. Semuga Allah memmakbulkan doa SS. Aamiin. Di permudahkan dalam segala urusan. Insya Allah kalau kita niat baik Allah akan mempermudahkannya. Selamat tahun baru semuga tahun baru 2020 membawa sinar kebahagiaan buat SS, HH dan JM. Semuga persahabatan kalian berterusan hingga jannah. Aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn aminnn... 🀲🏻 Terima kasih ahkak... semoga panjang langkah ahkak jugak ye... insyallah!

      Delete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...